šteňa útulok VS množitelia

Príspevok v téme: šteňa útulok VS množitelia
Sonkasom

Mnohí ste tu písali, že šteňatá od množitela sa často dožívajú krátkeho veku alebo majú zdravotné problémy. Ja by som si chcela zobrať šteňa z útulku. Ako však budem vedieť, či aj to šteňa, čo teraz býva v útulku nezobrali nejakému množitelovi? Chcem psíka, čo bude žiť dlhšie ako pár mesiacov. Vďaka.

Biela Kobra

Presne tak, normálne sa opýtaš :) V každom útulku ťa podrobne poinformujú o zdravotnom stave zvieraťa, o spôsobe, ako sa k nim zvieratko dostalo, o jeho povahe, zvyklostiach, predpokladoch. V útulku dostaneš proste o zvieratku veľakrát viac informácií, ako od menej zodpovedných chovateľov, a máš záruku, že informácie sú pravdivé. Keby v útulkoch klamali, čoskoro by sa to obrátilo proti nim.

Aliss

V utulku budu presne vediet, ci ide o zvieratko od mnozitela. Na prvy pohlad je to totiz casto vidiet. Do utulku sa dostavaju najma "oriesky", cize zmeska poulicnych psikov. Ked si pozries ten nechutny bazos, zistis, ake rasy su preferovane u mnozitelov. Najlepsie je prist do utulku a nevyberat si psika podla "krasy", ale podla toho co od neho ocakavas (sporty, ci len dlhsie prechadzky), ake podmienky mu das (byt/dom so zahradou) a najlepsie je dat domov psikovi, ktory to najviac potrebuje - napriklad roky rokuce nepovsimnuty havino, ktory moze byt uzasny spolocnik, ale nikto si ho doteraz nezobral. Napriklad preto, lebo nema ocko, alebo je cely cierny...tieto pripady poznam, preto o tom pisem. V jednom utulku maju 4 roky havina, ktory ma uzasnu povahu, ale nikto ho nechce, lebo je cierny a nie moc pekny......