Veľmi ma trápi, že sa neviem učiť. Po prvé sa k učeniu neskutočne nútim, mám k tomu taký odpor... zakaždým ,keď máme viac učenia (napr. 20-30 strán naraz), tak mi prichádza až zle a neviem sa donútiť začať. Keď si prečítam aj jednu stranu.. aj po častiach.. aj niekoľkokrát.. neviem si z toho zapamätať úplne nič a musím sa to bifliť po vete, aby som si to pamätala a po tretej strane si už ťažšie pamätám tú prvú... tento problém mám hlavne pri slovenčine, dejepise a filozofii. Na druhej strane, som na strednej škole a mám už C1 z jedného jazyka, B2 z druhého a B1 z tretieho .. cudzie jazyky mi idú samé, nikdy som sa ich nenaučila v škole.... učím sa ich tak, že mám konverzácie s lektormi, čo nevedia slovensky, pozerám filmy, seriály, čítam knihy a naberiem to ani neviem ako. Taktiež matematiku, fyziku a programovaie sa neučím a mám z týchto vecí jednotky. Zapamätám si to už z prvého počutia, popripade matematiku a programovanie rýchlo naberiem praxou...
LENŽE
Nakoľko som na strednej škole, je pre mňa podstatné prejsť z dejepisu a slovenčiny :/ a zo slovenčiny dokonca maturujem. Za celé tie roky z nej neviem absolútne nič. Veľmi ťažko by som povedala pár viet o knihách, ktoré som prečítala (ak by odomňa nechceli konkrétne postavy..) ale to je tak všetko. Ešte ani tie knihy a špecialne, keď ide o nejakú slovenskú literatúru si nedokážem zapamätať, ani keď ich prečítam 2x... o pol roka proste neviem, o čom to bolo.
Čo mám robiť, aby som sa s danými predmetmi lepšie popasovala? Zo slovenčiny tam mám strašné známky a začínam sa báť :/