Vôňa

Príspevok v téme: Vôňa
Eros122

Poznáte to- niekto sa vam zapaci, pritahuje vas, tuzite po nom a strasne vam voni. Je mozne ze to nemusi byt vzajomne? Alebo ak vam niekto neodolatelne voni, tak automaticky aj vy voniate jemu? Vsade sa pise, ze ide o chemicku a fyzicku kompatibilitu, takze teoreticky by to malo byt vzdy vzajomne. Moze sa teda stat, ze vy by ste najradsej skocili na cloveka, ktoreho telesna vona je pre vas neodolatelna, ale vy a vasa vona pre neho nie je atraktivna?

Eros122

Pomocnica, nechaj, on to nemysli v zlom. Momentalne sa mu zda, ze toto nie je dolezite a ze sa pytam banality. Takisto zrejme myslel, ze sa chcem dozvediet ci ja voniam tomu muzovi a ci ma chce, alebo take nieco. Ja mam ludi rada a rozumiem, nevadi mi to. Dolezite su pre mna len informacie vdaka ktorym si robim obraz o tom ako ten mechanizmus u dvoch ludi funguje. Zaujima ma len to. A tiez iba ta vlastna vona cisteho tela. Kedze si sa urcite aj ty stretla s tym, ze niekto voni krasne po parfume, ale ked otvori usta, alebo sa spoti uz ti vobec nevoni. Preto ma zaujima len tato prirodzena vona a jej vplyv

Eros122

Frankofon, dakujem znovu za odpoved aj ked je pisana ako je. Hlavna je pre mna vedomost, ze to nemusi byt vzajomne. Iba to som chcela vediet, ako pisem cisto pre moju zvedavost, kedze z vedeckeho hladiska som sa k odpovedi nedopatrala. Mam sice aj pusu a aj mozog a predsa neviem vsetko. Podla mna je to celkom vazna vec, kedze tato pudova zalezitost je v kazdom z nas a umoznuje nam zachovat zdrave potomstvo. Zaroven nas ovplyvnuje, kedze sa to neda ovladat volou- nemozes si povedat, tento clovek sa mi paci, rozumieme si, chcem aby mi vonal a pritahoval ma. Ale moze sa ti pokojne stat- toho cloveka nechcem, nemozem s nim byt, tak preco ma tak velmi pritahuje? Ver mi, ze nemam problem s ludmi komunikovat, ale vzhladom na jeho a moje postavenie sa nehodi rozoberat sukromne veci. Co je vsak dolezitejsie, obaja mame svoje rodiny. Mozes mne, alebo sebe skusat nahovorit ze som taka, hentaka a onaka. Sama pracujem v oblasti vedy a tato tema ma momentalne zaujima, kedze sa ma dotkla a je z uplne ineho sudka, ako to comu sa denne venujem. Opakujem- nechcem s tym clovekom nic rozvijat, nic take s nim komunikovat. Len vnimam svoje pocity ktore ma zaskocili a zaroven zaujali. Ci ma berie za atraktivnu sa nepytam, takztiez som pisala ze to dokazem rozpoznat. Naozaj ma zaujimalo len to, ako funguje ta vona. A snazim sa to pisat formou, aby to bolo lahko pochopitelne

pomocnica

Frankofon-A skľudni hormón, keď sa Ti téma nepáči, nevyjadruj sa k nej, na to sa tiež používa taký orgán, neviem či ho poznáš, alebo používaš, ale volá sa, že MOZOG.
Tak predýchaj, choď si zaboxovať, lebo keď máš komplexy, nevybíjaj si ich na ľuďoch, ktorí sa chcú niečo nedozvedieť, ale urob niečo prospešné pre Teba. :-)
Pekný deň Tebe obzvlášť.

pomocnica

Eros122-Aha, áno, to sa mi už stalo, že tá prirodzená vôňa tela mi bola sympatická. Ja mám tiež veľmi citlivý noštek a vône si veľmi všímam. Dokonca až priveľmi niekedy. :-)
Myslím, že vo väčšine prípadov to je vzájomné, ale určite to nie je pravidlom.
Raz sa mi stalo, že môj chalan mal voňavku a úžasne voňala a on s ňou to zabijak. Potom som išla niekam a išiel okolo mňa nejaký muž, ja som sa ale sústredila na svoje veci a zrazu som zacítila tú vôňu, takmer na chlp rovnakú(preto nie 100%, lebo na každom vôňa vonia trošku inak, keď nie dosť inak, aj keď je rovnaká) a som až zastala ako ma to prekvapilo a užasnuto som naňho pozerala, že to nie je TEN CHALAN. :D
Vône mi tiež pripomínajú spomienky, napríklad aj u chalanov, ale aj napríklad v prípadne, kde si pamätám chvíle keď ma mamka odprevádzala do škôlky a mamka moja nosila voňavku a potom asi o 12 rokov na to som s mamkou ovoniavala testery a tam bola TÁ vôňa a ja, že mi je povedomá, či ju nenosila keď ma odprevádzala do škôlky. No mamka bola teda v šoku. :D
Zaujímavé to je, čo si ľudia všímajú. :-)

Pekný deň.

Frankofon

Nie, nie je to zakonite a vzdy vzajomne.
Na hlave mas taky otvor, ktory sa vola papulka a uz si sa ho mohla opytat, alebo urcite vypozorovat na nom a nie sa takou kravinou mesiace zaoberat, ci sa pytat na internete ludi, ktori si k tebe necuchli, tak nevedia, ci smrdis, alebo nie a hlavne, ci smrdis jemu moja vie iba on!!! Treba pouzivat hlavicku a papulku.

Eros122

Frankofon, prepac ze som zalozila temu ktora ti nepride inteligentna, mozno vhodna a musel si to vsetko citat a rozrusilo ta to. Zial som sa nevedela nikde dopatrat odpovede na svoju otazku o mechanizme tohto javu. Jedine co ma zaujimalo, ci je to zakonite vzdy vzajomne- samozrejme u dvoch ludi dodrzujucich zakladnu hygienu, bez nejakeho zdravotneho problemu ktory by vyrazne negativne ovplyvnil telesny pach. Vrta mi to v hlave uz mesiace, tak som vyuzila toto forum na ziskanie nejakych odpovedi. Dakujem vsetkym este raz za odpovede. Vzorka, to ako ti vonal v prepotenom tricku- presne toto je to co citim

vzorka

Ludia nam vonaju vacsinou kvoli avivazi, parfumu, kremu na tele, takze sa to lahko neda zistit, ci nam vonaju aj prirodzene. Raz sa mi stalo, ze mi chlap vynimocne vonal napriek tomu, ze bol uplne spoteny (bolo to v lete a tahal sa s niekolkokilovym batohom), co ma velmi prekvapilo. Lucili sme sa, sla som ho objat, videla som mapy na koseli, tak som si uz predstavovala zapach potu, no na moje prekvapenie mi doslova prijemne a ukludnujuco vonal. Neskor sme si pisali a tvrdil mi, ze ja som mu velmi vonala, z coho som zistila, ze to bolo asi teda vzajomne. Vonavku som na sebe nemala. Predpokladam, ze tento biologicky pach moze byt vzajomne rovnako pocitovany a cim vzdialenejsi je dany clovek, tym viac nam vonia. Biologicky mozeme byt teda vhodni jeden k druhemu, resp. nerizikovi, avsak je to len jeden aspekt a na potencionalny vztah len vona nestaci.

Frankofon

Jezisi ty si teda riadne... Tak ked mu asi smrdis vidis, ci mu nos vykruca a odtahuje sa, nie? Sa tu ludia pytate take sprostosti, uz pomaly aj to, ze ako viem, ci ten druhy serie, alebo nie?
Jasne, ze ty mu mozes smrdiet aj ked on tebe vonia. To co su za sproste otazky?

Snailovnik

Myslim ze vacsina ludi to nevnima tak intenzivne ako my dvaja. Tipujem ze majorita zien Berie normalne ze chlap 'smrdi' aspon tak som to nejak zachytil z okolia a zase naopak muzi nejak vo vseobecnosti chapu ze zeny vonaju pekne ale nejak sa nad tym nikto nepozastavuje. Nejak to ludia nevnimaju ako nieco viac... V kazdom pripade, aj pokial si dvaja velmi prijemne navzajom vonaju, nieje to vsetko samozrejme. Okrem teda toho ze je vacsia sanca splodit zdrave dieta ,pokial sa vedci nemylia