Nárast agresivity

Príspevok v téme: Nárast agresivity
Mutant

Zdravím, chcel by som v prvomnrade povedať, že nerád navštevujem lekárov, avšak moje okolie ma tam posiela a povedal som im, že to vyriešim a chcem sa najprv opýtať tu.
Môj problém je v podstate taký, že posledný mesiac mám prudký nárast nervozity, agresie, myšlienok na násilie a začali mi vadiť ľudia. Ľudia s ktorými som trávil veľa času či už naživo alebo online ma volajú von, ale ja to odmietam, cítim odpor a keď si predstavím, že by som s nimi mal byť von a rozprávať sa s nimi... hneď ma prepadá hnev a myšlienky ako by som sa k ním správal. Akoby všetko čo bolo bolo zabudnuté a myšlienky na predchádzajúce ma znova vytáčajú a nechápem ako som tam ten čas mohol tráviť.
Nikdy som nebol človek, čo by používal vulgarizmy, no minule som vynadal na celú ulicu maminmu bratrancovi, viezol som otca z oslavy ktorý mal trochu vypité a v strede cesty som dupol na brzdu a kričal naňho, nech vypadne z auta... všetko ma rozčúli a mám chuť niečo rozbíjať a každý spor alebo nezhodu riešiť agresívne. Ľudia mi lezú na nervy a o mnoho priateľstiev som už mojím pričinením za túto dobu prišiel ale necítim žiadnu ľútosť ani emócie v ničom, stal som sa úplne chladným a stále sa mi do hlavy vkrádajú násilné myšlienky, zaobstaral som si knihu o Josefovi Mengelem a pri jej čítaní necítim žiadnu ľútosť. Naopak, ešte viac ma to zaujíma a zháňam si o tom viac informácii. V hlave si sám vytváram konfliktné situácie ako by som niekomu ublížil... viem, že to nie je správne a okolie má zo mňa niekedy strach. Začal som tiež agresívne jazdiť aj keď doteraz som bol poctivák ako sa patrí a cítim, že každá drobnosť vo mne vyvoláva hnev a nenávisť nasledovaná spŕškou vulgarizmov.
Možno je to spôsobené tým, že ma už takmer 2 mesiace bolí hlava ale neviem... je treba navštíviť psychológa alebo psychiatra alebo nie?

Chcem vás vopred poprosiť, ak tu chcete po mne nadávať alebo ma odsudzovať tak sa radšej zdržte komentárov a vopred ďakujem za konštruktívne komentáre

vestica lubomira

Ahoj. Agresivita aj myšlienky s minulosti, ktoré Ťa prenasledujú súvisia s podvedomím. Všetko čo sme v dectve, alebo po veľkom šoku či traume nevedeli spracovať sa nám ukladá do podvedomia. Naše okolie nám to ukazuje pomocou ľudí, situácii a to zrkadlením. S prácou s podvedomím sa to dá uvolniť a problém zmizne ako v rozprávke. Viac o tom píšem na mojej stránke : vesticalubomira.wixsite.com.
Ak budeš potrebovať pomôcť tak mi napíš na mail : vesticalubomira@gmail.com

Preteba

Mutant, môžeš sa z toho dostať, ale Ty musíš pre to niečo urobiť. Niečo sa stalo a Tvoja reakcia sa otočila na Teba. Na Tvoje vnútorné sebahodnotenie. Seba si postavil vo svojej mysli vysoko a ostatných si odsúdil, preto sa Ti dostávajú do hlavy také myšlienky.

Veverisiak

Kominacia premnozenych parazitov a zlomeneho myslenia....cize zdravotny plus psychicky problem. Na parazity je ist tazko. Hlavne nevyhladavaj ziadnu biorezonanciu, sarlatanov a neviem koho, kto ta za obrovske peniaze bude chciet zbavit parazitov a da ti pit caj z listkov ceresne.....Parazitov je obrovske mnozstvo a ked sa premnozia, ich vylucky, ktore su toxicke, sposobuju tieto chemicke nerovnovahy v tele, zvysuje sa agresivita, pridruzuju sa dalsie psych. ale aj fyzicke problemy. Existuje vela domacich rad, ako zabranit ich premnozeniu. Skus. A musis prist na to, co bol zlomovy bod, ze sa ti takto obratilo myslenie...Co sa udialo, ze zrazu citis nenavist voci priatelom? Porozmyslaj kde to zacalo? Potom ak sa pridruzila spominana chemicka nerovnovaha v tele, necudujem sa, ze si na tom tak, ako si

nicollette12

No urcite treba vyhladat odbornu pomoc, ale neviem ci staci iba pomoct psychologa alebo psychiatra, mal by si zajst v prvom rade na neurologiu, mozes mat nieco s hlavou, s nervovym centrom..... urcite chod co najskor

Jax

Toto sa bez odbornikov bude len zhorsovat, stane sa to chronickym a skoncis v base alebo kazajke.
Vynikajuce je, ze to chces riesit, takze uz mas to najhorsie za sebou. Osobne si tipnem, ze to moze byt aj hormonalna nerovnovaha a tu svojpomocne nevyriesis.

suicidal03

Vieš čo ja mávam takéto stavy, ak sa to tak dá nazvať, a pozorujem to aj u druhých ľudí a skôr je to tak na etapy. Mne to niekedy trvá mesiac, niekedy polroka a tak. Vtedy sa stiahnem a nevyhladavam spoločnosť ľudí, nejak to postupne vždy odzneje a zas som niekoľko mesiacov ok. Tá nervozita a podráždenosť vychádza zo mňa v prvom rade a až keď sa dám do kľudu tak to časom nejak ustúpi. Niekedy beriem neurol pred spaním, keďže sa mi vtedy naruší aj spánok a tak. Takže ak máš pocit že potrebuješ psychológa či psychiatra tak ti to možno pomôže.

Anonym_93436

Nezažil si v minulosti niečo čo nevieš spracovať a vyvoláva to v tebe hnev a nenávisť ? Pocit nespravedlnosti ? .. tak isto ma napadlo či si nemal nedostatok lásky od rodičov , to býva tiež niekedy dostatočný dôvod.
Ak nič z toho tak smer psychológ a ten už rozhodne čo ďalej , čím skorej tým lepšie aby sa to nezhoršilo a niekomu si neublížil.