Ahojte, riesim jeden problem, ktory sa sice netyka mna, ale mojej sesternice. Ja mam 20 rokov, ona 23 a dost sa trapim kvoli tomu co sa jej deje, lebo byvame v jednej domacnosti aj s jej mamou (teda mojou tetou) a este aj s jej mladsim bratom. Ja som u nich kvoli tomu ze v tom meste studujem a na internate nebolo miesto tak si hladam nieco pre seba, ale zatial mi ponukli ze u nich mozem ostat. Ale to len tak na objasnenie. Moja sesternica ma frajera s ktorym je rok a pol a on vela kvoli praci cestuje (futbalista), no a dost sa kvoli tomu zvyknu hadat, lebo on je niekedy aj 3 mesiace vkuse v zahranici a ona kedze pracuje tu, tak sa spolu skoro vobec nestretavaju. Ale samozrejme pocitala s tym ze to takto bude ked budu spolu vo vztahu, najprv jej to ani nevadilo, ved o to viac sa na seba tesili, ale v poslednej dobe sa k nej chova velmi zle. Ona je taky typ dievcata, ze zije skromne, vela pomaha aj mame kedze moj ujo ich opustil, pomaha jej s mladsim bratom aj vzdy pomahala, nemozu si dovolit vela, nie su bohaty, ona radsej ide do roboty ako keby mala ist niekam s kamaratkami do mesta sa zabavat, proste je dost zodpovedna. On si zas dost zaklada na tom, aby jeho dievca bolo reprezentativneho typu, teda co som sa ja s nim rozpravala, tak mi to takym sposobom povedal, ale nie vzdy bol taky. On ma aj dost bohatych rodicov, ktory ho viedli aj k tomu futbalu a on si dokaze aj vela privirobit. Ale pride mi to tak ze oni ho odhovaraju od vztahu s mojou sesternicou, lebo asi nesplna ich ocakavania.. no proste tieto problemy s jeho chovanim sa zacali prave vtedy ked ju zoznamil s jeho rodicmi. A este aby som vlastne napisala ako sa chova, tak napriklad, otec mu daroval byt, kde vlastne on s mojou sesternicou aj chvilu byval, ale potom sa vlastne zacali hadat tak ona odisla naspet k mame, on kolkokrat urobil vystupi, buchal nam tu na dvere ze nech pride naspet lebo s nou skonci, ona samozrejme zamilovana sprosta sa trapila stale, potom ked nereagovala, tak o nej zacal vytrubovat jej kamaratkam a nejakym znamym same nezmysli, ktore si vymyslel a zhadzoval ju ze s akou chuderou je vo vztahu a tak to je aj teraz. Ona nevie co ma robit lebo ho velmi lubi a ked s nim napriklad vola tak sa on chova uplne inak a zapiera to ze by nieco take povedal. Ale minuly piatok som sa uz nahnevala, lebo som ho videla v jednej kaviarni ako pred kamaratmi ju zosmiesnuje, tak som prisla za nim ze si chcem s nim vyjasnit viac veci, stretli sme sa na druhy den radsej lebo som bola vo velkych nervoch. Tak ked sme boli spolu som sa ho spytala preco taketo veci robi ze dobre vieme aj s mojou tetou ze ju zhadzuje a vymysla si po celom meste na nu klebety, ze je to hnusne ked mu ona nic nespravila a on mi povedal viete co? Ze co caka ked sa o seba nestara, ze vyzera ako vyzita 40tka, ze len chodi do roboty ako taka chudera a on je futbalista a on potrebuje ako som uz napisala ze reprezentativnu zenu pri sebe, ktoru moze aj niekam bravat so sebou a nebude sa hambit za nu. Ze kamarati sa mu smeju ze on chodi s takou chuderou a podobne.. ja som neverila, uplne sa ma to dotklo a povedala som mu iba ze nech ju uz nikdy nekontaktuje ze ona ma uz niekoho komu na nej zalezi a nie takehoto idiota.. on sa zacal smiat a odisiel. No a teraz prichadza ta otazka.... moja sesternica o tomto nasom stretnuti nevie, nevie ani co mi povedal ale bojim sa ze ked jej to poviem ze ju to velmi zrani. Dalej sa bojim toho, ze som mu klamala o tom ze ona niekoho ma a teraz aby jej nieco nespravil nepravom len kvoli mne... ale fakt som nevedela co povedat.. prosim poradte mi, neviem to uz drzat v tajnosti, ale bojim sa ze bude jej este horsie, kedze uz teraz stale len place a trapi sa.. dakujem kto si to precital do konca a budem rada za kazdu rozumnu odpoved .
Co robit?!
Pes ktorý breše nehryzie , on sa len hrá na drsného chlapčeka pri tom vo vnútri je slabý , to dokazuje práve svojim správaním.
Neboj sa , viem , ohováranie a osočovanie človeka bolí no tí ľudia ktorý vedia aká naozaj je tomu neuveria a budú pri nej stáť. Práve ohováraním a osočovaním daný človek ukazuje aký naozaj je a nakoniec keď dôjde na pravdu tak všetka ta špina ktorú na ňu hádzal sa prevalí na neho.
Prajem jej aby si našla dobrého muža ktorý bude pri nej stáť nech sa deje čo sa deje , hlavne nech nestráca nádej.
Dakujem za podporu. Ano toho sa aj ja bojim. Ved on je schopny takych veci. Ale ublizit to neviem ci by ublizil. To mi aj vyvratila. No stale su vo mne pochybnosti hlavne ked bol v poslednej dobe strasne agresivny co bolo asi najviac po tom ako odisla z ich spolocneho byvania. Snad to pochopil ze bez neho je jej lepsie a z nej si nikto nebude robit srandu a ohovarat za chrbtom este celemu mestu to rozpravat. Kedze tu ho skoro kazdy pozna aj ked byvame v prevazne velkom meste. Dufam ze aspon s tym prestal. Ale aj tak stale cakam kedy budem zas od niekoho pocut ako o nej zas nieco rozprava a veselo kazdeho klame do oci len aby mal z toho dobry pocit. Hrozne je to aky niektori ludia dokazu byt.
Držím palce aby to dobre dopadlo , stoj pri nej , teraz ťa bude potrebovať viac ako inokedy ... srdce ju bude chvíľu bolieť ale ver mi nakoniec sa uzdraví , lepšie ako keby malo pomaly praskať kvôli tomu (s prepáčením) hajzlovi , ten by si nezaslúžil byť v jej prítomnosti ani na sto kilometrov. Spravila si dobre , hlavne jej nechaj otvorené oči aby ju zas nezaslepil ako si povedala tým že si u nej vyleje srdiečko. Prajem hodne šťastia.
Dnes som za nou bola v robote. Sama mi volala ze mam prist a ze sa potrebuje somnou porozpravat. Tak som prisla a mala iba chvilu tak sme to skratili ten nas rozhovor ale co mi vravela tak mam z toho taky pocit ze si to uz konecne zacina davat dokopy. Co ma prekvapilo tak to bolo podakovanie za to ze som to nenehala iba tak ale ze som sa jej zastala a poriadne mu to natrela aj ked si nemyslim lebo to bolo klamstvo co som mu povedala ale ona to pochopila. A ja som jej aj vyjadrila taku obavu ze ci jej nieco neurobi teraz ale posledne 3 dni jej ani nevolal vraj a ze asi mi to uveril (myslim to ze ona uz ma ineho) a ze aspon uz ma od neho pokoj. Ale aj tak ju to boli stale aj mi to povedala lebo toto co dokazal na nu povedat tak to si nemyslela. A este to vzapeti zapierat. Ale zatial sme to uzavreli tak ze mi povedala ze ked jej nahodou bude volat tak mu nebude zdvihat telefon a ze nebude vobec reagovat na neho. A nebol ani za nou v robote za ten cas ani jej nedal najavo ze by sa snou chcel stretnut. Takze to som rada ale aj tak sa bojim ze sa objavi s nejakou kyticou ruzi a vyleje sa jej tam s tym ze ju strasne miluje aby ju nadalej mohol ponizovat a ona sprosta mu na to zas skoci. Uz to tak bolo pri milion hadkach. Tak dufam ze jej uz da naozaj pokoj.
Suhlasim s tym ze ju treba teraz nechat tak, potrebuje asi nejaky cas teraz len sama smutit. Vsak tak dlho ste to pred nou netajili pokial viem, nejakych par dni nanajvys. Mozes jej povedat, ze si len nevedela ako jej to povedat lebo samu ta to sokovalo co povedal a potrebovala si to najskor sama spracovat. Ona sa z toho dostane, len potrebuje cas. Kvoli jednemu namyslencovi slnko neprestane svietit.
A sa jej cudujes ze je nastvana? mna by to tiez nastvalo keby moje blizke osoby predomnou tajili taketo skutocnosti..... ja sa jej vobec necudujem a tak ako si pisala ma pravo byt oduta a smutna..... len ju nehajte osamote, nic jej nehovorte, nekomunikujte, ona sa musi z toho dostat v prvom rade sama, lebo je to dost silna vec a ak je citlivy clovek tak to berie este v horsom ponimani.... tiez netvrdim ze si ju nemate vsimat, ale skuste sa snou nebavit na tuto temu ked vylezie z izby, rieste nejake bezne veci, aspon kym to neprejde cez tu najhorsiu fazu...... teraz mi ver ze potrebuje pokoj a byt sama so sebou a vsetko si urovnat v hlave, aby vedela ako ma pokracovat.... a je dospela, cize ten krok ze mu da koniec musi urobit ona.....
A ja som sa snazila sa s nou porozpravat o tom ze by sme niekam my dve aspon vybehli kedze ona ma kamaratky ale radsej je s rodinou a pomaha. Tiez by si to zasluzila a aspon by prisla na ine myslienky. Lenze ona nechce ani dvere do izby otvorit. Uz aj jej mladsi brat sa vypytuje co jej je ze je zavreta v izbe a nechce ani jemu otvorit. Tiez sa trapi kvoli tomu a z toho je mi este horsie. No budem sa snazit aj teraz za nou ist ze chcem vediet ako jej je a porozpravat sa. Ona aj vie ze sme tu pre nu ale ona je podla mna nahnevana na to ze sme ju nehali v omyle cely cas a ze sme jej to nepovedali uz vtedy. Lebo iba to nam vycitala nic ine. Na neho nepovedala ani jedno krive slovo co sa divim. Na mna kebyze toto povie nejaky chlap tak by som mu tak vynadala ze by si to uz nikdy nedovolil. Za to ona vycitky hadze iba na nas.
Ano tak vcera sme boli na kave spolu a povedala som jej ze som sa snim stretla. No a ona uz len z toho bola uplne vykolajena nechapala dovod preco sme sa stretli zacala hystercit a tak to zomna vypadlo. Povedala som jej to takym sposobom ze on si o nej toto mysli ale ze jej za to nestoji. Hned zacala plakat a tak sme radsej odisli z tej kaviarne a sme sa isli prejst trochu von a potom mi povedala ze mi je vdacna ze som sa jej zastala ale ze som jej to mala povedat skor. Mne to bolo tak luto ked som videla ako trpi v tej chvili ale potom zacala takym pochybnim tonom sa pytat ci to naozaj takto povedal. Mna to aj trochu vytocilo lebo mi to prislo ako keby mi neverila a ako keby to nebol dostacujuci dovod na to aby to s nim uz konecne skoncila. Ja som jej hovorila ze ci ako tomu neveri alebo co ze povedal to tak ako som to povedala ja jej. Tak zacala zas plakat cela roztrasena ako keby v nervoch bola. Ani sa jej necudujem. Potom sme prisli domov a teta jej to potvrdila a zas nam zacala vycitat preco sme jej to nepovedali skor ale nehali ju trpiet. Obidve nas to zabolelo lebo sme sa jej to snazili podat tak aby ju to bolelo co najmenej. No tie vycitky mi prisli dost hnusne od nej z istej casti. Ale tak pochopila som ze ma na to pravo aj mna by to vytocilo. No potom sa zavrela do izby a odvcera tam bola doteraz iba vysla do kupelne a spravit si kavu no nepovedala nam ani dobre rano ani nic. Takze z jej strany ticha domacnost. My s tetou tomu nechapeme a dost nas to mrzi a uz aj teta si robi vycitky ze sme jej to mali povedat hned lebo ona je dost citliva az precitlivena. No co uz narobime. Uvidime ako to bude pokracovat no dufam ze tomu kretenovi uz ani telefon nezdvihne lebo to uz by som bola moc smutna keby on zas hral ze som si to ja este vymyslela a ze ziadne stretnutie sa nekonalo. On je toho si myslim aj dost schopny kedze uz ju tak obalamutil ze ona je schopna mu uverit vselico. Podla mna este aj keby ho chytila pri nevere tak by mu uverila ze to sa nikdy nestalo a este by z nej spravil schizofrenicku. A to mi je velmi luto ze mu takto veri.
Tak ako hovorila si s nou o tom? Povedz jej aj toto co tu pises, ze vzdy bola vesela sebavedoma mlada zena a ze ta mrzi ked ju vidis ako sa kvoli jednemu chlapovi tak zmenila. Ze ta mrzi ze ju v poslednom case vidis stale len taku smutnu. A ze kvoli tomu, ze narazila zrovna na darebaka co si ju nevazi sa zivot nekonci, mala proste smolu. Bohuzial, mnohe zeny maju skusenost s tym ze sa obetuju chlapovi ktory si ich nevazi a ponizuje ich. Nie je prva ani posledna mlada pekna zena ktoru nejaky pako zadupal do zeme a znicil jej sebavedomie. Bravaj ju casto von, bud robte nejaky konicek alebo chodte do spolocnosti, nech pride na ine myslienky. Ja si napr. vzdy najlepsie oddychnem v horach na ture, co keby ste to skusili. A povedz jej, ze si tu pre nu, ze sa ti moze s cimkolvek zdoverit.
Teraz odpisujem tebe Lollka, aby to bolo jasnejsie. Ona praveze pred tym vztahom, teda pred tymi hadkami bola sebavedoma, verila si, myslim tak zdravo, nie prehnane. Starala sa o seba, aj sa stara, ale teraz nema cas chodit ku kozmeticke, na nechty, vlasy. Ma toho aj v robote vela kedze iba v nedelu je doma a ma volno. A tiez ako som pisala namiesto kamaratiek, radsej pomaha tete s nakupmi, upratovanim, tak ako aj ja, ale piseme o nej teraz, proste zodpovedna, cistotna zena, ktora je za kazdu srandu, ziadna namyslena pipina. Ale cim dlhsie je v tom vztahu tak tym menej ju spoznavam. Ona velmi trpi. Sebavedomie 0 bodov, ani nema naladu uz do prace ist, co sa vzdy tesila lebo praca ju bavi, pride domov, lahne pred telku a pocuva hudbu s tvarou vo vankusi. Po chvili pocujeme s tetou ako place aj ked sa snazi to utajit. No my uz nevieme ako jej pomoct, ja sa dnes budem snazit jej to povedat. Ale je to velmi tazke, ten kto zazil nieco podobne, tak pochopi. Dakujem za podporu.