Ahojte, nadobúdam pocit, že spoločnosť už gayov neodsudzuje, ale radí ich medzi takých pojašených ufňukaných debilkov, ktorí žijú izolovane, majú svoje podničeky, kde pred dverami píše "Je piatoček, buzny majú sviatoček." A keď sa prihlásim na nejaký portál pre gayov, cítim sa opäť ako nie medzi svojimi. Vždy som sa cítil ako normálny chlap, ktorý nepotrebuje na seba upozorňovať a ktorý si vydobyje svoje miesto medzi mužmi normálnymi, nie ponižujúcimi spôsobmi. Je to pre mňa ťažké prijať, že nie sme vnímaní ako chlapi, ale ako slabý odvar chlapa. A nič z toho, čo vidí okolitý svet, nám nepomáha.
Potom ma napadla ešte jedna vec. Kamarát mi minule písal, že ako veriaci gay má strašný problém zapadnúť. On študuje prvý rok v Prahe a tam na neho každý pozerá ako na retarda, keď povie, že je veriaci a že ak chce mať sex len z lásky, tak je vraj totálne *ebnutý. To už keď sa vieme medzi sebou odsudzovať a zhadzovať za normálnu odlišnosť a iné životné priority, tak to je pekne smutné. Cíti to niekto podobne? Alebo ako to vidíte vy ostatní?
Nie som najšťastnejší medzi gaymi
Ma-tias:
to, že ste gay neznamená, že musíte byť v kontakte iba s gaymi...na druhej strane, muži, ktorích stretávate Vám pripomínajú ten "slabý odvar chlapa", obraz, pred ktorým sa Vy sám snažíte uniknúť a nechcete, aby Vás tak ostatní ľudia videli...bohužiaľ, predsudky z našej spoločnosti (tak rýchlo) nevymiznú...potrebujete im čeliť (prejaviť to, čo vo Vás vyvolávajú - strach, smútok, hnev..) a nenechať sa nimi ovládať. Ľudia Vás budú súdiť, je to však na Vás, aby ste ich nenechal ovplyvňovať Vaše šťastie ;).
Nebudem sa tváriť, že o tvojom probléme viem viac, než ty sám. Len ti predostriem svoj pohľad.
Pri svojej práci, ale aj pri svojej povahe sa poznám s veľkým množstvom ľudí. Potom je užší kruh ľudí, ktorých považujem za kamarátov - spájajú nás záujmy, koníčky a čiastočne práca. Nikdy som to nerátala, ale mám pocit, že medzi mojimi kamarátmi - mužmi, je viac gayov než tie prezentované 4 %. Myslí, že medzi homosexuálmi (G + L) sa nájde vyššia koncentrácia ľudí s istými vlohami či záujmami (empatia, kreativita, umelecké cítenie...).
Samozrejme, niektorí ktorí nepriznávajú svoju sexuálnu orientáciu. Ale ani jeden z tých, ktorí ju priznávajú, ju nedeklamuje široko ďaleko verejne, ani verbálne, ani svojím správaním. Sú to proste normálni bežní chlapi, ktorí svoje lásky a sexuálne preferencie považujú za svoju súkromnú vec, maximálne vec svojej rodiny, priateľov a bližších známych. Rovnako ako v heteosexuálnom vzťahu. Podľa toho, čo si všímam, to takto funguje u väčšiny gayov, najmä tých, ktorí si svoje preferencie už nejaký čas uvedomujú a majú nejaké životné skúsenosti.
Skreslený pohľad spoločnosti na vec majú na svedomí podľa mňa tí gayovia, ktorí sa potrebujú z istého dôvodu zviditeľniť a explicitne prezentovať svoju sexuálnu orientáciu. Z rôznych dôvodov, napr. z pocitu výnimočnosti, z pocitu krivdy, z túžby po mediálnej popularite, pozitívnej diskriminácii, možnosti otvorenej promiskuity (ktorú by IMHO prevádzkovali, aj keby boli heterosexuálni), prípadne je to jeden zo spôsobov ako sa vyrovnať sám so sebou v tomto svete plnom neistoty (nehomosexuáli majú zasa iné spôsoby), alebo proste chcú niekam zapadnúť a napodobňujú zažité stereotypy. Títo ale tvoria podľa mňa len zlomok všetkých homosexuálov. Problém je, že je ich viac vidieť a počuť. Nenadarmo slovo "gay" znamená "krikľavý, prehnaný".
V Prahe žijú dvaja z mojich kamarátov gayov. Jeden z nich je chlap ako hora, má trvalý vzťah a svoju "krikľavosť" prezentuje len v úzkom kruhu známych. Myslím, že v jeho práci ani nevedia, s kým žije. Druhý mal tiež dlhoročný vzťah, rozišli sa, ale "neloví", proste tiež čaká na lásku.
Verím, že keď sa lepšie zorientuješ, začneš prehliadať tých "krikľavých" a narazíš na niekoho normálneho, kto chce normálne žiť. A možno si padnete do oka. Držím palce.
Pre pripad, ze by niekto nevedel o com tu pise, je to o jeho orientacii, ktoru uz nezmenis a o tom, ze v komunite homosexualov sa neciti dobre. Ma to rovnaky logicky vztah ako biely medzi romskou rasou. A verim, ze Boh, Jezis i Duch Svaty je natolko rozumna nadprirodzena bytost, ktora pochopi, ze na svate su i ini....
Matias, veriaci gay? To sa dá? Prečítaj si v božom slove, čo Boh píše o tých, ktorí sú rovnakého pohlavia...zamenili slávu neporušiteľného boha za podobnosť obrazu porušiteľného človeka, vtákov..... mužovia s mužmi páchajúc hanebnosť a odplatu, aká bola treba za ich šialený blud, dostávajúc sami na sebe. Muž je stvorený pre ženu.
prosím ťa a kto ti nabulikal, že medzi gaymi budeš šťastný? Slovo gay, hovorí len o tom, koho má dotyčný v posteli, nie že je to zrelý, rozhľadený človek, s rozumnými názormi, že dokáže tolerovať odlišnosti, byť trpezlivý a zhovievavý k druhým...
A to ako sú gayovia vnímaní svetom :D prečo ti na tom záleží, čo si o tebe myslí celý svet? Máš mať pár ľudí, možno 5, na ktorých názore ti záleží a názor ostatných ti môže byť ukradnutý. Lebo aj kebyťa celý svet zbožňoval a miloval aký si mužný... aj tak by si sa necítil lepšie. Proste je to nepodstatné a riešiš tu smrť chrústa. Si chlap? Správaš sa ako chlap? Páči sa tebe ako sa správaš, čo si dosiahol, kam kráčaš, si s tým spokojný? Toto je dôležité, nie ako ťa vníma svet.
Ja nie som gay a celý čas si to o mne mysleli. Pobavil som sa na tom teda dobre. Tie keci a tak, to je na román.