Vzdy nove znamienka vidim

Príspevok v téme: Vzdy nove znamienka vidim
Jolana55

Ahojte

Chccem sa opytat neviete preco sa mi tvoria znamienka ? Vzdy si najdem nejake nove, neni su velke len malé niektoré su ako pehy .... nic velke ale nechapem preco co mam robit ??? Rozmýšľala som nad laserom ale bojim sa ze budem mat velmi výrazne bledé jazvy ... bojim sa na leto opaľovať uz ze zas sa mi urobia a do solária chodim raz za cas kvoli pleti niekedy mi pomáha na vyrasky :(
Mate niekto s tym skúsenosti ?

philips

Milý BJ, neviem, či sa mám smiať alebo plakať... Prečo nemáme všetci Hemofíliu, nie sme vysokí, vlastne prečo nie sme rovnakí? Nauč sa, prosím, niečo málo o genetike a dedičnosti.
Melanocyty majú schopnosť (resp farbivo, ktoré produkujú) pohlcovať UV, preto v Afrike sú čierni a my v EÚ bieli.
Parazity - dostať parazitárne ochorenie nie je v našich podmienkach vôbec jednoduché.
Skladisko toxínov - vo vrchnej vrstve kože? To sotva.

BJ_2

Ak je to geneticke, tak by to mal predsa kazdy, lebo ak by to raz niekto dostal, tak uz vsetky jeho deti by to mali, a aj potomkovia. Postupne by to mali vsetci. Takze geneticke to nemoze byt.

A telo by ich urcite nerobilo "len tak", snazilo by sa vyhnut, aby ich robilo. Preto sa da logicky na to dojst, ze je to tak, ako vravim. Robi ich, preto, ze musi, ak nema inu moznost. Rovnako ako cysty. Zdravy clovek ich nema mat. Ani cysty, ani znamienka. V oboch pripadoch ide o skladisko toxinov.

Potvrdzuju mi to aj moje skusenosti s parazitmi. Prave v miestach, kde sa vyskytovali, zacali pribudat znamienka.

Lollka

To s tymi toxinmi je samozrejme blbost, je to geneticke. Vela s tym nenarobis, ale pomozes si ked sa budes vyhybat slnku aj solariu a budes pouzivat opalovaci krem aj na bezne chodenie po ulici.

Jolana333

No je pravda ze ked som bola mladšia chodievala som častejšie do solária no max 2krat v týždni po 9-12 minut
Teraz uz nechodim skoro vobec a ked aom aj chodila vzdy len pred letom v mesiacoch apríl máj potom uz len raz za cas ... cizeked to zhodnotím nikdy som nechodila ako niektoré baby 20 minut v solarku kazdy druhy treti den .... ja len s mierou no asi mam zly pigment , myslis ze mi pomôže ochranný krém?

philips

Ahoj, melanocytový névus vzniká najmä na koži po ožiarení UV žiarením, ak sa príliš opaľuješ a nepoužívaš krém s dostatočným ochranným faktorom.

BJ_2

Mam s tym skusenosti a velke. Su takmer vzdy ako skladiska toxinov, povacsine od parazitov. Ale moze ich sposobovat aj ine ochorenie, ako borelioza. Vzdy sa to deje vtedy, ked telo nestiha vylucovat toxiny cez vylucovacie organy, a tak, aby telo ochranilo dolezite organy pred poskodenim, musi tieto toxicke latky vytlacat do koze. Preto vznikaju materske znamienka. Zdravy clovek nema ziadne mat.

Upozornujem ludi, hlavne ktorym sa citelne tvoria, teda kazdy rok si vsimnu nove, alebo ze sa im zvacsuju, aby obratili lod zdravia na plne obratky, zacali s detoxom, zdravou stravou, doplnanim. A co sa tyka parazitov, tam je to bohuzial trochu zlozitejsie, kvoli nasej medicine, ktora ich zamerne neodhaluje.