Dobrý deň,
akú máte skúsenosť s firmami, ktoré stavajú domy na kľúč? Dá sa s cenou ešte pracovať a vyjednať nejaká zľava alebo je to už nepravdepodobné?
dom a ceny
Dakujem za rady. Nevedela som, ze su tam az take rozdiely. Nestaval niekto v okoli trnavy, ze by vedel poradit nejakych sikovnych ludi?
Ak mozem poradit, tak firmy si na dom nahodia este raz tolko, kolko boli ich naklady a niekedy aj este viac. To co je zamurovane alebo zakryte je zvycajne z ovela lacnejsich materialov, ako fakturuju alebo je toho materialu tam menej. Robil som v stavebnej firme a preto to viem. Odporucam najst si dobreho stavbyveduceho, ktory vie zohnat za najlepsie ceny stavebny material a premietnut aj svoje zlavy, kedze tam casto nakupuje a najimat si partie priamo - platit im, nie firme, ktora si na ich pracu prihodi. Treba sa zmierit s tym, ze na dobru partiu sa caka, nikam sa nenahlit. Realna cena domu rozpoctovaneho na 150.000,- eur je tak okolo 65.000,-.
Ja osobne sa cudujem, ze ludia daju take obrovske sumy za stavbu domu a nezistia si to, kolko take nieco realne stoji, ale v potravinach sa idu zabit za kazdou zlavou...
Preco dom (nebavim sa o cene pozemku) v dedinke na vychode stoji o polovicu menej ako v BA, ked ho aj tak stavia partia z vychodu za tie iste ceny ako ked makaju na vychode?
moc nechcu s cenou posuvat sa :/
v konecnom dosledku je to iba take zdanie ze viacej firiem a mozeme vyberat
Vždy sa dá jednať treba povedať že máte viacej ponúk a hladáte tú správnu stavebnú spoločnosť
uplne nepravdepodobne