z cystyna vaječníku bolesti krížov a nohy??

Príspevok v téme: z cystyna vaječníku bolesti krížov a nohy??
1tanja1

Žienky, mali ste niektorá cystu na vaječníku? Ako sa u vás prejavila?? Ja som o nej ani nevedela, zistili mi ju na CT úplne náhodne, dovtedy mi dr. nevravel, že tam nejaká je. Keď videl papier z Ct tak už odrazu ju tam videl aj on. Ja som mala pred 2 rokmi bolesti v oblasti kĺbu a vystreľovala mi do celej nohy plus akoby v okolí ľadviny som to cítila, potom to ustalo asi na pol roka a zas je to tu.
A o cyste mi vtedy dr. povedal, že hneď laparoskopicky von.
Nikdy ma ničím neliečil aj keď som mala časté zápaly a bolesti brucha, vždy ma len pozrie a že je všetko ok.
Chcem mu navrhnúť nejakú ambulantnú liečbu najprv skúsiť, nie hneď na operáciu, už rozmýšľam aj o zmene lekára, ale keď niekomu poviem že ku komu chodím si ťuká po čele, že je to dobrý doktor, že čo vymýšľam.
ja som už zúfalá z toho, hlavu mám v poriadku aj svoju prácu mám príliš rada na to, aby som si vymýšľala choroby a ešte k tomu gynekologické. Čo by ste robili na mojom mieste?

fredka

Ahojte, ja s týmto chodím už rok a nik nevie na to prísť čo to je....ale ževraj platnička....chcem ísť na magnetickú rezonanciu..tak uvidíme....pretože tiež mi to vyžaruje do brucha, chrbta, nohy...aj ruky dokonca.....čiže uvidíme č majú pravdu, že ide práve platničku.....keď som v pohybe bolí menej keď ležím viac.... :)

1tanja1

Nuž, ja musím priznať, že moja životospráva nie je bohviečo. Nemám problém so zdravou výživou, skôr s časom. Málokedy jedávam za deň viac než dvakrát.
No neviem, či to bude stravou. Moja švagriná napríklad si dá na strave veľmi záležať, aj na jej zložení aj na pravidelnosti a mala cysty, bola aj na operácii. Lenže vtedy ešte bola slobodná. Teraz aj pribrala po 3 deťoch, papá zaradom čo jej chutí a cysty nemá.
Vraj ani operácia nie je zázrak. Že sa teda vedia tvoriť aj po operácii. Len naši dr. všetko by vyberali. To raz mojej sestre povedal akýsi lekár že niektorí "mäsiari" v bielom plášti by aj hlavu odrezali, keď pacienta bolí :-)

Aliss

Tanja, ja som mala a este mavam take bolesti z cysty, ze ma kolko raz normalne skrutilo a nevedela som, ci to ide od maternice, criev, mocoveho, ci co to je, lebo sa to nedalo v prvom momente identifikovat. Az po chvili som si uvedomila, ze to ide od cysty smerom do celej brusnej dutiny a chrbta. Denis, odkial mas toro tvrdenie a plati to komplet pre vsetky zeny? :D Pytam sa preto, ze ja mam zivotospravu velmi peknu, pre niekoho az ukazkovu :)

1tanja1

Vtedy, keď tam tú cystu lekár videl na sono, povedal, že je to vodnatá cysta. Preto ma aj prekvapilo, že odporúčal laparku.
Ty si zdravotníčka? Lekárka? Alebo sa venuješ alternatívnej medicíne?
Veľmi pozorne som si prečítala, čo mi podľa teba eventuálne môže byť.
Veľká vďaka za nasmerovanie.

Omen

Tanja, buď máš zápal sedacieho nervu, lumboischiadický syndróm, pseudoradikálny syndróm alebo zápal bedrového kĺbu. Niečo si k tomu pohľadaj a podľa symptómov sa prikloň alebo vylúč tú-ktorú diagnózu. V každom prípade je nutná návšteva neurológa a odber krvi. Uvidíš, čo ti povie a podľa toho sa zariaď.

Čo sa cýst na vaječníku týka, sú rôzne. Ako som už napísala, niektoré sa vstrebú, niektoré prasknú, niektoré sa liečia a iné operačne odstraňujú. Musíš vedieť presne, o aký druh cysty sa jedná. Niekto cysty má a nepociťuje bolesť. Nevylučujem ani túto možnosť, môže to byť aj kombinácia cysta a chrbtica.

1tanja1

Na CT ma poslal gyn keď som prišla k nemu s výsledkami z onko a z gastra s ich názorom, že to bude asi gyn. problém.
Áno, cysta vtedy bola na pr. vaječníku.

1tanja1

Bolesť začala jednoznačne v kĺbe pravej nohy, ťahá sa akoby až na zadok a do stehna pod koleno. V lýtku bolesť necítim. Niekedy sa ozýva v podbrušku a v krížoch. Sú ale dni, kedy je brucho v poriadku a prevládajú práve bolesti nohy a krížov. Tie určite prevyšujú brucho.
Neprechladla som, ale vždy mi je zima na nohy (okrem leta) môžem sa obliecť aj do kožucha, hore teplo, nohy vždy ľadové.
Menz. mám pravidelne.
Ešte niečo – tá popísaná bolesť je zvláštna tým, že niekedy trvá pol dňa, inokedy 1 deň nie je žiadna, potom ma zas trápi celý deň.
Napr. teraz momentálne je to zadok na pravej strane až do stehna pod koleno. Doobeda boleli aj kríže, brucho vôbec.

Omen

Ak chceš, aby som ťa správne nasmerovala, tak sa sústreď, vráť sa späť a odpovedaj mi na otázky, ktoré som ti už položila. Omáčku k tomu nepotrebujem. Čo sa týka "celej" nohy, je to stehno aj lýtko?
Neprechladla si? Iné príznaky nemáš? Nie je to náhodou opačne, že bolesť ti začala v krížoch, podbrušku a vystreľuje do nohy?