Silné krámy.

Príspevok v téme: Silné krámy.
Sandra269

Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o radu ohľadom krámov. Krámy som dostala v pondelok. Bolo to také v pohode, šak klasika. Lenže následujúce dni boli tie krámy strašne silné. Dnes je nedeľa a stále tie krámy mám a sú tak silné ako boli celý týždeň. Dokonca som si dala oveľa väčšiu vložku, než obyčajne. Krámy mám bezbolestné (zatiaľ). Na nete som čítala rôzne veci a bojím sa, či to nie je niečo zlé. Prosím poraďte mi.

zuzi74

CO2, ver, ze v mojom veku viem toho dost o menstruacii, tak ako aj o anemii.
Netvrdim vsak, ze je to problem zakladatelky temy, skor som reagovala na prispevok nizsie. Pri pravidelne silnej a dlhotrvajucej menstruacii treba vzdy spozorniet a hladat pricinu.

Silná menštruácia

Hovoríme o nej, ak žena použije viac ako 6 vložiek alebo tampónov denne, prípadne ich kvôli intenzite kombinuje. Ak to trvá v rámci 7-dňového cyklu viac ako 3 dni, mali by sme spozornieť. Silné krvácanie spolu s krvnými zrazeninami totiž indikuje potenciálne vážne problémy, ako sú myómy či polypy maternice, chronické zápaly, ochorenia srdca, obličiek alebo krvné choroby. Jeho sprievodným javom je často aj anémia.

Co2

Slecna zuzka. Vidno, ze aj vy viete o svojej menstruacii velmi malo. Zena pocas menstruacie strati max. 80 mil, to znamena, ze k anemii by dojst nemohlo ani pocas silnej menstruacie, kedy mozno odhadovat stratu krvi na 85-90 mil. Silna menstruacia moze signalizovat problemy, no pisem o silnej menstruacii, ktora sa opakuje kazdy cyklus. Podla toho ako ste pisala, ze nemate ziadne bolesti tak budete asi iba vo vyvine. Silny menzes ma za pricinu hormonalna nerovnovaha. Radila by som Vam pit vela vody, vela pohybu (ak je to mozne) a samozrejme ak mate moznost, tak si napustit kupel teplej vody, ked podstatne rychlejsie vykrvacate.

zuzi74

Neboj sa?? To je fakt upokojujuca odpoved, ten prispevok nizsie. Menstruacia nemoze byt silna. Strata zeleza, anemia a samozrejme ine neprijemnosti s tym spojene.
Sandra, nepanikar, necitaj vsetko mozne po nete. Skus si kupit caj z kapsicky pastierskej alebo alchemilky, alebo praslicky, rebricka...idealny by bol z miesanych byliniek. Su to zenske byliny a pomahaju tak ako pri bolestivej tak aj pri silnej menstruacii. Mozes zacat popijat uz pred a potom pocas menstruacie 2 salky denne. Najlepsie sypany caj, nie sackovy.
Mne este zvykol pomoct ascorutin. 2 tablety 3x denne.