Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako to rozuzliť?

Príspevok v téme: Ako to rozuzliť?
podkova 1323

Sme 9 členná pestúnska rodina, manzelka si pred nedavnom našla milenca, kde matka je v base a pracujuci otec sa stará o 4 deti. Citila silnú potrebu otcovi pomôcť s deťmi /nejaká mánia pomáhať/a narodil sa silný vztah .Samozrejme sa to doma prevalilo, karty vysli navrch, 1500 sms za mesiac. Bolo kriku, vraj je to mimo nej a je to silnejsie. Najprv chcela utiecť za nim, zobrat si časť detí ,zbytok vraj nechá mne, nakoniec sme sa dohodli, že budem trpieť jej vzťah a že ostane pri našich deťoch/deti napísali mamine dopis ze ju ľúbia aby ostala doma/, Prakticky vydiera celú rodinu, problem je v tom, že sa nemozem,s ňou rozísť kvoli deťom ,ktoré by sa dostali naspäť do detského domovu ,samozrejme by sa rozpadla rodina, takže potichu trpíme, v šachu je to pad. Možno som hňup keď si myslim, ze sa HO nasyti,
a že sa dušou vráti k nám. PROSIM O RADU NEZAVISLEHO PRIATEĽA , už som v koncoch so zdravym rozumom.

kafe

vy ste manželia len krátko? Prečo sú niektoré deti "právne viazané" len na manželku?

Čítať a googliť vieš? Ja som našla toto:
"súd môže na návrh jedného z bývalých manželov, ktorým bolo maloleté dieťa zverené do spoločnej pestúnskej starostlivosti, ponechať maloleté dieťa v jeho osobnej starostlivosti, ak je to v záujme maloletého dieťa, najmä s ohľadom na jeho citové väzby a stabilitu výchovného prostredia. Návrh môže jeden z manželov podať zároveň s návrhom na rozvod"
www.upsvar.sk

Ďalšia vec, pestúni spolupracujú s detským domovom, sociálkou viac ako bežní ľudia. Nechce sa mi veriť, že tam nikoho nepoznáš a nikto schopný a znalí veci ti nevie poradiť. Lebo na fóre ti už dupľom nikto neporadí.

podkova 1323

Anjelik, dekujem , problem je v tom, že niektoré deti su pravne viazene len na manzelku a niektore a oboch, ďalej dom kde byvame je este v hypotéke , ja som na dochodku a manzelka pracuje, samozrejme ma väčší príjem ,čiže podmienky kladie ona, a včil babo raď

anjelik *

Tak pozbieraj zvyšky zdravého rozumu, manželke vymedz čas na kontakt s deťmi, keď ju teda majú radi. Nájdi si urýchlene nejakú pani na výpomoc s domácnosťou a ver, že deti si ju veľmi skoro obľúbia. Nikoho nedokážeš prinútiť, aby robil to, čo ty chceš, ale ty máš slobodnú vôľu a právo sa netrápiť, kvôli správaniu druhých. Nemusíš sa rozvádzať...vaše cesty sa rozišli už dávno, papier na to nepotrebuješ. Si na ťahu. :o)

podkova 1323

Ja by som sa rád rozviedol, ale čo s detmi ,to sa rozídu opäť do detských domovov?, deti na mne lipnú a majú ma radi ,ja ich a to nechcem .inak dakujem za radu.