moja mama si vzala do hlavy že nedávam svojim detom (15 a 13) dostatocne jest. pritom ich poznám najlepsie,viem že dcera si potrebuje dat mensie porcie viackrat a syn vacsiu a vacsi odstup medzi jedlami. no už posledne 3 mesiace každe rano mama precestuje polku bratislavy, aby deti zastihla ešte pred odchodom do školy s tým, že im spraví jesť a desiate. odomkne si nadrzovku byt ešte s tým, že sa postazuje ako skoro musela vstávať. prekáža to nielen mne ale aj muzovi a už aj detom. takisto ich zacala prenasledovat, cakava ich pred skolou s tým, že po obede v skole musia ísť povinne na obed k nej. dcera sa mi sťažovala ze sa jej uz kamaratky smeju, ze ju tam zasa caka babka. chcela by ist niekam po skole von, ale mama jej tam spravi scenu ze ak sa dobre nenapapa nikam nepojde. uz som sa jej to s muzom snazila vysvetlit (nielen to, ze nam narusa sukromie, ale ze ma to neskutocnie vie urazit ako spochybnuje moju vychovu a to, ze nepotrebujem silou mocou do deti to jedlo tlacit, ved si vedia uz nalozit aj sami) pekne, neskor uz hrubo a nič nepomohlo. urazila sa, povedala ze uz nikdy k nam nepride ale o tyzden jej to nedalo a rano bola u nas. normalne rozmyslam, ze zmenim zamok na dverach a deti dam do novej skoly. myslite ze je to spravne rozhodnutie?
nerešpektovanie zo strany mamy
Tvoja mama ma problem. Ona nemysli, ze deti malo jedia. Skor by som povedala, ze sa citi neuzitocna, hlada zmysel svojho momentalneho zivota, mozno sa aj citi nepotrebna. Neries prejavy. Skus sa dopatrat priciny. Neodsudzuj mamu skor, ako zistis, ci nahodou nie je nestastna a nepotrebuje skor pomoc. Pises, ze to zacalo pred casom. Co sa v tom case odohravalo u nej v zivote? Mozno ani nic navonok, ale ona mohla v myslienkach dospiet do stadia, kedy toto moze byt skor signalom, ze potrebuje zaujem z vasej strany.
Ježibaba z perníkovej chalúpky ich chce vykŕmiť
Aj mňa napadá len dať nejaké ultimátum.
Pfuuu, tie mamy to niekedy prehanaju az moc. Doporucujem si s nou sadnut ,vysvetlit situaciu, nastolit riesenie a ist dosledne. Mamicka, vazime si ta, ale rano k nam nebudes chodit, inak okamzite menime zamky. A pre dceru chodit do skoly nebudes, inak jej povieme, ze ta nema respektovat.
Mamy su niekedy naozaj blaznive. Ale myslia to dobre, len skoda ,ze realita ich spravania je ina.
skuste jej povedat, ze vás jej správanie obťažuje a ak s tým neprestane vymeníte zámok,..