Chronicky unavovy syndrom

ElenaN

Omen,
Trva to viac než pol roka.
Čiže neurologa, ku ktoremu mam ísť vlastne o 3týždne pôjdem a uvidím.
Už som myslela, že mi treba psychiatra.
Ďakujem za rady.

Omen

Elena, v žiadnom prípade nepotrebuješ antidepresíva, nemáš panickú poruchu a neurológ NIE je KOMPETENTNÝ, aby ti určil dg. Chronický únavový syndróm (CSF)!!! Nanajvýš ti môže určiť dg. Chronický algický vertebrogenný syndróm v ? a L oblasti.

Diagnostika CSF patrí do rúk imunológa a musí spĺňať viacero kritérií! S ochorením chrbtice nemá žiaden súvis! Problémy musíš mať nepretržite a minimálne pol roka - zvýšené teploty, únava, migrujúce bolesti kĺbov a svalov, porucha a deficit imunity, zväčšené a bolestivé lymfatické uzliny,... Aby sa dg. potvrdila, musí spĺňať VŠETKY kritéria!!! Inak je to NESPRÁVNE určená diagnóza, a teda žiaden CFS!!!

Odporúčam ti dať si vyšetriť svaly formou EMG - neurológ a tiež návštevu dobrého imunológa, ktorý ti spraví rôzne vyšetrenia a zistí diagnózu.

ElenaN

Omen,
Keď dr. povedia, že je to psychika, nikto to nerieši ďalej. A ja už nevladzem a nevladzem presviedcat aj lekarov, že neklamem, nie som simulant. Čo by som dala za to, keby ma telo, najmä tie svaly tak neboleli, mohla znova športovať, žiť. Úplne ma to vyradilo z bežného života. Chodím do práce, premaham sa a nahovaram si, že musím, aby som sa tomu vsetkemu nepoddavala, ani bolesti. Ale už jednoducho neviem vydržať. Neda sa to vylezat, nepomaha odpocinok. Nic. Depta ma to, ničí ma to. Oberá ma to o energiu a chuť do života.
Neviem, či mám vyhľadať psychiatra, neviem, na koho sa obrátiť.

Brana33

Osmy mesiac sa liečim s diagnózou chronického únavového syndrómu u doktorky Albertovej v Bratislave. Je to čiste prírodná liečba žiadne klasické lieky. Ide to pomaly ale zlepšenie je viditelné. Predtým som brala antidepresíva 5 rokov bez zlepšenia. Kvoli zhoršeným pečenovým hodnotám som ich musela vysadiť. Teraz sú stále častejšie dni ked som úplne bez ťažkostí ako kedysi ked mi nič nebolo.

ElenaN

Ahoj.
Dg.mi stanovili asi pred cca 2 rokmi, neurolog. (Nakolko mám aj dg.hernia disku s kompresiou miechy a koreňa a tiež protruziu v driekovej časti, tiež s kompresiou miechy a koreňa).
Pred par dňami som bola u obvodnej lekárky, odber krvi bol v poriadlu.
Snažila som sa ako-tak fungovať, ale už sa to nedá vydržať.
Neskutocne ma bolia svaly na rukach aj na nohách, tlaky na hrudi, bolesť hrdla, občas zvysena teplota, vyčerpanosť. Ako keď je človek chorý, ale chorá nie som.
Prídem si už ako hypochonder. Dokázať to nemám ako :(
S bolesťou zosilneli depresie. Nič nevladzem. Ani chodit na prechádzky. (V minulosti som bola aktivny športovec).
Stále ma bolia svaly, celý človek. Neviem už čo robiť. Na koho sa obrátiť. Vystupnovalo sa to tak, že mám myšlienky si ublížiť, lebo už neviem s tým bolavym telom vydržať.
Myslela som, že je na vine aj stres zo školy, ale ukončila som už 5rocnik a nič sa nelepsi,skôr naopak. Tiež pracujem na 12stky, bola som aj PN, ale ani to nepomohlo.
O 2 tyzdne som objednana na kontrolu k neurologovi, hoci viem, že tou kontrolou aj tak nič nevyriesim a budem odprevadena s nejakou ďalšou psych. dg. Vtedy tie bolesti také neboli a poslali ma domov s tým, že mám chron. unavovy syndrom a panicku poruchu, ktorú nemám a nikdy som nemala!