Poznali sme sa pre rokom aj nieco. Vsetko bolo super, ocarila ma svojim telom, sebavedomim, zapalenim pre sport, motorky, lasku k psom, svojou aktivitou a energiou.
Vsade sme chodili spolu, travili spolu vela casu, ja do nej zblazneny na prvy pohlad, neustale som po nej tuzil, pisali sme si neskoro do noci, bolo vsetko super, uz som si predstavoval ju ako moju manzelku, myslel som si ze to je zena ktoru som hladal uz v zenach pred nou ale kazda ma sklamala a tato musi byt ta prava. Vsetko bolo super, vsetko klapalo, planoval som si v duchu s nou buducnost, proste travili sme vela spolocnych chvil a lubkali sa a svoju lasku davali vsetkym naokolo najavo ako sa mame radi. Delili sa s nimi o nase spolocne chvile aj s nasimi kamosmi na facebooku. Az zrazu...
Zrazu si nasla pracu v zahranici. Isla tam so svojou pribuznou a kamaratkou aj jej frajerom. Bola tam par mesiacov kedze si chcela zarobit viac ako tu doma. Po tych pre mna nekonecnych mesiacoch kedy sme boli v kontakte len FB, skype a telefonaty... sa po navrate zmenila v spravani. Zrazu bola este viac sebavedoma ako bola, prehnane "mudra" vo vsetkom, vsetko vedela najlepsie, stale chcela len ona rozhodovat kam pojdeme, co budeme robit, namyslena, zacala minat peniaze na handry a kozmetiku, zrazu jej vadilo ze ideme do obycajnej restiky, kaviarne... vyberala len tie drahsie, zacalo jej vadit ze ake mam auto... no zial je z bazaru, tak na viac zatial nemam kedze som mlady muz a nezarabam miliony.. proste vsetko jej zacalo vadit, vsetko kritizovala... zacali sme sa viac hadat a navyse som zistil ze zacala so mnou menej travit cas a viac vyhladavala tzv. muzov na urovni v jednej nemenovanej spolocnosti.
Ako to mam povedat, mam pocit ze sa tu niekto zacal hrat na zenu z elity ktorej ostatni ludia nesiahaju ani po clenky a ONA je niekto.
A ja sa po tom vsetkom pytam... bola taka aj predtym len ja som bol zaslepeny svojou zamilovanostou alebo ju zmenil pobyt v zahranici?
Preco sa niektori ludia tak zmenia k horsiemu?
Preco zrazu mnou pohrda?
Uz to nieje ta kraska ktoru som miloval... uz to nieje ta osoba, ktora bola na prvom mieste mojho zivota..
Co si mam pocat v tejto situacii? Je za tym iny muz?
Po navrate zo zahranicia sa dost zmenila...zial k horsiemu pre vztah...co s tym?
Sorry, ten predošlý prípevok mal zjavne patriť zakladateľovi témy sklamanyznej - zabudla som tam dopísať Tvoje meno.
Ja myslím, že a_dr1a a Noro34 Ti tu dobre napísali. Vieš možno je tá Tvoja priateľka ešte nejako duševne nevyspelá alebo "nevyzretá", a preto sa nechala nalákať na drahšie veci a predstavy luxusnejšieho života, ako zatiaľ môže mať s Tebou. Možno jej to niekto/rí aj nahovárali, že si zaslúži niečo viac ako čo má s Tebou. No ale môže sa jej neskôr aj stať, že ak si aj klofne nejakého zazobaného boháča, tak ten ju tiež len využije a časom odhodí alebo vymení za lepší model; prípadne ak si ju aj ponechá, tak sa k nej neskôr bude správať s despektom a pohŕdaním. Samozrejme nemusí sa to tak stať (ani by nebolo dobré jej niečo takého želať), ale môže. Možno že si ona potom neskôr uvedomí, čo v Tebe mala a stratila, keď odhodila chlapa ktorý jej chcel venovať úprimnú lásku a spoločnú cestu životom, kde by si sa snažil hľadieť čo najviac na jej záujmy a dobro, za domnelý život vo väčšom luxuse. Možno toto má byť Tvoje poslanie v jej živote, ju toto naučiť. A možno nie, ale každopádne by som Ti radila, aby si sa snažil nezatrpknúť a radšej zostať tým kým si, ako sa snažiť za každú cenu vyhovieť a robiť všetko pre niekoho, kto si to možno ani vôbec neváži a kto Tebou pohŕda. Ja viem z vlastnej skúsenosti, že také niečo sa neoplatí.
Tak neviem ci je toto pripad toho ako "zabudol vol, ze telatom bol" - cize ju skazili peniaze alebo bola taka vzdy, len si to cez "zalubkanie" nevidel :) Co je z toho pravda, my nezistime na fore. Osobne poznam oba pripady. Mam znamych, co sa vratili zo zahranicia a nevideli si na koniec nosa. Vsade boli, vsetko videli, mali straaasne vela prachov, Slovensko bolo zrazu zapadakov, bolo treba mat najnovsie telefony. Tiez mam co to pocestovane a zivot v zahranici, ale toto som nikdy nechapala :) Ale mohlo sa udiat aj to, ze si sa do nej najprv zamiloval az po usi, az potom si ju zacal spoznavat. Respektive, vidis jej pravu tvar az teraz, po tom ako sa vratila domov. Nuz, ak to medzi vami nepojde dat dokopy, podakujte si navzajom a ukoncite to. Budes chvilu smutny, kedze si bol velmi zamilovany, ale daj sancu rozumu, nech zvitazi nad citmi :)
Ahoj. Mrzi ma, co sa ti stalo. Ale toto sa bezne deje aj naopak, uz daktorym mojim kamkam sa stalo, ze ich priatelia, ktori robia v zahranici, slusne tam zarobili a zarabaju, uz akosi im tie ich povodne partnerky mozno uz v ich ociach "sede mysky", co ich tu zatial cakali a boli s nimi v case, ked boli financne podpriemerom priemerom, nestacili, ze oni maju predsa uz na viac ci INE a vymenili ich za "umele" krasky. Len akosi pozabudli na fakt, ze tie krasky co zbalili uz pri prachoch, s nimi budu iba dovtedy, kym pri tych peniazoch aj nadalej budu
Vies. Ono sa hovori nie nadarmo, ze ked chces poznat podstatu charakter osobnost cloveka, daj mu moc ci peniaze. Takze ta tvoja taka bola vzdy, len teraz, ako prisla trochu k peniazom, jej to udrelo na mozog. Plus ked pises, ze je aj kocka, tak uz si pre nu akoby nepostacujuci a obzera sa po inom, vyssom leveli. Neboj, na nu tiez casom pride)
Pozri. Myslim si, ze by bolo zbytocne sa jej chciet teraz vyrovnat len z dovodu, aby si si ju nadalej udrzal, ci aby ste boli aj dalej spolu. Myslim to tak, akoze by si siel teraz tiez makat von do zahranicia, len aby si bol tiez pri peniazoch a bol na jej akoze terajsej "urovni". Ak to budes chciet aj dakedy trebars urobit, tak jedine sam kvoli sebe. Kvoli svojim mozno tuzbam snom cielom metam ai. Ale nie kvoli zenskej.
A ver, existuju aj normalne baby zeny. Moja naj priatelka zije cely zivot v prepychu dostatku a nemusela by nikdy v zivote robit a pritom je to tak perfektna zlata mila skromna baba. Nema problem s nikym a s nicim a tak ako sa v pohode citime v neviem kolko hviezdickovom lokali ci zariadeni, tak v pohode si vieme dat trebars aj langos v stanku na kamennom na stojaka :D ci travit spolu cas dovcu v chatrci ci v lacnych handrach :D
Pozri. Asi aj sam citis, ze to ide uz s vasim vztahom dole vodou. A na lasku treba dvoch (aspon dvoch)) Zrejme to z jej strany casom skonci uplne. Uz teraz sa hadate, hlada na tebe iba chyby nedostatky, taha ju to travit viac casu s inymi ci inde, nez s tebou. A spominas aj nieco, akoby uz hladala si dakoho ineho. Ta uz je veru uplne inde. Mimo teba. Mozno si ta zatial nechava iba ako zalohu (lebo ta uz ma overeneho odskusaneho, si jej istota tutovka), takze kym nestretne svoj "vysneny ideal", tak si ta nechava v zalohe, ale uz je akoby INDE a odlubena
Neviem, ci ma vyznam s nou este hodit rec porozpravat sa o vas, o buducnosti, ci co dalej? Ako to vidi ona ty a ci tam este nieco bude spolocne. No ked sa takto zena sprava, ver, ta uz je inde a vie, ze je koniec. Ale zas nema este isteho ineho a ty si pre nu lepsi ako nic. Radia ti tu chalani rozchod. Tak neviem, ci ukoncovat nieco co uz v podstate ani neni
A nabuduce si hladaj inu uz radsej inym organom, nez ocami a tym dole)
nicollette12: Možno že zakladateľ témy už mal dobré zamestnatnie na Slovensku (alebo v Čechách ak náhodou žije tam), a nemohol alebo nechcel odísť aj z toho dôvodu... možno by tým pádom musel dať výpoveď a išiel by do neistého. To je jedna z možností.
No podľa jej správania to vyzerá, že on už jej nie je dosť dobrý, a to je potom začiatok konca. Podľa mňa nemá zmysel, aby sa on snažil teraz jej hneď vo všetkom materiálne vyhovieť - lebo potom to tiež môže skončiť ako v tej Puškinovej rozprávke o zlatej rybke.
Kimmy_CA, žiaľ, to je realita. To, čo som napísal v príspevku nižšie, je len pravda. Tá tvoja skúsenosť s mužom je len svetlá výnimka, väčšinou sú obeťami vzťahov muži pre ženskú hlúposť, slabomyseľnosť. Riadite sa len pudmi. Keď vás očarí nejaký princ, tak ste schopné "hodiť cez palubu" aj 10, 20-ročný vzťah, a potom znova a znova dovtedy, kým sa nescvrknete ako slivky popadané pod stromom...Potom vám stačí aj bežný, priemerný muž na dožitie. Nemusím mať skúsenosti, stačí mať čo-to odsledované.
Jednoducho to ukonci sam a hotovo.Taky vztah je mrtvy.Ona si najde druheho typka a bude mat s nim sex.To je ten lepsi pripad.V druhom a horsom pripade ta bude podvadzat,vyuzivat a ty budes stale snou pretoze ju milujes.
Riesenie: Ukonci to.
Tak nemam pocit ze by ju zmenil ten pobyt v zahranici, ale mam skor pocit ze si bol zaslepeny a poznate sa dost malo na to aby si mal sancu odkryt jej pravu tvar... no ona ti ju teraz odkryva aj sama... je dost mozne, ze ju ten pobyt v zahranici trosku zmenil, ale to myslim tak, ze uz vedela ze ta ziskala a teraz sa moze chovat hociako lebo si uvedomuje ze si do nej zamilovany a ma ta ako sa povie omotaneho okolo prsta... no a ona tym ze si zarobila slusne peniaze, tak teraz rozhadzuje a vyuziva tvoju ochotu a tvoju zaslepenost na to, ze jej budes robit "poslicka" alebo poskoka, alebo lepsie vysvetlim- ona caka ze pojdes v jej tempe, lebo ak nie, tak ta posle kade lahsie... ak ma chapes co tym chcem naznacit... a ona ti to dava najavo tym, ze ta zhadzuje, povysuje sa nad tebou, chce aby si si kupil drahe auto a pod. a este hra ona mudru lebo si mysli ze ked ma peniaze tak si to moze dovolit a je nieco viac ako ty... a uplne ma dostalo to, ze ona sa zoznamuje s nejakymi zazobancami na vselijakych zoznamkach a ty si este s nou.... akoze to ti je malo ako dovod na koniec? Co sa vobec trapis... ako chapem ze ked sa zamilujes az takto tak sa to tazko veri a tu osobu milujes nadovsetko, ale ona s tebou zameta, uvedom sa... a dalsia vec co mi nesedi..preco ta nezobrala zo sebou do zahranicia? Tomu naozaj nechapem.. ved ked tam sla aj s inimi ludmi a aj ta jej kamaratka tam mala frajera tak preco nezobrala teba tiez? To mi vysvetli
fullhd 04.03.2018 20:15:26: "Skor je to tak ze jej hodnota je vyssia ako tvoja.Ona robi v zahranici a ty makas za drobne na slovensku."
Nevieme, kde v zahraničí priateľka pisateľa tu pracovala, ale ak to bolo mimo Európskej Únie, tak by ma čisto teoreticky zaujímalo, že či tam mala aj pracovné povolenie. Lebo aj tu v Kanade kde som ja vidím niekedy na facebookovej skupine ľudí z Čiech a Slovenska, že si tam niektorí hľadajú prácu tkzv. za "cash", teda hotovosť na ruku, z čoho by som vydedukovala, že sú tu na turistických alebo študentských vízach a takí tu nemajú právo na legálne zamestnanie. Ale na druhej strane existujú "working holidays" čo je vlastne určitá doba na pobyt v krajine kedy je tam aj povolené legálne pracovať. Takže ak išla robiť do krajiny EU alebo na "working holiday" do zahraničia, tak ju nechcem nespravodlivo posudzovať. Len podľa mňa takí čo chodia robiť niekde na čierno sa nemajú potom čo naparovať (ale nevieme či je to aj prípad priateľky zakladateľa tejto témy).