Vôňa

Príspevok v téme: Vôňa
Eros122

Poznáte to- niekto sa vam zapaci, pritahuje vas, tuzite po nom a strasne vam voni. Je mozne ze to nemusi byt vzajomne? Alebo ak vam niekto neodolatelne voni, tak automaticky aj vy voniate jemu? Vsade sa pise, ze ide o chemicku a fyzicku kompatibilitu, takze teoreticky by to malo byt vzdy vzajomne. Moze sa teda stat, ze vy by ste najradsej skocili na cloveka, ktoreho telesna vona je pre vas neodolatelna, ale vy a vasa vona pre neho nie je atraktivna?

Eros122

Snailovnik dakujem, dalsi krok spravit ale nemozem. Chcela som iba logicky prist na to ci je pravdepodobne, ze citime to iste. Ako sa vlastne sprava chlap ak mu zena vyslovene nevoni? A ako ked vyslovene ano?

Eros122

Dava to zmysel, aj ked neviem preco to tak je. Ako pisem, ja mam citlivy nos, vela ludi mi nevoni. Ale kazdy muz ktory sa mi pacil, mi vzdy aj vonal/ aj ja jemu. Naproti tomu som pritahovala muzov ktori sa mi nepacili/ nevonali mi. Ale to uz neviem ako vnimali oni moju vonu, kedze k nejakemu blizsiemu pokecu neprislo. A nestalo sa mi ze by som ja nevonala muzovi, o ktoreho som mala zaujem ( vzdy sme sa dostali do vztahu)- co mohla byt ale aj nahoda. Vacsina zien mi nevoni, nemam rada ked na mna rozpravaju prilis zblizka. No a zrazu takato situacia, ze ma uputala vona aj ked som vobec o toho muza nemala zaujem. A sme k sebe mili, tvarime sa obaja ze vsetko v poriadku. Pri tom vsak cititm silne pocity a premyslam co tak moze citit on

Snailovnik

Takto, myslim ze zenam Len vynimocne vonia chlap prirazlivo, kdezto chlapom vonia prijemne vacsina zien, AK to dava zmysel... Mne to zmysel sice nedava ale pocas mojho zivota som toto postrehol ci uz na sebe alebo aj okoli

Eros122

Snailovnik, presne na to som narazala. Viem, ze cuchom zistujeme ci sa k sebe hodime a ci nas spolocny geneticky material je vhodny pre potomkov. Ale presne ako ty som myslela, ze by to malo byt vzdy vzajomne- voni tak velmi on mne, tak by som mala vonat aj ja jemu. A odvtedy nad tym premyslam, ci sa to deje takto, alebo moze to byt jednostranne. Doteraz ma to nezaujimalo, s partnermi sme si vzdy vonali a nejak som to ani nevnimala a neriesila. Cisto vedecky ma zaujala tato situacia s touto osobou, s ktorou som nikdy vztah mat nechcela, ani nie je moj typ a predsa ta vona vo mne vyvolava vzrusenie. Ze co asi citi zo mna on, ci je mozne ze vobec nic, alebo nic tak prijemne ako ja z neho, ci dokonca nieco neprijemne

snailovnik

raz som na discovery pozeral dokument, ze ak si partnery vzajomne vonaju, znamena ze maju odlisnu geneticku vybavu, co bude vyborne pre potencionalneho potomka lebo bude mat dobru imunitu. vtedy som chapal ze je to vzdy vzajomne (co mi davalo zmysel) ale v zivote som sa presvedcil ze to nemusi byt vzajomne. odvtedy som na tuto temu narazil od spominaneho dokumentu viackrat vzdy s rovnakym vysvtlenim, cize ma prirodzena vona cloveka svoje opodstatnenie

Eros122

Pomocnica, dakujem za odpovede. Nepisem o fyzickej voni, ale telesnej a mam na mysli vonu dychu, tela, potu..jasne, ze ked je k tomu este dobry parfem tak je to najuzasnejsia kombinacia. Nevstupujem casto do osobnej zony ludi :-D pisem konkretne o jednom cloveku, ktory vpustil mna do svojej osobnej zony, kvoli okolnostiam ktore si to vyzadovali. Ale odvtedy, vzdy ked sa stretneme tak sa priblizi aj bez dovodu a zotrva v tesnej blizkosti- ked nieco rozprava, chce mi vysvetlit. Ako pisem, citim jeho dych, telesnu vonu, niekedy umelu vonu ktoru pouzije. Nechcem vediet ci sa mu ja pacim ( zo spravania mam pocit ze ano), nechcem s nim ani vztah. Len od prvej chvile je pre mna jeho vona ako najsilnejsie afrodiziakum, myslim jeho vlastnu vonu. Viem si ju aj teraz predstavit. A tak ma zaujimalo, ci citi to iste. Ze nase imunitne systemy sa k sebe hodia a zakonite mu teda vonim aj ja. Alebo to takto neplati. Praveze mam velmi citlivy nos, ludia mi casto skor smrdia ako nejak vonaju ( ich prirodzena vona myslim- dych, pot)

pomocnica

Určite to nemusí byť vôbec vzájomné. Neviem čo presne myslíš pod fyzickou vôňou človeka, lebo nie každý človek sa dá identifikovať nejakým závanom vône, ja napríklad keď sa mi páčil nejaký chalan, tak sa mi páčila jeho voňavka lebo mu pridávala k sympatiám a všetko to splývalo do úžasnosti. Ja som mu voňala tiež preto, lebo Dolce&Gabana je život. :D
Môže byť, že ťa priťahuje jeho vôňa, ale nemusí byť pravidlom, že aj ty jeho. Ale keď to tak cítiš úplne u každého, tak to máš buď extrémne dobrý čuch(ja mám výborný čuch a nie u každého viem identifikovať vôňu, niekedy cítiť šampón, ale tak, že je to pekne zapamätateľné, tak to robia parfémy...), alebo chodíš k ľuďom príliš často do osobnej zóny. :D

No zistíš podľa toho, keď by si napr povedala, že:pekne voniaš. A on povie, že aj tyy fakt krásne. alebo prejavuje sympatie, ide ku tebe bližšie, nestráni sa ťa atď...lenže to u kamošov sa nedá tak presne odhadnúť a u známych už vôbec nie. Radšej sa orientuj na iné signály toho, či ho priťahuješ, ako či mu voniaš, to je iba jeden z faktorov. :-)

Pekný deň.