Ako zvýšiť svoje sebavedomie ? Prosím poraďťe

Príspevok v téme: Ako zvýšiť svoje sebavedomie ? Prosím poraďťe
smutnaa

Prosím, poradili by ste mi ako si zvýšiť svoje sebavedomie a tak celkovo aby som si aj viac verila. Mám 16, a neviem prečo, ale doteraz som mala pocit, že každý okolo mňa je niečo viac ako ja. Dosť ma tekéto pocity ubíjajú, a keďže som tichší a hanblivejší typ človeka, tak to je ako bonus k tomu :( Za každú radu /osobnú skúsenosť/ ďakujem

womangirl0

Ahoj, mám niečo podobné ako ty, ja mám 18, od mala som mala veľa kamarátok ale ani jednu takú pravú, no možno jednu ale tá ma pred vyše 3 rokmi strašne sklamala, keď si navymýšlala pár vecí o mne a nakecala to jednému chlapcovi ktorý sa mi páčil a aj ja jemu.... odvtedy si neviem nájsť takú poriadnu kamošku, ktorá by išla za mnou aj o 3 ráno keby som potrebovala. Akože mám kamošky stále, aj teraz, ale to sú povečšine spolužiačky, alebo baby zo školy. Aj ideme že na kávu, alebo nakupovať, len stále nemám nikoho takého. A ja mám taký problém, že aj napriek tomu že mám kamošky tak si ako keby domýšlam že som niečo menej ako oni. Napriklad oni rozprávajú o všelijakých veciach aj intímnych, alebo zasranduju o niečom nechutnom a ja si nemožem pomocť, ale ja sa vtedy cítim trápne ako keby aj za nich. Potom to smeruje k tomu,že nemám na to čo povedať a neviem sa zapojiť do témy. Mám ich veľmi rada ale neviem takto otvorene o určitých veciach rozprávať alebo srandovať. Ale som extrovert, rada sa rozprávam, zoznamujem, nerobí mi problém sa baviť vo väčšej skupine ľudí, ale toto mi problém robí a to potom vedie k tomu, že sa cítim ako niečo menej, alebo že som nudná a odstrčená z kolektívu. Veľa krat sa aj naštvem, že oni sa bavia mimo mňa a nevadí im že som úplne odveci. Ale to mám podla mňa iba v hlave vsugerované. No neviem, ale podľa mňa to má tak viac ľudí, to je aj touto dobou.

Tomas12345

Musis si najst nejaku cinnost alebo vec v ktorej si aj ty dobrá. A tejto cinosti sa venuj a uvidis ze sa ti sebavedomie zlepší. Tých cinosti ci vecí je naozaj velmi vela a urcite si v niecom dobrá.

Anonym_93436

Sebavedomie sa mi zvýšilo keď som sa prijal taký aký som. Inakšie to bolo aj uvedomením si že každý máme talent v niečom ..presne ako píše Kontrol0r. Niekomu ide niečo lepšie a niekomu niečo horšie.

To je v poriadku že si tichšia a hanblivejšia , nemusíš na to hľadieť ako na zlú vec.

Kontrol0r

U mňa funguje to keď sa venujem tomu čo ma baví a zlepšujem sa v tom.

Pochopil som že všetci okolo sú len ľudia a nič sa nedeje ak je niekto v niečom lepší odo mňa. Nezáleží na tom.