Podedene zle zuby v mladom veku, potrebujem radu

Príspevok v téme: Podedene zle zuby v mladom veku, potrebujem radu
Malvina999

Ahojte vsetci,

Mam 24 rokov, od mala ma trápia zuby, starám sa o ne ako mozem, no mam ich proste podedene, mam velmi vela kazov hlavne vzadu same blomby, vložky, vpredu navonok mam pekne zuby no z vnútornej časti tiez malé kazy, cele zle....
Mam uz aj zopá ďasien, chvala bohu nekrvacam ale vidno na ďasne ze je upne začervenané a tak...
uz mi je ľúto chodit pravidelne ku zubárom, pretože jednak su velmi drahý a nakoniec peniaze ktoré som vrazila do zubov sa musia vytrhnúť ( zadné )
Posledna skúsenosť so zubarkou je taka ze mi robila uplne malinké kazy, co mam vpredu zub 3jka z vnútornej časti som mala mini bodecku, začala vŕtať a uz z malej botky mam dierku a vložka mi uz aj vypadla no a bohužiaľ sa bojom davat robit zuby co su vpredu lebo su citlive a mam straaaasne slabu zubnú sklovinu!
Doma mam aj rtg snímky raz mi aj jeden nemenovaný pracovník ambulancie povedal ze ,, slečna, mate strasne zuby,! Odvtedy som odišla s plačom ze namiesto podpory vas začnú este buzerovat a zato naozaj nemozem ze mam take zuby!
Chcem sa preto opytat ze ci tu ma niekto urobene zuby operačné a ze co to stoji? Lebo plánujem časom dieťa a počítam ze po porode sa mi zuby uplne pokazia a este len budem plakat a vyzerat hrozne ....

Napise mi niekto približne skusennosti a cenu? Najlepsie kosice ale napíšte hocikto skúsenosti rada by som chcela vediet info nejake, urcite neplánujem vytrhať zuby a mat protézy :D :(

upuky

zubkovavila hovorí pravdu :)
studujem zubne lekarstvo a poviem to na rovinu, dedične ,,zle,, zuby ma minimum ludi nehovoriac o tom ze týchto pacientov je ľahké zdiagnistikovat nakoľko ich maju zle uz chvilu po prerezaní cize vo velmi mladom veku a tie zuby vyzeraju ,,inak,,

u väčšiny sa nededia zle zuby ale ZLE HYGIENICKÉ NÁVYKY, jednoducho je to tak!! sama ste napisala ze mate ďasna okolo zubov cerven a krvácajú, mate ich zapálene lebo si ich zle čistíte a mate tam plno bakterií na ktore ďasno reaguje

neskutocne vela pacientov mi chodí s tou kuzelnou pouckou ,,mame zle zuby v rodine,, a ked otvoria usta tak je to jedna katastrofa kolko zubného plaku maju na zuboch, o medzizubnej kefke ani nepočuli alebo sa tvária ze ,,anoooo ja to používam každý den,, pritom neviem koho tym chcu oklamať ale zubár to jednoducho hned vidí ze zuby čistene poriadne neboli ani nahodou

riešenie: vyhľadať zubného lekára alebo dentálnu hygienicku ktora s vami nacviči správnu techniku čistenia zubov s absolvovaním dentálnej hygieny

hanavbd

tu by trebalo asi spraviť nejaké testy na alergie či intolerancie, lebo až takto mať problémy so zubami podľa mňa nie je normálne. za tým môže byť aj neodhalená celiakia, intolerancia laktózy, alebo iná alergia - vedia to spôsobovať

zubkovavila

Dobrý deň,
zubné kazy sú civilizačnými ochoreniami a iba približne 9% z nich sú podmienené geneticky. o dedičnosti by som zatiaľ nehovorila. To, ze majú “zle” zuby vaši blízki neznamená, že ich budete mat aj vy, vaše deti a podobne. Dá sa tomu predísť
Preto by som pozdvihla navštíviť dentálnu hygienu, kde poskytuju poradenstvo, rady ohľadne VÝŽIVY, hygieny a podporenia zubnej skloviny chemickými preparátmi a celkovo starostlivosti o dutinu ústnu.
Určite Vám tu nebudem priamo poskytovať informácie, pretože ja som za to bežne platená :) ale rozhodne by som sa uberala týmto smerom.
Áno, zuby môžu byt citlivé a tak ďalej. Ale je množstvo faktorov, ktoré to ovplyvňujú.
Tzv.male bodky, začínajúce kazy nie je potrebné ošetrovať :) podporou zubnej skloviny vytvrdnu aj samé. Hold, my stanovujeme či je to potrebné pre vás a pre nasu peňaženku.
A ešte na margo ošetrenia, žijeme v 21.storoci a v dnešnej dobe je možné ošetrenie úplne bezbolestne. Takze sa nemáte čoho obávať. Samozrejme nemusím ani hovoriť, že sa za to pripláca a momentálne je to niekde stále brané ako nadštandart.
Pokial Vám nevyhovujú ceny súkromných ambulancii, vyhľadajte štátne pracovisko, napr.v nemocnici a podobne, kde sa používajú lacnejšie materiály a kde to nie je tak nákladné ako v súkromných.
Veľa šťastia :)

zlezuby

ja mám tiež všetky poplombované, z niektorých povyťahovane nervy,..
to že si investovala do zadnych zubov, tipujem zuby mudrosti? - tvoja chyba, je to zbytočné, nepotrebuješ ich k zivotu...
mám tiež podedené zlé zuby..

čo sa týka dasien poradím ti , kúp si v lekárni "Bukofit" a tým si potieraj dasná, "sťahuje" ich to,.. poradila mi to zubarka, je to super, zvlašť ked bolia, stoji to nejaké 3€,
použivaj ustne vody,..samozrejme..

a čo sa týka bolesti, ja mám tiež strašne citlivé zuby, preto treba chodiť hned ako máš malý kazík, lebo nebolí tak ako velký...
a možeš si doplatit lokalnu anestezu a v nej ti mozu plombovať, ked to nevieš vydržať..
mne odumreli 2 predne zuby- zdravé, len tak odveci,.. odvapňuju sa mi zuby, to že jem každý den jogurty a pijem mlieko mi je prd platné,.. parodontitída, odhalene krčky, .. utešujem sa tým že mám 30 a moja mama mala už v tom čase protézu,.. resp. už v 23 rokoch..
s tým musíš počítať ak chceš deti... ze tak dopadneš..
ja mám pre zmenu na druhej strane zároven silné zuby, po otcovi, lebo napriklad predny zub odumretý, zubárka mu ávala 3-5 rokov, a fungujeme 10 rokov, v pohode, ale pochopitelne ze do jablka si netrufnem zahryznuť, radsej si pokrájam... teraz ho planujem dať bieliť, lebo je trošku zašednutý už..