Mam psychicky problem?

Príspevok v téme: Mam psychicky problem?
Eva128

Mam problem so svojou vahou. Som dost chuda, hlane ruky a dekolte je to hrozne vidno. Moja vaha je 43 kil, vyska cca 158. Mozno si niekto teraz povie ze mam v pohode vahu no ja to tak necitim. Poslednu dobu sa nenavidim sa zato ako vyzeram. Predtym som to nejak neriesila no cim som starsia tym viac ma to trapi. Od 15 rokov ( teraz mam 20) som mala stalu vahu 45 kil. Ani som nepriberala ani nechudla. Minuly rok som skoncila strednu a v lete som sla na brigadu do zahranicia. Mala som kolegynu ktora je tiez utlej postavy a tak sme si povedali ze skusime spolu pribrat. A tak som pribrala za 2 mesiace zo 45 na 49 kil. Bola som z toho nesmierne stastna ako keby som vyhrala v loterii. A to doslova. V septembri som sa vratila domov a myslela som si ze si to udrzim no mylila som sa. Doma som zacala jest menej a ani mi tak nechutilo ako predtym. Uplne som sa opustila a do konca roka som schudla naspat na 45 kil. Bola som z toho zdravena. No ani zaciatkom tohto roka sa to neznemilo ba zhorsilo. A teraz mam tu aktualnu vahu 43 kil. Vobec mi nechuti jest a zvycajne zjem len male porcie lebo vela nevladzem. Niekedy mam pocit ze to ze chcem tak strasne pribrat mi lezie az tak na hlavu ze z toho az chudnem. Ja uz fakt neviem. Teraz cca dva tyzdne beriem Pangamin. Mam pocit ze mam lepsiu chut do jedla ale moja vaha je na tom stale biedne. Dnes, ked som sa postavila na vahu a videla tam stale tych 43 som sa az rozplakala. Asi uz z toho nie som psychicky v poriadku. Fakt som zufala ....

Eva128

NaRovinu: Fasfood zvyknem ale len obcas a co sa tyka sladkosti tak tie jem posledne 2 roky pomenej. A co sa tyka kolacov a tort tie nedam ani do ust lebo mi to proste prestalo chutit a ani neviem preco.

Preteba: Tak to mas pravdu s radostou urcite nejem. Ale keby som mala jest len vtedy ked som hladna tak to by som zjedla tak 1 az 2 jedla denne lebo chut do jedla nejak nepocitujem a to cely den nieco robim hybem sa no moje telo si nejak nepyta jest co vobec nechapem. Teraz jem tak 4 az 5 krat denne ale take mensie porcie lebo velke naraz nevladzem. Este by som mozno doplnila ze ked som fakt ze hladna tak casto sa mi stava aj to ze po par sustach citim ze som plna a nevladzem tak do seba to jedlo tlacim lebo musim predsa nieco zjest.

Samozrejme: Musis sa priznat ze ani neviem co je endokrinologia cize som tam asi ani nebola.A ani neviem kde v mojom okoli je takato ambulancia. A co sa tyka stytnej zlazy ma ju mama ale neviem ci je dedicna alebo nie...

samozrejme

a na endokrinologii ti povedali čo???

čo jej to odporučate žrať fastfoody a sladkosti asi OK nieste?!
pribrať treba zdravoa nie žrať somariny, hovori vam niečo pojem "štihla obezita" ? asi ni... dievča asi nepotrebuje kardiovaskularne ochorenia, aby sa jej cievy zacali upchavat,.. ochorenie srdca, cukrovka...

ak si este nebola tak chod na Endokrinologiu..
ci za tym nie je stytna zlaza, vtedy je nechuť do jedla..

Preteba

Eva128, myslím, že problém je v zlom motíve prijímania stravy. Neješ s radosťou, pre potešenie samotnej chuti toho, čo prijímaš. Jedlo je pre Teba zdrojom zvýšenia váhy. Nauč sa jesť s radosťou, nepozeraj na váhu nejaký čas.