Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako zlepšiť trávenie a stolicu ?

Príspevok v téme: Ako zlepšiť trávenie a stolicu ?
mato55

Dobrý deň, už vyše roka mám problém s trávenim a stolicou. Hlavne tá je dlhodobo nesúvisla, veľmi malé časti, redšia, hnačka však len zriedka, raz za 2-3 mesiaca ak sa to dá nazvať, krv iné problémy nie, nafukovanie sem tam mierne, mierna bolesť brucha/žalúdku v podobe ťažkého..preplneného brucha.

Kvôli intolerancií na laktózu nepríjmam žiadne mliečne výrobky, rok dozadu som bol 2 atb liečený na helikobaktera, posledné gastro vyšetrenie 2 mesiace bez závažnejších problémov (mierny chronický zápal žalúdok - dvanástnik), bez celiakie, endoskopia 2-3 roky dozadu ok.

Stravu sa snažím mať vyváženú, ovocie každý deň, jablko, banán a viac zeleniny ako brokolica, mrkva, pór, rajčiny atď, sójové produkty, vločky, taktiež preventívne a pri problémoch probiotika (probiofix inum), skúšal som aj tráviace enzýmy (pangrol), po využití balenia aj počas mi neprišlo nejak lepšie.

Bol by som rád za radu čo nové prípadne vyskúšať, mám 25 a už som z toho bezradný, na gastre mi neporadili. Môže to byť problém toho, že nepríjmam mliečne výrobky prípadne niečo iné ? Ďakujem