z cystyna vaječníku bolesti krížov a nohy??

Príspevok v téme: z cystyna vaječníku bolesti krížov a nohy??
1tanja1

Žienky, mali ste niektorá cystu na vaječníku? Ako sa u vás prejavila?? Ja som o nej ani nevedela, zistili mi ju na CT úplne náhodne, dovtedy mi dr. nevravel, že tam nejaká je. Keď videl papier z Ct tak už odrazu ju tam videl aj on. Ja som mala pred 2 rokmi bolesti v oblasti kĺbu a vystreľovala mi do celej nohy plus akoby v okolí ľadviny som to cítila, potom to ustalo asi na pol roka a zas je to tu.
A o cyste mi vtedy dr. povedal, že hneď laparoskopicky von.
Nikdy ma ničím neliečil aj keď som mala časté zápaly a bolesti brucha, vždy ma len pozrie a že je všetko ok.
Chcem mu navrhnúť nejakú ambulantnú liečbu najprv skúsiť, nie hneď na operáciu, už rozmýšľam aj o zmene lekára, ale keď niekomu poviem že ku komu chodím si ťuká po čele, že je to dobrý doktor, že čo vymýšľam.
ja som už zúfalá z toho, hlavu mám v poriadku aj svoju prácu mám príliš rada na to, aby som si vymýšľala choroby a ešte k tomu gynekologické. Čo by ste robili na mojom mieste?

1tanja1

No ja som napísala vlastne hneď na začiatku (keď som tu pridala tému a svoju prosbu o vaše rady), že pred 2 rokmi mi začali také bolesti kĺbu na jednej nohe a vystreľovanie do celej nohy plus do krížov, občas ma bolelo aj v podbrušku. Obvodná si myslela, že je to z gyn, gyn povedal že je to ok, potom ma obvodná poslala na gastro, tam mi spravil všetky možné vyšetrenia vrátane tej kolonoskopie a gastro dr. sa vyjadril , že je to bude najspiš gyn, , tak späť ku gyn, potom ma poslali na cetečko, tam zistili cystu na vaječníku. Ale kým som ja chodila po tých vyšetreniach, už mi tie bolesti na viac mesiacov prestali. Čiže keď mi bola zistená na CT cysta, aj dr. ju tam už cez sono videl, lenže mne už dokopy nič nebolo, nič ma nebolelo, ako keby uťal. Tak gyn rozhodol, že na laparoskopiu, ak do 3 týždňov cysta nezmizne. Následne potom už ju tam dr. nevidel. A mne bolo dobre, ako som písala.
No a teraz to zas začalo cca pred mesiacom. Opäť bolesti klbu, celej nohy, vyžarovanie do krížov a v podbrušku.
Najhoršie je, že ja neviem už kam mám ísť, nie som blbá, aby som zdravá chodila po doktoroch, už si pripadám ako ťapa čo nemá čo na robote :-( skúšala som Indolan, aj wobenzym-z wobenz. som myslela že umrem, tak mi bolo zle.
Nuž v stredu uvidím, čo mi povie gynekológ, keďže asi to bude s tou cystou. Možno je zas tam a robí problémy. Vraj cysta sa môže prejaviť aj bolesťami nohy do krížov. neviem...

Omen

Tanja, čo ťa vlastne bolí???

Máš bolesti v podbrušku, bolesti krížov (v okolí obličiek), bolesti kĺbu (na tej istej strane ako máš cystu),
bolesti krížov vystreľujúce do celej nohy, či???
Bolesti v podbrušku o. i spôsobuje aj cysta, aj pri sexe, aj nepravidelný menzes,...

1tanja1

Ďakujem vám pekne za rady. V stredu sa chystám k lekárovi, som zvedavá, čo mi povie. Bojím :-( Ako som už písala, kamošky alebo známi alebo baby v rôznych diskusiách na nete spomenuli , ako ich lekár lieči, skúša nielen na cysty alebo na zápaly to i ono a mňa dosť znepokojuje, že ten môj mi nikdy nič nedal. No už som len čakala, kedy ma pošle na psycho, že si to namýšľam.
A to som absolvovala pred tými 2 rokmi gastro vyšetrenia vrátane kolonoskopie aj onko vyšetrenie. na sono mi dr. našla tekutinu v bruchu a vsetci sa zhodli na tom, že problém je gynekologický.
Potom že človek má lekárovi dôverovať.
Vďaka za typ že to môže byť neuro pôvodu, asi si vypýtam sprievodný lístok. Len zas či bolesti v podbrušku sú neuro? Ach jo. Ešte raz vďaka.

Omen

Mnj, to, čo píše Tanja : "Ja som mala pred 2 rokmi bolesti v oblasti kĺbu a vystreľovala mi do celej nohy plus akoby v okolí ľadviny som to cítila, potom to ustalo asi na pol roka a zas je to tu."
Toto jej n e s p ô s o b u j e cysta, to je neurologická záležitosť!

MnJ

Samozrejme, ze bolest krizov mozes mat aj z cysty. Moja manzelka nie raz fnukala ako ju to boli a bolest vystreluje az k noham. Existuje niekolko druhov cyst. Ak su to tie vstrebatelne, je vsetko ok. Lenze mnohe sposobuju vazne problemy, takze nepodcenovat. Ak cysta praskne, hrozi krvacanie do brusnej dutiny..co dufam vies co znamena

Omen

Nie je cysta ako cysta. Niektoré sa vstrebú, niektoré prasknú,... Ak ju nemáš veľkú a nemala si sono, potom lekár nemal o nej ako vedieť.

Bolesti krížov a nohy nemáš z cysty.

Marosko-n

Cysty sa tvoria zo zlej vody, ktorú pijete. Telo sa pri prijme dnešnej stravy nevie ak sa zbaviť haraburd, na to potrebuje čistú vodu -GGW liečivu vodu.

Aliss

Mam cysty na oboch vajecnikoch. V lete ma gynda poslala okamzite do nemocnice, ze sa to musi vybrat lebo mi vajecniky nepracuju spravne. V nemocnici sa smiali, ze zeny maju aj horsie cysty, ze toto je "nic". Co znamenaju horsie cysty, som sa do dneska nedozvedela....Kazdy mesiac chodim ku gynde, aby sa na to mrkla. Na poslednej prehliadke povedala, ze sice tam cysty su ale vajecniky pracuju...nuz. Ked to tvrdi, tak ok. Problem je len ten, ze podla toho, v ktorej casti cyklu som, sa prejavuju bolesti. Niekedy su tak silne, ze nemozem lezat na bruchu alebo ak dviham ruky hore, citim to....Takze za mna - ak ta gyndos poslal na laparoskopiu, chod. V nemocnici ta znova vysetria a uvidis aky bude ich verdikt.

Aliss

Mam cysty na oboch vajecnikoch. V lete ma gynda poslala okamzite do nemocnice, ze sa to musi vybrat lebo mi vajecniky nepracuju spravne. V nemocnici sa smiali, ze zeny maju aj horsie cysty, ze toto je "nic". Co znamenaju horsie cysty, som sa do dneska nedozvedela....Kazdy mesiac chodim ku gynde, aby sa na to mrkla. Na poslednej prehliadke povedala, ze sice tam cysty su ale vajecniky pracuju...nuz. Ked to tvrdi, tak ok. Problem je len ten, ze podla toho, v ktorej casti cyklu som, sa prejavuju bolesti. Niekedy su tak silne, ze nemozem lezat na bruchu alebo ak dviham ruky hore, citim to....Takze za mna - ak ta gyndos poslal na laparoskopiu, chod. V nemocnici ta znova vysetria a uvidis aky bude ich verdikt.