Ako nájsť prácu

Príspevok v téme: Ako nájsť prácu
Adrianaa12

Ahojte,potrebujem poradiť.

Mám 22 rokov, skončenú soš s maturitou,obchod a podnikanie. pracovala som v zahraničí, na Slovensku som chvíľu robila v administratíve, mám vodičský, ovládam prácu s pc, .. a stále som nezamestnaná. Každý deň posielam rôznym spoločnostiam životopis. S niektorých ani nepríde odpoveď a minimum ma pozve na pohovor. Tam to ale končí. Neviem cez ten pohovor prejsť. Som z malého mesta na strednom Slovensku, takže prácu si hľadám v okolitých mestách ale nie je jej veľa. Už neviem čo mám robiť aby ma zamestnali. Pracovať viem a chcem. Posielam životopis len na pozície, kde spĺňam požadované kritériá. Už aj na také kde ponúkajú minimálnu mzdu alebo nevyžadujú prax.
Už som z toho zúfalá. Potrebujem poradiť čo mám robiť, ako sa dostať cez ten pohovor.

rasto212

Ahoj, určite sa nehlás na pozície kde zarobíš minimálku, lebo to nevplýva dobre ani na psychiku. Časom by si to pochopila.. Mňa teraz čaká hľadanie práce tiež, mám už 29 a 8 rokov prax, ale ľahké to nebude. Ale pod 1100 € v hrubom určite nepôjdem. Nikto by nemal sám súhlasiť s tým aby bol v práci podceňovaný. Držím Ti palce, to dáš :)

caty512

ahoj Adrianka si mlada nemas na sk zavazky ja by som sa na tvojom mieste do toho zahranicia vratila spat. Co budes na Slovensku zit zo 400-500 eur? Neschvalia ti ani hypoteku a za podnajom das cely plat. Aj ten kto vo Viedni hrnce umyva ma 1200-1500 eur alebo v skladoch kde pracuju slovaci mozes zarobit aj do 2000. Kamoska robi v Rakusku v sklade s hrackami a ma 600 eur na tyzden... Druheho kamarata mame v UK zarobi 2500 eur.... Ja s priatelom zijeme v Uk a len vdaka tomu sme si mohli dovolit co mame... Na Sk doma by som robila za 400 eur byvala u rodicov a nemala este nic vlastne...nehlas sa na miesta kde ponukaju minimalku lebo v zivote nic nedosiahnes a si mlada mas cely zivot pred sebou treba mat vacsie naroky :) drzim palce nech najdes adekvatnu pracu :)

tetulkaaa

Myslim, ze do potravin CBA vzdy potrebuju predavačky, aspon tu v PO...stači napisat na personálne...pokial chces niečo v administrative, tak to ti neviem poradit...ja mam ukončenu školu podnikania, ale nerobila som v tom odbore