Zdravím, nejde ani tak o problém, skôr chcem počuť vaše názory. Môj dedko vie byť veľmi vtipný, viem sa s ním cítiť dobre, väčšinou je to fajn. No niekedy sa akoby úplne zmení na iného človeka. Keď to naňho príde, vie človeka úplne zdeptať a znížiť mu sebavedomie. Vie takým spôsobom presvedčiť človeka, že na to nemá a že to nedokáže, že až by ste tomu neverili. V rodine máme aj duševne silné povahy, no aj tie boli už párkrát po rozhovore s ním totálne zdeptaný, či dokonca odišli s plačom. Obdivujem svoju babku, že to s ním tak dlho vydržala.
Ja tieto jeho výstupy vôbec nezvládam a práve preto s ním trávim čoraz menej času. Keď sa do človeka "zahryzne" nepustí ho, až kým z neho nevycicia všetku energiu. Najhoršie je, keď vás o niečom presviedča, že to nedokážete, a vy ozaj zlyháte, zdeptá vás ešte viac slovami typu "Vidíš, ja som ti to hovoril, mám skúsenosti." To už tomu človek úplne uverí a stratí akúkoľvek chuť niečo skúšať znova.
Poznali ste niekedy takého človeka? Ja okrem neho nie. Ale čo robiť? Ako naňho odpovedať? Ako si nenechať vziať sebavedomie?
Dedko vie psychicky ničiť
Trav s nim co najmenej casu.. si ludia ktori nic positivne nevypustia a Len vyciciavaju energiu. To nezmenis. Obklopuj sa co najviac pozitivnymi ludmi. Starsi casto byvaju zatrpknuti. Mozno aj my raz budeme :). Nenechaj si nim otravit zivot chlape
Všetci zostarneme na deduškov a babky, snažme sa byť lepšími.
A ostatní ti čo tak hovoria? Že všetko je malina, všetko zvládneš, len do toho? Pohoda jahoda?