Dobrý deň,
po dlhej dobe som sa rozhodol odísť z tohoto sveta ale bojím sa ze ak mi samovražda nevyjde skončím na psychiatrii a nebudem mať možnosť to skúsiť znova. Chcel by som sa opýtať tých čo s tým majú skúsenosť čo sa stane po neúspešnom pokuse o samovraždu?
Pokus o samovraždu
Aha ok dík uvidím možno sa niekto nnájde...
Fajn.. podla mna ty sa vobec zabit nechces ale necham, aby ti poradil niekto iny. Otazky, ze co sa stane ak sa to nepodari clovek ktory chce naozaj spachat samovrazdu skratka nema. Raz mi jeden spoluziak povedal, ze ak sa chce niekto naozaj zabit, tak o tom nikomu nepovie. A je na tom dost vela pravdy. X ludi v tvojom veku je v tejto situacii. Nie som od teba moc starsia osobne tiez. Viem, ze ked mne rozpravali ze to nema vyznam islo to jednym uchom dnu druhym von.
Dalsia vec, ktora je kruta, nechceme ju prijat ale je to tak ze tieto veci si vyriesis iba sam. A v sebe.. a sam so sebou. Mozes ist odbornikom isteze, ale zmenu robis TY nie psycholog. Toto vela ludi nechce pocut ani ja som nechcela. Tiez som nie ze nechcela, ale nevedela som to pochopit, az ked som sa dostala tam, kde som to pochopit mala sa to stalo.
Mám 20 rokov. Úprimne ak by som mal ďalších 20 rokov byť zaseknuty a rozmýšľať čo ďalej tak to radšej zomriem.
Ja som nad samovraždou rozmýšľala zhruba 5-6 rokov, mala som aj na mále už. Až po tejto dobe ma to prešlo.. koľko máš rokov? Naozaj, je to klišé ale tymto nevyriešiš absolútne nič, to ti vraví osoba ktorá sa dlhé roky nevedela zbaviť myšlienok na samovraždu a obsesivnych myšlienok kde sa vidíš mŕtvy, kde sa zabijaš atď. Je úplne jedno kde sa nachadzas v živote, uprimne ja som žila v tom že nič nemá vyznam, nič sa nikam nehybe zhruba 5 rokov totálne zaseknuta, stále som tam aj teraz ale už sa nechcem zabiť.. musíš zistiť čo sa máš týmto naučiť, ale neprehanat to s myslením lebo to môže škodiť niekedy.
To je na dlhšie ale v skratke nič mi nevychádza, nič ma nebaví a budúcnosť sa zdá byť ešte horšia. Nie je to impulzívne rozhodnutie už to trvá viac ako rok a nad samovraždou rozmýšľam tak 2-3 mesiace.
A ja sa chcem spýtať, prečo sa chceš zabiť?