Dobry deň,
potrebovala by som od vás rady , ako sa mam zmieriť so smrťou mami .Umrela minuly tyzden na ťažké ochorenie pečene. Cakala na transplantaciu a nedockala sa :( den pred smrťou sme spolu volali a citila sa vyborne , dokonca mala uzastne vysledky , neviem co sa stalo :( ale uz to nevratim spat a teraz sa s tym potrebujem len zmieriť , ale neviem ako .....vsade kde sa pozriem ju vidim , boli sme najlepšie kamarátky , hrozne mi chyba .Bola velmi mladá , mala len 42 rokov ....nakolko ma mala skoro , mali sme k sebe blizsie :( ....teraz nam zostalo uz len neuveriteľne vela smutku , spomienok , brat na krku, nakolko bola rozvedena a starka uz nieje najmladšia ...neviem ako to cele zvladnem + ešte hypoteka na krku a pod. ......ako sa mam cez to vsetko preniest ??
Smrt matky
tak potom by nemal byt problem, treba sa obrátit na socialku ak sa ty budes starat o brata, bude s tebou byvat tak detske pridavky by mali ist tebe, a tiez vyzivne na neho riesiť s jeho otcom, v zahraničí zarabaju velmi dobre, tak nech ti posiela na učet peniaze... jednoznačne sa s ním kontaktuj.
Brat v 17 môže brigádovať aby ti financne prispel do domácnosti a pomohol, aby si to vedela utiahnut,
Izis, úprimnú sústrasť. Teraz je toho na teba veľa, ak potrebuješ s niečim pomôcť, ozvi sa. Prajem ti veľa síl v tejto pre teba ťažkej životnej situácii.
To som tiez zazila ze cloveku sa den pred smrtou velmi polepsi, neviem cim to je ale je to pravda. Teta zomierala na rakovinu, tyzdne uz bola v bezvedomi. Den pred smrtou sa prebrala, citila sa dobre, nic ju nebolelo, mala dobru naladu. A potom odisla. Tebe odporucam vyhladat psychologicku, s nou to lahsie zvladnes. Je to velka rana a tvoja mamka bola este mlada.
V takomto prípade cloveku pomoze vyrovnat s tymto iba viera, že sa s tvojou mamou stretnes v nebi, v druhom zivote, ze existuje posmrtny zivot. Ale nemusis zufat, existuje vela vecí ktore nasvedcuju tomu ze posmrtny zivot pravdepodobne existuje. Dolezite je teraz pre teba to aby si žila taky zivot aby ak daky posmrtny zivot existuje, aby si ho mala sancu ziskat.
nepíšeš kolko máš rokov,
je to iba týžden.. vieš to je zdravotnictvo ludia sa transplantacii nedoziju, ,.. ak to nie je nejaká "tlačenka" - cez uplatky...
ludia ktorí poznaju ludí - vysoke posty..
može ti pomocť to ked si povieš že ju už nič nebolí...
a čo sa tyka toho ze sa jej polepšilo ono to tak byva že niektorí ludia ale aj starí pred smrťou akoby dostali energiu, akoby poslednu,.
ťažko sa to vysvetluje, zrazu teta na smrtelnej posteli čo už iba ležela , nerozpravala sa "preberie" začne komunikovať, hýbať sa, chce ísť domov z nemocnice že sa má dobre, že je hladná, smädná...
personal oddelenia má radosť... teta sa naje, napije sama zvladne všetko.. a kým sestrička ide ponapajať infuzie inym pacientom , snaitarka umyva riady.. a pridu k tete, tak teta už nedýcha...
ja som to zažila a mala som z toho dobrý šok potom.. ked teta so mnou komunikovala a o 5 minut už nedýchala..
nepíšeš kolko máš rokov, tvoj brat,? a otec je kde tvoj? nezijes s nim?