Zdravim, mam otazku, totiz viac otazok, vsimol som si tu na tomto fore ale vsak aj v realnom zivote medzi znamymi ze vela mladych ludia cca od 20 do 40 rokov pretrvava v nefujngujucom ci zle fungujucom vztahu.
Pytam sa, preco?
Preco ked s niekym si uz nerozumiem, niesom s nim v tom vztahu stastny, citim sa nervozny, podrazdeny, zlostny, frustrovany, nastvany, deprimovany, neuspokojovany... atd. tak stale nemam odvahu vstat a povedat JE KONIEC!
Uz ma tento vztah dlhu dobu nerobi stastnym, neprinasa mi radost zo zivota, neuspokojuje ma, necitim v spolocnosti danej osoby, radost, stastie, spokojnost, pokoj, optimizmus atd.
Mam kamosku, ma nieco po tridstiatke, povedal by som ze nasilu bola dotlacena do vztahu s muzom s ktorym ani vlastne vztah mat nechcela preto aky je, nesplnal jej kriteria ktore si u muzov vazi, je to pijan, lenivec, fajciar, nadava a manipulant ktory ma v tom vztahu navrh a ona sa len podriaduje a nema v nom vlastny nazor. Raz sa mi aj mojej priatelke zdoverila ze ona s nim do vztahu ani nechcela ist. Proste jej spravanim a svojim zivot. stylom nevyhovoval. Ale nakoniec sa dala s nim dokopy na jeho naliehanie. Teraz ju poziadal o ruku, pritom chodia spolu len nieco vyse roka, samozrejme suhlasila ved ako inak, vsetko co povie tak ona len pritakava, poslusna bez vlastneho nazoru. Pritom dospela zena po tridsiatke ale sebavedomie ako dvadsatrocna...ts..
Vidiet ze je v tom vztahu pritisnuta k muru, nevidiet na nej radost z lasky, stastie, je zamyslena, vazna, smutna by som povedal, nejde z nej energia zivota ako normalne zo zamilovaneho cloveka, je cela taka zbrzdena, neuvolnena, stiesnena. A predsa aj ked sama citi ze ju tento vztah stastnu nerobi a robi len to co jej ten jej frajer povie a ako rozhodne on tak napriek tomu v tom vztahu nadalej ostava a dokonca skonci v manzelskom chomute s grobianom ktoreho niekde v kutiku duse ani nechce. A preco? Jednoduche vysvetlenie, dievca bolo naucene pocuvat, nemat vlastny nazor, a mozno aj pod natlakom okolia uz jej biju biologicke hodiny tak uz je lepsie taky ako nijaky.
To je len jeden priklad z mojho okolia. A ja sa pytam, preco ludia tu na slovensku casto nemaju odvahu odist z stastim nenaplneneho vztahu a radsej zostavaju s niekym koho ani velmi nemiluju ci mozno aj miluju ale dotycna osoba si ich nevazi ako by si zasluzili?
Preco ludia maju tak malo odvahy nieco zmenit a urobit prvy krok?
Lebo sa boja? Tak strasne sa boja ze uz si nikoho nenajdu? Su tak ustrachani ze akykolvek krok sa neodvazia urobit? Tak radsej vztah ktory stoji za prd a partner si robi to co chce? Vztah kde jeden ma navrch nez ja? Vztah len preto lebo na mna tlaci okolie ze musis mat vztah?
Co je toto za myslenie? Takyto ludia su potom nesvojpravne bytosti ktore nedokazu same rozhodovat o svojom zivote a robia len to co od nich kvazi vyzaduje okolie!
Tak s Panom Bohom ak coraz viac mladych ludi takto premysla....
Téma dnešnej doby...Prečo ľudia zostávajú v nefungujúcich vzťahoch?
Vsak mozno je ten vztah nefungujuci len podla teba. A je lepsie byt princeznicka, ktora ma milion nerealnych poziadaviek a zostane do smrti sama, lebo taky princ na akeho caka neexistuje?
To si fakt myslis, ze keby im ten vztah v niecom nevyhovoval, mozno nie vo vsetkom, ze by v nom ostavali? Lebo zivot osamote je na prd.
A preco single ludia tvrdia ako im je super samim a v kazdej dtuhej teme placu, ze ich nik nechce a nikoho si nedokazu najst?
Ako moja starka hovorievala Cert ako diabol.
Pýtajúcisa, to ale bola z mojej strany pochvala! : )
Rečnícke otázky si položil tak, že zároveň obsahujú aj tvrdenia - odpovede na ne, a tie sú správne! Tak hádam nechceš, aby sa zo mňa stala plagiátorka, tých je tu neúrekom. : D Taký mladý a taký rozumný, to sa tu tak často nevidí!
Pretoze maju pocit, ze si nezasluzia viac a chyba je hlavne vo vychove a spolocnosti, v akej travia cas, hlavne sa toto deje na dedinach.
pytajuci sa-ahoj mam taketo otazky na teba:
Pises o tej zene: "nevidiet na nej radost z lasky, stastie, je zamyslena, vazna, smutna by som povedal, nejde z nej energia zivota ako normalne zo zamilovaneho cloveka, je cela taka zbrzdena, neuvolnena, stiesnena"
OTAZKA: BOLA ONA takato zamyslena, bez energie aj pred tym nez mala ten vztah?
OTAZKA2: Ma takych rodicov, ze jej vsetko len diktovali, co ma robit a pod?
OTAZKA3: Je ticha uz odmalicka?
OTAZKA4: Je samotarka odmalicka?
OTAZKA5: Ked si s nou chodil do skoly/skolky tak casto plakala?
ach tak :-D vela recnickych.... tak mozno..
ano pisete mi tu o vztahoch kde su deti ale ja som skor myslel vztahy kde este deti niesu a mnohokrat nieje ani uzavrete manzelstvo takze tym dvom nic nebrani ukoncit tento vztah zo dna na den...
Ahoj, veľa otázok tu je rečníckych, na ktoré netreba odpoveď.
Ale z vlastnej situácií a zo situácií mojich známych a blízkych, prečo ľudia ostávajú v nefunkčných vzťahoch je finančná situácia.
Poznám pár, sú spolu pár rokov,ale sama priznala, že je s ním len kvôli peniazom, on kvôli spoločným deťom - nechce, aby žili v oddelenej rodine. Ja sama som bola naposledy s priateľom, lebo som sa nemohla od neho odsťahovať kvôli práci :) Moja matka ostala s otcom dlhé roky preto, lebo by sa musela odsťahovať a vtedy si nemohla dovoliť utiahnuť byt sama, teraz žije sama.
Položil si veľa otázok, aj rečníckych, ktoré si už žiadnu ďalšiu odpoveď nežiadajú!!! : )