Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zufalstvo-zniceny zivot

Príspevok v téme: Zufalstvo-zniceny zivot
Smutnadievka

Ahojte mám dosť vážne psychické problémy: úzkosť, depresia, nespavosť a kedysi som mala bulimiu..V Tom období som vazila 46 kg pri výške 158 čo bolo podľa bmi ešte ok, a síce keby som ešte 1 kg schudla už by som mala podvahu...V Tom období(to bol rok 2016) sa začali moje ďalšie psych. problémy: najprv úzkosť, čo vyústilo do nespavosti a tak pribudla aj depresia...Potom nasledovala hospitalizácia na psychiatrii..No a tam som prestala zvracať ale prejedala som sa ďalej...Ešte asi aj viac ako doma..Babka mi tam nosila vždy koláče a sladkosti...No a z 46kg som pribrala na 61kg, čo bolo ešte podľa bmi stále ok, ale vyzerala som hrozne a keď som prišla domov rozhodla som sa chudnúť hladovkou a plávaním...Schudla som na 51 kg a celkom som bola spokojná ale potom sa mi úzkosť vrátila..Možno aj preto že som malo jedlá, nwm, no a bola som opäť hospitalizovaná ale pribrala som len 2 kg...Spánok sa upravil, aj úzkosť s depresiou, takmer zmizla a po prepustení z nemocnice som sa rozhodla chudnúť zdravo a tak som si načítala o zdravej strave a za mesiac som dala tie 2 kg dole a bola som po dlhom čase konečne šťastná, ale (vôbec nechápem že prečo) úzkosť sa mi vrátila aj napriek tomu že beriem pravidelne lieky a v vždy keď to na mňa príde ten paničky strach tak sa prejsť a takto som za mesiac pribrala z 51kg na 54kg a som veľmi nešťastná z toho a preto som začala znovu zvracať a zhoršil sa mi aj spánok a aj úzkosť sa zhoršuje...Poraďte čo mám robiť prosím, veľmi sa trápim...Aj by som to povedala psychiatricke ku ktorej chodím ale to je taká staršia pani a ona mi príde taká ako keby nemala veľmi ľudí v láske a aj keď som jej niekedy povedala že sa môj stav zhoršil tak ona akokeby to dávala mne za vinu a povedala mi niečo v tom zmysle že sa mám vzchopiť, spamätať...Atď. a pritom v nemocnici mi lekári vraveli že sa nemám obviňovať z toho ako na Tom som...A ináč tá moja psychiatricka ani nevie o bulímii a ani v nemocnici to nevedia lebo som sa bála že to povedia otcovi a ten by sa veľmi nahneval na mňa pretože on si potrpí na Tom aby sme so sestrou jedli vyváženú stravu a nezniesol by keby vedel že mám PPP....Dosť som dnes rozmýšľala že čo mohlo u mňa vyvolať všetky tie psychické problémy a myslím že možno to bola šikana na ZŠ...Mala som vtedy dosť akné, silné dioptrické okuliare a trošku pri sebe som bola 155cm/57kg....Potom som ale začala chodiť plávať a schudla som na 48kg a bola som aj na operáciu očí, čiže zbavila som sa okuliarov a aj pleť sa upravila takže v 18 rokoch som bola kocka a aj veľa chlapcov malo záujem o mňa ale potom prišla tá bulímia a neskôr ostatné psych. problémy...A aby to nebolo málo tak na psychiatrii som sa zamilovala do môjho ošetrujúceho lekára a stále nanho myslím...Je krásny a môže mať tak 30 rokov, možno aj menej..Ale je ženatý...:(...A ako som napísala, aby toho nebolo málo tak mám aj dosť zlé vzťahy doma...Bývam s otcom a jeho manželkou a jej dvomi synmi a sestra býva s mamou...Po rozvode som aj ja byvala s mamou ale musela som ísť k otcovi lebo moja mama není normálna a aj ako 18 ročnú ma bila...S otcom vychádzam dobre ale jeho manžela ma už od začiatku nechcela v dome a jej dvaja synovia ma veľmi nemajú v láske a možno sa k nám nasťahuje čoskoro aj jej tretí syn ktorý bol v base lebo predával drogy a kradol...Fakt sa na neho "teším"....Mám 20 rokov a kvôli psych problémom ani strednu školu nemám dokoncenu :(...Keď tak rozmýšľam teraz tak sa sama seba pýtam že načo mi je taký život? Prečo má vlastné trápi že mám 54kg keď aj keď schudnem nebudem šťastná..Nikdy už nebudem šťastná!...Chcem to skončiť..Nemám dôvod tu viac byt....

Lollka

Nezameriavaj sa tolko na vahu, ci mas 51 alebo 54 kg je sumafuk, sama vidis ze to nema vplyv na tvoj pocit stastia. Odloz vahu do kuta a sustred sa na ine veci. Snaz sa zdravo jest, uz si to raz dokazala a dokazes zase. Bolo by dobre keby si zmenila psychiatricku a nasla si nejaku, ktorej budes doverovat, pochopi ta a tej sa mozes zverit aj s tvojim problemom s bulimiou. Pomoze ti. A najdi si tiez nejaku dobru psychologicku, tie zas maju viac casu na porozpravanie sa, mozes sa jej zverit so vsetkym, pochopi ta a spravne usmerni. Nevzdavaj to dievca, si mlada, zas bude dobre.

Tomas12345

V prvom rade si ujasni aka je pre teba idealna váha , najlepsie by bolo kebyze ti to povie nejaky nutricny poradca ci doktor lebo ti nemas logicky usudok pre teba je aj 54 kilo velmi velka nadvaha co vobec nie je pravda.

Potrebujes vyvazenu stravu a ne ze jeden den nejest a druhy den sa prudko najest. Ked nedostavas do tela ziviny a cely den nejes (a kto vie kolko pijes) tak potom ani tie lieky ktore beries ti v tele nemozu ucinkovat.
A navyse ked vracias jedlo tak vyvracias aj lieky zo zaludka a tympadom tie lieky dostanes von z tela a nemas v tele ziadnu ucinnu latku.

Co sa domacnosti týka, mas 20 rokov mozes sa kludne hocikedy osamostatnit, si fyzicka zdrava tak mozes chodit do práce ci na brigady a sama sa zivit, a kebyze ti nejake peniaze budu cýbat tak cast penazi ty predsa moze prispiet aj otec nie ? Vsak ked byvas unho tak za teba plati , tak preco by ty par penazi nedal aj vtedy ak odides ? Dokonca ho budes stat menej, vzhladom na to kebyze si najdes aj nejaku brigadu.

Anonym_93436

Tvoja depresia , úzkosť a ostatné problémy môžu prameniť práve z tej šikany ako hovoríš , ak na to stále myslíš , si nahnevaná a nevieš danú udalosť spracovať. Je toho na teba moc , chápem že to máš ťažké.

Takto , triafam do tmy ale ak je to z šikany a cítiš v sebe hnev a nenávisť, je ti to ľúto tak by som začal odpustením , tým ktorí ti ublížili a odpustením sama sebe , viem že sa to hovorí ľahko ale minulosť už nezmeníš , čo bolo , bolo .. nenechaj si minulosťou pokaziť budúcnosť , pozri , ľudia čo ti ublížili sa mohli narodiť do nie moc dobrých rodín , zle ich vychovali a podobne , deti sú veľmi kruté , neberú si servítku pred ústa ale mnohý z toho raz vyrastú , možno mali tiež ťažký život , ťažko doma a dusili v sebe daný hnev a nenávisť a tým ti ubližovali.

Odpustením sa toho hnevu a nenávisti zbavíš raz a prevždy , ide o pochopenie že všetci sme zažili niečo a niektorý nevedia ako to zvládnuť tak v sebe dusia všetko to zlé a ubližovanie je ako ventil , neovládajú to. To isté platí aj pre tvoju mamu , tiež ju mohli doma biť a ona to takto podvedome prevzala.

Tvoj život môže ešte zmeniť v lepší len musíš nájsť dôvod prečo začali tie depresie a úzkosti , vrátili sa ti preto lebo si niečo v sebe nevyriešila , tam by som začal , budem teraz úprimný .. bude to trvať dlho , bude to nepríjemné ale ak to v sebe vyriešiš tak potom to bude lepšie.

Tvoj otec sa len snaží robiť dobre , hladovka a podobné veci majú neskutočne zlý účinok na telo , potrebuješ naozaj vyváženú stravu aby telo dobre fungovalo , schudneš pohybovou aktivitou . HIIT tréning je na to ideálny ale vždy maj dobrú a vyváženú stravu .. nikdy nevynechávaj jedlo , je pre telo najdôležitejšie aby správne fungovalo. Hlavne buď sama so sebou spokojná , so vzhľadom je to rôzne , tiež som bol šikanovaný za to že som bol viac pri sebe ale mier za tým aby si bola sama so sebou spokojná , nie aby bolo tvoje okolie spokojné ... Každý má rad niečo iné , niekto má rad chudšie ženy , niekto vyšportované / svalnaté , niekto ženy ktoré sú viac pri sebe , len dnes stále vidíš ideál človeka ktorý je jednoducho chudý a ešte neviem čo , je to kravina s prepáčením , všetci sme iný , všetci máme inú stavbu tela atď.

Nevzdávaj sa , škola sa dá ešte nejak spraviť , môžeš sa spýtať riaditeľa či sa do nej môžeš vrátiť atď , na internete si naštuduj čo sa dá spraviť a tak ďalej , skončenou školou sa život nekonči ...

Držím ti palce a prajem ti veľmi veľa šťastia , zdravia a všetkého aby sa ti darilo , ak chceš kludne mi napíš ne email , červená ikonka pri mene , nikdy neodsudzujem , snažím sa len pomôcť čo najlepšie ako môžem. Veľa šťastia , neboj sa bude dobre , zvládneš to.