Ahojte. Vsade citam, ake je vysoke percento ludi, ktori sa citia osamelo, maju uzkostne alebo az depresivne stavy, su na liekoch...Ja som sa pred chvilou zdiagnostikovala ako 100%ne uzkostna (vyhybava) porucha, ale zda sa mi, ze vacsina ludi okolo su v pohode, maju priatelov, take tie zabavne ale aj hlboke priatelstva, v pohode sebavedomo a uspesne komunikuju a tak...Ja som v relativne spokojnom manzelstve, mam dve deti (ktore ale odrastaju a maju uz svoje zaujmy, co mi na smutku pridava), psa, lieky ziadne neberiem...Ale subjektivne sa citim osamelo, pretoze priatelov nemame prakticky ziadnych, obaja sme s manzelom introverti, manzel este viac ako ja, lenze on sa aspon v praci socialne vyzije, kdezto ja nie. Zaujimalo by ma, ci existuje nejake forum alebo "zoznamka" na hladanie priatelstiev ludi s podobnymi pocitmi a "poruchami", lebo predsa len sa mi zda, ze by sa mohli viac chapat ludia, ktori to maju podobne. Nehovoriac o tom, ze mam uzkost uz pri predstave, ze mam vpadnut do nejakej zdravej, bezstarostnej skupinky ludi, napr bezcov, alebo babskej cvicebnej skupiny, alebo akejkolvek komunity, kde by som mozno mohla ziskat znamych/priatelov...I ked navonok aj ja posobim asi v pohode a dokonca sa tak castokrat aj citim pri nadvazovani kontaktov, napr ked idem so psom a pod...viac ludi ma spomina ako spolocensku a komunikativnu, comu teda vobec nerozumiem, lebo vnutorne to prezivam inak a aj "vysledky" o tom hovoria a to, ze nemam stabilne zazemie hlbokych priatelstiev a chyba mi to...ako aj travenie casu pri roznych aktivitach s ludmi, pri ktorych sa citim "bezpecne" aj so svojou uzkostou...Mate to niekto tak ako ja?
Osamelost
Nepoznáš nikoho, tak máš aspoň pokoj. Niet nad to.
neviem, ci to je podstatne, kolko maju rokov...su v puberte a to, ze mam uzkost z novych kontaktov, s tym velmi nesuvisi
koľko majú deti rokov?
ako som pisala, deti su uz v puberte a maju prioritu kamosov, ked ich niekam zavolam, tak na mna hodia sucitne oko a jemne naznacia, ze chodit von s rodicom uz pre ne nie je to, co byvalo :) Jasne, ked boli malicke, to sa to zoznamovalo...len tie priatelstva, niektore aj dlhorocne a blizke, dako nevydrzali...z roznych dovodov, prestahovanie, umrtie , ale aj pre mna zahadne dovody...ja viem, ze sa da, len kedze som pod touto kolonkou, tak mam uzkost z nadvazovania novych vztahov (i ked to tak mozno nevyzera)...
Mas 2 deti. To s nimi nikam nechodis? Na ihriska alebo tak? Vsak tam je mamiciek ako maku. Potrebujes ozajstnych ludi a nie len virtualne priatelstva