Úplne obrátený život:(

Príspevok v téme: Úplne obrátený život:(
Mili332

Ahojte všetci , čítam tu všelijaké príspevky , všetkých problémov a ani neviete ako by som si ich na seba zobrala všetky aby som nemusela zazivat to čo zažívam... Mám 16, a v decembri 2016 mi otec prišiel domov úplne chorý, vysoké horúčky, kašeľ taký že to sa ani nedá opísať...hrôza... Samozrejme 4 tyzdne sa trápil ako kôň len na antibiotikách...po chvíli ho obvodný lekár konečne poslal na pľúcne vyšetrenia hneď ty vole.... Nález na pľúcach. Malinký nador kúsok od srdiečka taký v tvare malého jabĺčka.... Strašne som sa bála...no to čo je teraz to je ako sto ku jednej od toho predtým.... Ocovi boli hneď stanovené chemoterapie , docela 6 ktoré ho mali kvazi vyliečiť. Operacia sa vylucila keďže to bolo na takom rizikovom mieste, po 6 chemoskach , sa robilo 30 oziarov na hlavu ktoré robili preventívne, resp. Sa im overilo že pri takejto diagnóze sa to šíri hneď na hlavu.... Našťastie zaklopem si hlava v poriadku... No po 6 chemoterapiacg a 30 ozaroch sa čakalo vyše mesiaca alebo mesiaca a pol na celkové vyšetrenie tela , CT.. tri dni pred vianocami... Týmito naposledy došli výsledky a hrozna správa. Ja som tak strašne verila ze sa to vráti do starých koľají... Otec má 50 a to čo bol pred dvoma rokmi ....krásny muž svalnatý brckave vlasy modré oči...všetko sa zmenilo, rapídne schudol vlády vypadali....úplne iný človek... Rakovina nielenže ostala stále na pľúcach ale rozšírila sa aj na kosti aj na uzliny.... Viac toho neviem, nechcela som vediet...jediné čo som počula bolo že, je lepšie vymenovať miesta kde niieje, ako kde ťa rakovina je.. resp. Rakovina je na viacerých miestach...
Takže teraz celé dni cele noci nič iné len sa starám a bojím najhoršieho, je to fakt zle... Otec sa vždy držal . Koľkokrát sa mu stal taký úraz že sa tváril že nič , teraz má tak ukrutne bolesti cejo tela že hrôza...sám mk to opisoval...akoby vám zaťali krompáč do chrbta a točili ním pol hodinu. O nohách ani nehovorím...strašne opuchy má a kostí hrozné bolesti.....
Trochu som sa rozpisala...vedela by som sa aj viac... Je tu niekto kto mal nejakého príbuzného s rakovinou? Ako ste to znášali, nejaké rady, všetko mi pomôže ,vase príbehy... Dakujem

romka

Ahoj, presne tymto som si presla s mojou mamou. Velmi moc drzim palce aj tebe aj otcovi, viem si predstavit to trapenie. Je to najhorsia bolest na svete, ked vidis trpiet cloveka, ktoreho milujes najviac a nemozes pomoct. Ak by si chcela pokecat, kludne napis. Drz sa

Tomas12345

No veru nevyzerá to s tvojim otcom dobre, v takýchto poslednych stadiach tam tá prognoza nie je moc dobrá. Ale nikdy netreba zúfať. V medicíne sa stáva že okolo 1% prípadov dojde k takzvanemu medicinskemu zazraku, trebars aj vymiznu metastazy z tela a clovek sa nakoniec z toho dostane alebo minimalne zije este niekolko rokov napriek tomu že doktori mu davali len mesiace. Nevie sa preco k takymto spontannym vylieceniam dochadza, ale predsa tomu tak je. Takže netreba zufat, i ked mala ale predsa urcita nadej tam stále je.

Ale určite netreba len dufat v to 1% a treba tu pravdepodobnost co možno najlepsie zvysit. Pocul som daco o imunoterapii, ktorá ma docela slubne vysledky aj u ludi s poslednym stadiom. Kopu pripadov kedy lekari pacienta odpisali tak pomocou imunoterapie ho dokazali uplne vyliecit. Nezvazovali lekari imunoterapiu ?

Ono imunoterapia je drahá, a preto by ocov pripad podali poistovni a ta by rozhodla ci imunoterapiu nasadit alebo nie. Poprípade kebyze máte viac penazi, tak mozno by ste si ju mohli sami zaplatit. Ale je drahá, teda stoji na rok liecby tusim aj do 100 tisíc eur.