Sociálna fóbia

Príspevok v téme: Sociálna fóbia
sociofobicka

Ahojte, chcela by som vedieť Váš názor.
Myslíte si, že najúčinnejšou metódou, ako skoncovať so SF je robiť presný opak ? Myslím to tak, že sa naschvál budeme vystavovať takým situáciám, ktorých sa bojíme a postupným procesom sociálna fóbia zmizne.
Ja osobne nepochopím ľudí, ktorí sa to snažia vyriešiť všelijakými tabletkami, či alkoholom...
Chcela by som tu sem niečo napísať, teda ak môžem. Dlho som nevedela (cca 2 roky) že SF existuje. Až neskôr, keď som si po čase povedala, že to takto ďalej nevydržím, tak som začala čítať všelijaké stránky na internete ohľadom tohto. Prečítala som veľmi veľa článkov ohľadom tohto. Ja som konkrétne mala problém s tým, že som sa bála, čo si ľudia o mne myslia, mala som pocit, že ma každý sleduje a každý ma ohovára. A mala som taktiež aj nízke sebavedomie, proste v ničom som si neverila. Z tých všetkých článkov, ktoré som si prečítala, som si zapamätala veľa. Ale najviac sa mi "vryla" jedna, ktorú keď som si prečítala, som sa musela nad sebou zamyslieť. Bolo tam napísané že "Sociálna fóbia je duševná choroba." Jednoducho je iba v našej hlave. IBA V HLAVE. A to by si viacerí mali uvedomiť. A kľúčom, ako s tou ohavou skoncovať je zmeniť svoje myslenie... kľúčom nie je napchávanie sa tabletkami, či vyhýbanie sa situáciám, z ktorých máme strach... verte mi :)

Zuzana209

sociálna fobia je choroba duše, preto musí prísť k uzdraveniu vnútornému, čo dáva jedine Boh a jeho mocná láska.

k tomuto je možné nájsť obrovské množstvo svedectiev ľudí, ktorí to skúsili a boli Bohom vnútorne uzdravení a oslobodení z tohto stavu...

napr. aj táto dievčina prešla SF ...

www.youtube.com

dobra_rada

Socialna fobia je velmi dobre liecitelna aj medikamentozne. Je tu liek INDERAL (ucinna latka propranolol). Je to liek na srdce na znizenie krvneho tlaku a odstranenie trasu ruk, hlavy, celkovo skludnenie. U nas sa nepredava. Najblizsie sa da zohnat v Rakusku a Nemecku. Myslim ze aj v Polsku je k dispozicii ale pod nazvom PROPRANOLOL. Ja som ho kupil v lekarni v KITTSEE na lekarsky predpis od mojej kardiologicky. 4 balenia kazde po 50tabletiek stali dokopy necelych 15 EUR. Predaju Vam to aj bez lekarskeho predpisu. Pracuje tam aj slovenska predavacka, takze sa dohovorite. Inderal funguje vyborne - odstranuje vsetky symptomy sprevadzajuce socialnu fobiu, cize tras, zrychlene dychanie, potenie. Vedlajsie efekty uzivania som si zatial nevsimol a to som uz bral vsetko mozne, vratane psychofarmak. Funguje uz po prvej alebo druhej davke a zhruba do hodiny dochadza k skludneniu. Mam ho este len kratko, tiez sa liecim zo socialnej fobie. Treba mat vsak na pamati ze je to len barlicka a sucasne s liekom treba zacat pracovat s dychom,myslienkami - davat si postupne vyzvy. Velmi dobre funguje dychove cvicenie WIM HOF - pozrite si na youtube ako sa spravne vykonava. Funguje tiez okamzite a pozitivne ucinky su vedecky dolozene. Ak mate otazky napiste mi na dobra_rada@centrum.sk

fobicka

ahoj, pekne si to napisala, vsekto je to pravdive ale zabudla si pri tom na nieco dost dolezite a to - clovek ako ja, so silnou socialnou fobiou, aj ked sa velmi velmi chce vystavit takej situacii tak to malokedy dokaze. Zacarovany kruh ze chce ale nemoze. Ja mam kolko krat taku silnu tuzbu pochvalit niekomu napr tenisky, farbu vlasov, opytat sa kolko je hodin alebo len tak okomentovat pocasie s niekym s kym sama cakam na zastavke na bus. Jednoducho to nejde. Mozem stat vedla toho cloveka 15 minut sama, v trapnom tichu ale nedostanem zo seba ani hlasok. Nakoniec sa od neho vzdialim dostatocne daleko aby som sa necitila neprijemne a predstieram ze nieco robim na telefone. Ked ma niekto oslovi na ulici, rozpravam tak rychlo ze mi tazko rozumiet alebo mi viria v hlave myslienky tak prudko az blabocem nejake poloslova, bez vyznamu. Potom ocerveniem, zacnem sa potit, busi mi srdce a dycham akoby mi slo o zivot. Stane sa mi to uplne vzdy, a ked je komunikacia kratucka tak ma tento "zachvat paniky" zastihne ked z danej situacie odchadzam. Ale snazim sa pochvalit sa za kazdy, aj maly pokrok ktory urobim. Neberiem AD ani ziadne ine lieky, pretoze podla mna len maskuju a dany problem neriesia a ja by som ten svoj chcela vyriesit a nie maskovat prejavy. Preto navstevujem psychologicku ale uz aj ta mi niekolko krat navrhla AD, zacinam si mysliet ze to bez nich nedokazem :(

sociofobicka

@Kubo11 dakujem velmi pekne za tip :) uz som si pozrela par jeho videi a naozaj klobuk dole... pomohlo mi to velmi

Kubo11

Odoberám príspevky od hypnoterapeuta Martina Lajpríka a dnes mi prišlo od neho jedno dobré video o sociálnej fóbii. Doporučujem ho tým, ktorí trpia touto poruchou.
www.youtube.com

Patrisa550

Áno je to pravda, mám kolegyňu, čo má sociálnu diagnostikovanú od psychiatra, ale lieky odmietla, pretože skúšala sa z toho sama vyhrabať, presne touto metódou. A čo mi vravela, tak už sa ani necíti, žeby nejakú sociálnu fóbiu niekedy mala. A to jej diagnostikoval len nakonci minulého roka. Ale ona to mala možno také slabšie, kedže vedela aj v tých stavoch zachovať aj bez liekov pokoj a chladnú hlavu, alebo to može byť aj prístupom k psychike. A je to iba v hlave, tie fyzické stavy, ako potenie, zakoktávanie, točenie hlavy atď je len prejavom psychického stavu, ktorý je v hlave. To si aj ona uvedomila a je už úplne v poriadku, snáď vám to pomôže, musí to byť strašné keď o tom čítam a počujem.

SFobka

caute. ked som si nasla pracu kde som bola non stop v kontakte s ludmi tak casom (asi po tyzdni, dvoch) tie priznaky SF odzneli skoro uplne. teraz mam napriklad pracu kde som s ludmi v kontakte malo. takze ak uz pride za mnou nejaky clovek, tie prejavy su maximalne, obcas mam az pocit ze odpadnem. Je to vsetko o hlave ako sa vravi, no lieky som na to este nebrala. liekom ani moc neverim, je to sama chemia. takze tak, z mojho pohladu sa da SF zbavit vystavovanim sa situaciam, ktore nam niesu prijemne.