Sociálna fóbia

Príspevok v téme: Sociálna fóbia
sociofobicka

Ahojte, chcela by som vedieť Váš názor.
Myslíte si, že najúčinnejšou metódou, ako skoncovať so SF je robiť presný opak ? Myslím to tak, že sa naschvál budeme vystavovať takým situáciám, ktorých sa bojíme a postupným procesom sociálna fóbia zmizne.
Ja osobne nepochopím ľudí, ktorí sa to snažia vyriešiť všelijakými tabletkami, či alkoholom...
Chcela by som tu sem niečo napísať, teda ak môžem. Dlho som nevedela (cca 2 roky) že SF existuje. Až neskôr, keď som si po čase povedala, že to takto ďalej nevydržím, tak som začala čítať všelijaké stránky na internete ohľadom tohto. Prečítala som veľmi veľa článkov ohľadom tohto. Ja som konkrétne mala problém s tým, že som sa bála, čo si ľudia o mne myslia, mala som pocit, že ma každý sleduje a každý ma ohovára. A mala som taktiež aj nízke sebavedomie, proste v ničom som si neverila. Z tých všetkých článkov, ktoré som si prečítala, som si zapamätala veľa. Ale najviac sa mi "vryla" jedna, ktorú keď som si prečítala, som sa musela nad sebou zamyslieť. Bolo tam napísané že "Sociálna fóbia je duševná choroba." Jednoducho je iba v našej hlave. IBA V HLAVE. A to by si viacerí mali uvedomiť. A kľúčom, ako s tou ohavou skoncovať je zmeniť svoje myslenie... kľúčom nie je napchávanie sa tabletkami, či vyhýbanie sa situáciám, z ktorých máme strach... verte mi :)

Hladacka

No neviem, nie som tiez zastanca liekov, ale mne napriklad "just" vystavovanie sa situaciam, kde musim zvladat nejake socialne interakcie a komunikovat a cim viac tym lepsie nefungovalo, naopak, privadzalo ma to coraz viac do krca a stuhnutosti a (mala som pocit, ze) "nemoznosti", napriek tomu, ze som si furt opakovala, ze je to iba v mojej hlave a ze vsetko, co poviem a spravim, je dobre, snazila som sa zabudnut na seba, na tu "schizu", kedy som sledovala samu seba a zamerat sa skor na toho, s kym sa rozpravam a na to, co rozprava a podobne...ale bolo to coraz horsie, uplne som mala z toho zablokovany krk a ramena ako kamen...tak som si povedala dost desenzitivizacii a radsej som sa na cas vyhybala spolocenskym akciam, kym som sa nehodila do kludu a potom som bola schopna primerane mnozstvo akcii zas nejak zvladnut...

Hmmm123

Spravny pristup - vystavovat sa situaciam... a jediny, ako zosilniet a zbavit sa SF! Takto som sa jej zbavila sama :P ! Ziadna sebalutost, hladanie vyhod, oblbovaky ani alkohol, z tychto postojov ludia zostavaju naozaj psychicky chori... Tak ako pise Mitt aj Preteba, suhlasim aj ja.

Cliattsi

Nie som tiez zastanca liekov,.ale su ludia, ktorym dost pomohli. Bol som kedysi velky kritik liekov, ale casom sa moj nazor meni. Sú aj iné formy- vitamíny minerály a aj oleje