Ahojte aký mate názor na vzťah medzi 15 ročnou a 23 ročným ? Myslite že sa môžu lúbiť ? Ako by ste sa vy zachovali ako rodičia keby vam syn predstaví 15 ročnú priateľku ?
Vzťah
Nerozumiem týmto prípadom. Však 23 ročný človek rozmýšľa, kde sa ide zamestnať a či chce bývať sám a či si ide spraviť autoškolu, pretože auto sa mu hodí ak chceš ísť do zahraničia a neviem čo všetko. 15 ročné dievča rozmýšľa nad čím ? Či má spravené všetky úlohy do školy a či je naučená na písomky, ktoré ju čakajú zajtra a neviem čo ešte.
Však to dievča je ešte nevyspelé a nerozmýšľa rozumne ako dospelý človek, ktorý už vyšiel školu a zaujímajú ho už úplne iné veci ako keď bol na základnej či strednej škole. Ak aj budú spolu chodiť, tak im to určite dlho nevydrží. Nemyslím si, že 15 ročné dievča vie byť aj napriek všetkému verné. Je v puberte a je pochabá a robí ako ostatní jej rovesníci unáhlené závery a reaguje vo viacerých situáciach pojašené alebo nerozhodne.
Takýto vzťah určite nevydrží dlho. Tak isto nerozumiem ako niektoré 18 ročné dievčatá môžu chodiť s 45 ročnými chlapmi. Hovorí sa, že láska je láska ale chcem aspoň jednu vidieť, že keď ten chlap bude mať 60 rokov a ona 33 či bude stále milovať pomaly starého dedka.
Vzťah som prvé obdobia na VŠ stíhala asi tak, že sme sa viac nevideli ako videli. Neskôr ešte počas VŠ sme začali spolu žiť (prenájom hradil časť už manžel, časť moji rodičia - áno mám skvelých rodičov :-) , a časť ja z mojich peňazí zarobených počas prázdnin). Bolo to obdobie kedy ma snáď stále videl za knihami alebo za PC (počas písania seminárok či diplomovky). Obdobie kedy sme fakt nemali na seba veľa času a častokrát jediný čas strávený spolu bol v noci v spánku, ale stálo to za to. Už len z toho dôvodu, že sa týmto vzťah dostával do krízových situácii (ak dvaja na seba čas nemajú, tak to vie narobiť problémy), ktoré bolo nutné riešiť. Čo nás posúvalo vpred, učilo nás to.. atď... Ale každý ako uzná za vhodné.. ja som svoj názor vyjadrila...
Mimochodom aj moji obaja rodičia majú VŠ, obaja boli počas VŠ živení rodičmi a boli spolu od začiatku VŠ. asi to máme v rodine a príde mi to tak prirodzené.. Určite prirodzenejšie ako začať riešiť vzťahy až napr.v 25tke...
Hmmm, to je velmi zaujimave, ze pracu si popri skole nestihala, ale vztah ano, ked si sa ucila do noci.
"nicollette12" - ani v tomto sa nedá príliš škatulkovať. Ja mám tiež VŠ, ale pracovať popri VŠ som nestíhala. Školu som mávala väčšinou všetky dni v týždni. Častokrát od 7 do 19tej. Cez víkendy (a aj večeri po škole až do noci) som musela makať na domácich úlohách, seminárkach, protokoloch na labáky, učiť sa na priebežné písomky (toto všetko bola každodenná záležitosť počas semestra). Cez skúškové som sa od rána do noci učila aby porobím skúšky čo najskôr. A až cez skúškové (keď už som mala v predstihu porobené) a cez prázdniny som makala na brigádach aby si počas školy môžem aspoň čo-to hradiť. V každom prípade utiahnuť všetko a vždy by som rozhodla nedokázala a dodnes som vďačná rodičom za to, že ma podporovali nie len psychicky, ale aj finančne. Dokonca častokrát boli radšej keď som svoje zarobené peniaze minula na zaslúženú dovolenku a nie na prenájom (aj keď môj umýsel zárobku bol skôr o každodenných výdavkoch).
Napriek tomu si, ale o sebe nemyslím, že by som bola lenivá a vôbec.. neschopná mať v tej dobe vzťah. Resp. ako "dukatovabuchta" prezentovala.. že by som snáď nemohla mať právo na vzťah v tom čase. Potom by to vyzeralo tak, že by som mohla mať vzťah snáď až v 25 (keď som doštudovala) a kým by to bol ten pravý a hento tamto (všetci to snáď poznáme) tak by som sa zbadala po 30tke, že hups veď aj potomka by to chcelo.. Čo mi príde z hľadiska fyziologického vývinu ženy dosť zvláštny prístup.. hmm..
*pomahali
dukatovabuchta - ja mam VS ale s tym rozdielom ze ja som popri tom pracovala a niekedy som mala aj 2 roboty naraz, platila som si najom garsonku, zo svojich!!! Takze rodicia mi pomahaly iba so skolou ked boli nejake poplatky a to tiez iba malokedy, kedze som si setrila a odkladala peniaze z kazdej vyplaty...ale ako pises, su aj taky ludia co to vyuzivaju aby nemuseli pracovat, su spolahnuty na rodicov, ze zaplatia a oni si ziju nadalej bezstarostny zivot... ale co sa za ten zivot naucia?? Vyjdu vysoku a ked sa neuchytia v tom co studovali tak kde pojdu pracovat ked nebudu nic vediet? Nebudu mat skusenosti s beznymi pracami, ja poznam jedneho takeho, bol somnou na vysokej a rad sa vychvaloval tym, ze si chodi na diskoteky pravidelne ze rodicia cvakaju, to iste aj skolu, oblecenie atd... a pritom neboli z nejakej bohatej rodiny, ze by sa im to stratilo v tych peniazoch....to mi doslo aj take blbe ze dospely clovek, zdravy, schopny, a neha sa zivit od rodicov a este sa aj chvali...
"dukatovabuchta" - predom napíšem, že mňa sa to netýka (už som od rodičov nejaké tie roky osamostatnená), ale prepáč, pri niektorých veciach čo píšeš sa mi rozum zastavuje.
"pokial "deti" nezarabaju a nemaju svoje byvanie tak "vzťahy" by riešiť nemali" -> mať svoje bývanie nie je vždy tak jednoduché. dokonca mi príde kontraproduktívne aby mladý človek (keď býva 30 ročný "muž" pri mamičke je to o inom) riešil vlastné bývanie skôr ako má vážny vzťah, ktorý chcú posunút k spoločnému bývaniu. ťažko bude mať 23 r. muž našetrené toľko aby potiahol sám nehnuteľnosť. ísť do prenájmu? (žiť tam sám a zbytočne vyhadzovať peniaze?) zobrať si hypotéku? (sám a zbytočne vysokú??). nie je rozumnejšie, ak mladý človek, do doby kým nechce bývať so svojou láskou, žije u rodičov? možno aj čo-to prispieva na domácnosť, pomáha a zároveň si šetrí na svoje hniezdočko? nehovoriac o tom, že je normálne aby hoc už aj 19 ročný človek mal vzťah.. keby mali čakať všetci do doby "kým zarábajú a majú bývanie" tak by nemal vzťah v mladosti snáď nikto :-D
"ak 15 ročnú nabúcha...z čoho zaplatí potrat...." -> no ja neviem, ale toto mi príde naozaj podivný argument. jasné, 100% antikoncepcia je len jedna - nežiť sexuálnym životom. ale osobne si myslím, že ak človek má nejaké to IQ, tak s dnešnými typmi ochrany sa dá celkom úspešne (pomaly sa to blíži k 100%) chrániť pred neželaným tehotenstvom
"ak 23 ročne decko "študuje" lebo sa mu nechce pracovať.. " -> uf, takže nakoniec všetci čo majú VŠ tituli boli len rozmaznané deti, ktorým sa nechcelo pracovať. jasné, určite sa aj takí nájdu, ale písať to ako pomaly pravidlo??
..ale hlavne ak nemá prácu, ak 23 ročne decko "študuje" lebo sa mu nechce pracovať.. a chová ho mamka,... a frajerku pozyva na kolku za mamkyne penaize - za "vreckove"
lebo ked si nabucha frajerku tak z čoho jej zaplatí potrat?! či bude zas od mamky pýtať...?
ked chlapec nezaraba nemá čo riešiť vztahy..
ako píše "Hracc"
pokial 23 ročný rieši vzťah s 15 ročnou a vzťah vôbec tak predpokladám, že ako dospelý má vlastné bývani, prácu, tak v takom prípade je to jeho život a nech si robí čo chce...
ALE pokial 23 ročný je neschopný a býva pri mamičke,
tak by som mu povedala že nech si vlastne byvanie rieši, ked chce vzťah, lebo nech nečaká od mamičky že ked tú 15 ročnu nabucha že ich bude živiť ona pod jej strechov..
to je môj názor..
pokial "deti" nezarabaju a nemaju svoje byvanie tak "vzťahy" by riešiť nemali...
ako? Netusim, podla mna sa to ani odhadnut neda. Ta reakcia, kazdy sme iny, aj ked asi by som nadsena nebola, kedze nie je este ani plnoleta.