Dobry den,mam 21 rokov,zijem v zahranici uz od mala.
-Prepacte mi za gramaticke chyby a moju slovenstinu.-
Od svojich 15-tich som prezil rozne stavy;vertigo,pocit na zvracanie,busenie srdca,tlak na hrudi,bolest v oblasti srdca,pocit na odpadnutie,dychavica,opuch koncatin a ruk,bolesti hlavy(migreny),trpnutie jazyka,pocit uvolnenia svalov oblasti tvare na pravej strane,atd... samozrejeme ze som s tym bol v nemocnici na rozne vysetrenia a nic mi nezistili nakoniec mi povedali ze mam hyperventilaciu :D 5 rokov,za mesiac aj dva krat som skoncil v nemocnici. Mno ale to sa s tym este dalo zit a kludne som zvladal aj pracu a aj ine aktivity.
Pred dvoma tyzdnami to zas zacalo,tak som si kupil tlakometer aby som zistil ci to nahodou neni srdce,zistil som ze mam arytmiu a ked mavam tie zachvaty tak aj vysoky tlak 140/97 alebo 152/104 mal som v tych 2 tyzdnoch,2 zachvaty ktore boli ine niez tie co som prezival predtym.
1.zachvat) V aute namna prisla strasna velka unava,tazko sa mi dychalo a uplne som zoslabol nemohol som ani mavnut rukou tak som radcej zastal a vypil som jednu flasku vody. Po 10minut som sa prebral a len co som obratil oci inde tak sa mi tie farby s predosleho obrazu ocitli na to ine miesto.
2.zachvat) Isiel som vyvencit psa a ked sa isiel vypiskat tak som zacitil strasne busenie srdca,strasna zima a zas ta slabost az sa mi nohy lamali.
Dosiel som domov, chvala bohu som nebol daleko, preslo ma to a zas ma to chytlo ked som v klude sedel, nemohol som sa ani pohnut, tazko sa mi rozpravalo a strasne ma tahalo vracat,tak mi zavolali zachranku, lenze pokym dosli tak sa mi trosku ukludnil stav a hovno mi tam zistili este mi ani tlak nezmerali len mi chytil puls a povedal tlak mas v poriadku to bude hyperventilacia :D Mno ale isiel som s nimi do nemocnici kde mi spravili ekg,neustale mi merali tlak(tlak som mal 146/97) a nakoniec ma poslali domov s tym ze mam arytmiu,ze sa mam objednat ku kardiologovy a ze s porovnanim s predosleho ekg z 2015 je vsetko v poriadku . :D 19teho mam ist na karidologicke vysetrenie.
Co si o tom myslite vy ?
Dakujem.