Osamelost

Príspevok v téme: Osamelost
Hladacka

Ahojte. Vsade citam, ake je vysoke percento ludi, ktori sa citia osamelo, maju uzkostne alebo az depresivne stavy, su na liekoch...Ja som sa pred chvilou zdiagnostikovala ako 100%ne uzkostna (vyhybava) porucha, ale zda sa mi, ze vacsina ludi okolo su v pohode, maju priatelov, take tie zabavne ale aj hlboke priatelstva, v pohode sebavedomo a uspesne komunikuju a tak...Ja som v relativne spokojnom manzelstve, mam dve deti (ktore ale odrastaju a maju uz svoje zaujmy, co mi na smutku pridava), psa, lieky ziadne neberiem...Ale subjektivne sa citim osamelo, pretoze priatelov nemame prakticky ziadnych, obaja sme s manzelom introverti, manzel este viac ako ja, lenze on sa aspon v praci socialne vyzije, kdezto ja nie. Zaujimalo by ma, ci existuje nejake forum alebo "zoznamka" na hladanie priatelstiev ludi s podobnymi pocitmi a "poruchami", lebo predsa len sa mi zda, ze by sa mohli viac chapat ludia, ktori to maju podobne. Nehovoriac o tom, ze mam uzkost uz pri predstave, ze mam vpadnut do nejakej zdravej, bezstarostnej skupinky ludi, napr bezcov, alebo babskej cvicebnej skupiny, alebo akejkolvek komunity, kde by som mozno mohla ziskat znamych/priatelov...I ked navonok aj ja posobim asi v pohode a dokonca sa tak castokrat aj citim pri nadvazovani kontaktov, napr ked idem so psom a pod...viac ludi ma spomina ako spolocensku a komunikativnu, comu teda vobec nerozumiem, lebo vnutorne to prezivam inak a aj "vysledky" o tom hovoria a to, ze nemam stabilne zazemie hlbokych priatelstiev a chyba mi to...ako aj travenie casu pri roznych aktivitach s ludmi, pri ktorych sa citim "bezpecne" aj so svojou uzkostou...Mate to niekto tak ako ja?

Hladacka

neviem, ci to je podstatne, kolko maju rokov...su v puberte a to, ze mam uzkost z novych kontaktov, s tym velmi nesuvisi

Hladacka

ako som pisala, deti su uz v puberte a maju prioritu kamosov, ked ich niekam zavolam, tak na mna hodia sucitne oko a jemne naznacia, ze chodit von s rodicom uz pre ne nie je to, co byvalo :) Jasne, ked boli malicke, to sa to zoznamovalo...len tie priatelstva, niektore aj dlhorocne a blizke, dako nevydrzali...z roznych dovodov, prestahovanie, umrtie , ale aj pre mna zahadne dovody...ja viem, ze sa da, len kedze som pod touto kolonkou, tak mam uzkost z nadvazovania novych vztahov (i ked to tak mozno nevyzera)...

samxis

Mas 2 deti. To s nimi nikam nechodis? Na ihriska alebo tak? Vsak tam je mamiciek ako maku. Potrebujes ozajstnych ludi a nie len virtualne priatelstva