stres, križovatka v živote

Príspevok v téme: stres, križovatka v živote
Megan96

Ahojte, som na VŠ druhý semester, zistila som, že som si asi nevybrala dobrý smer...Ja viem že je to častý problém ale som človek citlivý, veľa nad vecami uvažujem, veľa stresujem...mám už po 20 a tak by som už nešla odznova do prváku inde...rozmýšľala som o odchode ale už dlho zvažujem pre a proti a som totálne zmätená...ak by som vydržala do bc, dalo by sa od môjho odboru trochu odkloniť a pokračovať v tom čo chcem reálne robiť, ale som demotivovaná z toho že každý deň do seba hučím že ten deň nejak zvládnem. Bývam nervózna, cítim sa pod tlakom, v noci niekedy nemôžem zaspať a ráno (keď sa dá) dlho dospávam...dokonca mávam bolesti niekde v podbruchu, je to skôr taký tlak tam...Keď musím niečo prezentovať a to je časté, stresujem už úplne... Na VŠ som sa tešila, s ľuďmi tam vychádzam, spolužiaci a okolie tam o tom nevedia....ale tlak v sebe samej nezvládam a zase keď skončím je to zase neistota čo bude, aj rodičia sa veľmi tešili že som tam a že som dala aj skúškové...

Mrauka

Tak ti poviem. Mne sa stalo nieco podobne na strednej. Nenavidela som to, flakala som to a bola presvedcena, ze to robit nikdy nechcem a nebudem. Vysku som si vybrala podla toho, co som chcela a bavilo ma to.
Paradoxne ta stredna ma zivila najlepsie.
Aj ked sa ti to nezda, veci sa v zivote nedeju nahodou a niekedy ti ten sam zivot zmeni smer, alebo zabrani nieco robit, lebo to nie je to prave pre teba.

Crossed

No podľa mna... Dokonci čo si začala snaž sa nájsť na tom pozitíva, no a veď si mladá, tak poprípade si neskôr spravíš výšku takú čo ťa znova záujme. Ber to všetko ako skúsenosti, všetko v živote ti niečo dá... Ak si nespokojná teraz budeš nespokojná aj na inej VŠ. Kopec vecí sa dá robiť aj bez VŠ, hlavne tvojou šikovnosťou. Tak veľa šťastia

verbena

tak sa tes z toho ze mas super spoluziakov, a chod do skoly s radostou, utesuj sa tým ze budes mať aspon Bc. nájdi si nejake volnocasove aktivity na relax - šport, plávanie, niečo čo dá zabrať telu je najlepsie,.. prípadne nepíšeš či máš brigádu, to by si tiez mohla..

Swift

Keby som si bol istý, že chcem vyštudovať niečo iné ako to, čo študujem a som ešte len v 1. ročníku, tak by som určite išiel inam. Nie je na tom nič zlé, veľa ľudí prestupuje na inú VŠ to sú už aj v 2. alebo dokonca 3. ročníku a majú ešte o niekoľko rokov viac, ty máš len 20. A je dôležité študovať to, čo ma zaujíma a baví, lebo to študujem 5 rokov (väčšinou) a po škole sa tomu budem pravdepodobne venovať celý život. Jeden stratený rok kvôli prestupu je oproti tomu nič.