Brat ktory pije kazdy den dve plechovky piva a ked moze tak s kamaratmi ide pit vodku a podobne ...co je 1-2 krat do tyzdna ..Cez prazdniny skoro kazdy den co moze po veceroch ... ma 40 rokov...je rozvedeny ...deti ma jeho ex manzelka ...jeho 17 rocna dcera uz ma decko s talianom .... .....Ma nazyva alkoholicka ...Podotykam vypijem si maximalne raz za mesiac ....a ked pijem tak tak ako moji rovesnici v piatok vecer ze sa odviazu ...Mam 21..
Nazor ?
Napiste mi prosim nazor na to to
ja sa v tom trošku strácam. S čím vlastne potrebuješ poradiť? Brat je doma dva týždne a tri mesiace preč. Takže ti môže byť u riti čo povie, zadre, či pije alebo nie.
Že ťa mama psychicky deptá ti neverím, lebo prvotne tu riešiš brata s ktorým sa vidíš 4x do roka, nie mamu a jej každodenné správanie. Mimochodom, mama ťa živí a bývaš u nej. Takže kľud, tichučko šúchaj nohami a buď za mamu vďačná.
Či školu dokončíš alebo nie je jedno. Je toľko nekvalifikovanej práce, dobre platenej, že si môžeš vyberať a žiť si ako prasnica v žite. Ale pre budúcnosť je vždy lepšie si tú strednú spraviť, aby ťa to nebrzdilo ked by si sa rozhodla časom pre nejakú nadstavbu, prípadne štúdium v zahraničí. Dokáže to zbytočne skomplikovať život.
on má prázdniny????
" Cez prazdniny skoro kazdy den co moze po veceroch ... ma 40 rokov.. "
..je to jeho život,... ty si svoj zariad ako tebe vyhovuje.. každý má tak ako si zariadi...
Suhlasim, problemy druhych by sme mali riesit len ak sme o to poziadani. Je to dospely muz, mozno musi padnut na dno, aby sa uvedomil. Akoze rozhovorom s nim nic nestratis, ale musi najma on chciet zmenu. Pitim zahana samotu, problemy....mozes sa s nim porozpravat, ze mas o neho strach a ci s tym nieco nechce robit. Lebo sancu byt stastny ma kazdy sam vo svojich rukach. Ale ak on nie je na zmenu pripraveny, vela neurobis....
Tu v zahranici je dolezite aby si vedela,ovladala nejake remeslo,obor.
Bud si casnicka ,kucharka,podkladnicka v kaufe,lidli,netto,recepcna.... alebo nieco podobne a trochu nemciny.
Jednoducho nesmies makat za pasom,vo fabrike.
Nemec sa ma spytal ze co viem,ja som odpovedal ze som WIG/MAG zvarac.
Na skolu sa ma nikdo,nikdy nespytal namiesto toho mi podal majster zvaracku a povedal,ukaz co vies.
Teba sa tiez spytaju ze co vies,co im odpovies?
Na skole moc nezalezi skor je to o tom ci nieco vies.
Nemozes mat 3000 e na mesiac ak budes makat v masokombinate.
Len ja maturujem az o dva roky ....kedze som dva roky robila sietovy marketing a myslela som si ze v dnesnej dobe mi je maturita na nic.... je problem ked nezmaturujem ,vykaslem sa na to a pojdem rovno do zahranicia ? Robim hotelovku cestovny ruch....alebo mam prezit este dva roky doma? .....ten moj brat robi v zahranici ....a chodi tu na dva tyzdne kazde tri mesiace .... ale doma mam este matku ktora ma stale buzeruje a psychycky depta ...
Dokonci strednu a chod pracovat do zahranicia.
Tu nasetris na vysku,auto...alebo mozes spravit skolu tu ako moja teta.
Dnes robi vrchnu sestru a prisla tu po revolucii na starej hnusnej hrdzavej skode.
Na miliardu percent hned zmizni.
Aj mladsiu sestru sem lanarim.
Ona studuje zdravotku a po skole by mala nastupny max 600 €.
Tu v kauflande ak potiahnes sobotu aj nedelu mas 2000 €.
Urcite chod von.Ani nevahaj sakvidis co sa robi na sk.
Nepocuvaj niekoho kto robi na 3 zmeny vo fabrike a ma cely zivot strach.
Ak chces napis mail ja tu aj segre vybavujem fleka ...len caka kedy zmaturuje a sup adios.
Aj mi to napadlo ked som to pisala .....ze najlepsie je sa odstahovat ale mala som prerusene studium a teraz si dokoncujem strednu ...cize nemam kam ..a ani na intrak ...byvam par metrov od skoly ....cize som vyšachovana ...poraď