Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Mám 14 rokov a chodím do 9. triedy.Neviem ako si mám nájsť nejakú kamarátku. Keď som bola malá mala som jednu z triedy ale tá bola falošná a vymenila ma za inú. Bolo to veľa rokov dozadu a ja doteraz nemám nikoho ani s kým by som sa zdôverila porozprávala zabavila. U nás v dedine neni nikto taký a v škole sa všetci správajú ako malé 3 ročné deti a nie ako 14.. 15 roční už dospievajúci ľudia. K tomu každý má už od mala dobrých kamarátov zatiaľ čo ja nemám vôbec nikoho. Od septembra budem nastupovať na strednú školu a veľmi sa bojím že ani tam si žiadnu kamošku nenájdem. Prosím vás oradu čo mám robiť. ja sa cítim už menejcenná a nemožná ako keby som ani na kamaráta právo nemala :(
Nemám žiadnu kamarátku
Tiez: tak to je smutne. Ja sice kamaratky mam,aj uz boli pokusy o doverne rozhovory,ale som to zakecala,lebo isto skor ci neskor sa dotycna prestahuje alebo bude mat rodinu ci z inych dovodov ten kontakt nebude uz hlboky a ja konce znasam zle tak naco sa trapit.skus si pisat dennik,,ked sa nemas komu zdoverit.Viem,ze slaba naplast,ale mozes si aspon predstavovat,ze tam niekto je :D co by ti asi povedal a tak :D popritom hladat zaujmove skupiny.veriace skupinky tiez su,tam prijmu kazdeho,nikdy nevies,kde motyka vystreli.inak,odkial si?
Hahaha, iba by som sa vyjadrila k poslednej odpovedi - ja som si ani na strednej nikoho nenašla. V skupine nás bol nepárny počet, trieda plná idiotov.. hlavná vec je ale nečakať, že príde niekto za tebou ale snažiť sa naviazať kontakt. Trochu postalkuj budúcich spolužiakov a pod. good luck kiddo
Seriouslyyy nie, to nie je tak ako si myslíš, samozrejme každý človek má svoj život a svoje problémy, ale veď vidím všade aj počujem ako ostatné dievčatá majú vždy tú svoju naj kamarátku, ktorej povedia všetko a ona vždy poradi, to platí aj naopak, proste je tam tá ochota počúvať a poradiť, to isté aj si smiechom, nemám kamarátku s ktorou by som sa úprimne zasmiala. Je to dosť smutné, lebo mám kamarátky, ale príde mi, že ja asi do ich života nepatrím. Možno to preháňam, ale aký mám mať pocit. Mám aj spolužiačku čo je super baba a ona má takú naj kamarátku už od detstva, keď hovorí nejaké príhody čo sa im stali, kde boli spolu atď, tak ma chytá taký smútok, lebo ja nemám nikoho takého. Aj si uvedomujem že stále vyhladávam iba spoločnosť môjho priateľa, kedže iba jemu hovorím všetky veci, ale on má tiež povinnosti, problémy, prácu, teraz má aj na dlhšie odísť, no ja neviem ako to tu zvládnem, ešte mám aj zlé obdobie teraz a naozaj taká kamoška blízka by sa zišla. Aj na zabavenie, niekam ísť spolu, aj sa posťažovať navzájom na problémy... Ale asi je už neskoro aj niekoho hľadať, lebo takéto kamarátstva vznikajú skoro vždy už v detstve. Chodila som aj brigádovať tiež hlavne s tým, že možno nájdem nejakú kamošku tam, že aspoň v tej práci, ale tiež nič. Tam už boli kolektívy, ja som bola nazvyš. Ale zas neriešim to nonstop vkuse, aby si to niekto nemyslel že som tým vyslovene posadnutá. Tak no ale príde mi to niekedy ľúto a taký pocit samoty. Snáď tu je niekto taký istý, aby som aspoň mala ten pocit, že nie som sama čo sa takto cíti a čo to má takto s kamarátstvom..
To bude tym,ze chces prilis blizke kamaratstvo.kamaratka nie je povinna pocuvat nikoho nekonecne problemy. Trochu ano,ale musi tam byt aj sranda a volnost.
No ja to mám tak isto, ja mám 18, budúci rok maturujem a nemám naozaj žiadnu kamarátku, ktorej by som mohla povedať úplne všetko a vypočula by ma. Akože mám okolo seba kamarátky, ale keď vidím iné baby napríklad v meste, alebo na káve, tak vidím ako sa navzájom vypočujú a proste aj sa zasmejú a vidno že ten čas spolu si užívajú. Za to ja mám také kamarátky, ktoré stále nemajú čas, stále výhovorky, keď ich už konečne vytiahnem von, tak sa ponáhlajú, lebo si na ten deň naplánujú ďalších x vecí, nepoviem im všetko čo potrebujem, neviem sa pri nich vyrozprávať o hoci čom. Tiež by sa mi zišlo mať takú jednu aspoň, s ktorou by som trávila čas, mám aj priateľa, ale to je niečo úplne iné ako taká kamarátka, s ktorou by som zbehla na víno, kávu, na nákupy, k sebe navzájom domov kukať filmy, typické babské veci riešiť, na obed zbehnúť hocikedy, na prechádzky... ja už neviem kde hľadať, rozmýšlala som že aj na nejakej zoznamke, ale čo budem hľadať kamarátku na internete... také divné mi to je... a bojím sa toho že aj keby som nejakú našla tak zas kým si vybudujeme taký pevný vzťah, tak sa aj 10 krát sklamem... a nakoniec zistím že je falošná....no máme to ťažké.
Neboj sa, vela ludi prejde takymto pocitom, ale to vobec nie je pravda, praveze mala by si byt rada ze nastupujes na strednu a to ti otvara dalsich x prilezitosti, urcite tam najdes aspon 1 kamaratku, to ti mozem zarucit, to je uz nieco ine ako zakladna skola, lebo ked prides na strednu su tam ludia aj z inych miest, tak je blbost ze by ti niekto nesadol... hlavne to tak neber, iba si povedz ze niekoho najdes a uvidis ze bude lepsie a este nebudes potom stihat vsetky kamaratky ako ich budes mat vela..... :)