Prestup v maturitnom ročníku

Príspevok v téme: Prestup v maturitnom ročníku
Aqiska

Prosim vas, neviete ci sa da prestupit v druhej polovici 4. rocnika? Vlastne teraz okamzite. Studujem na obchodnej akademii a uz to nedavam. Nikto si ma nevsima ako by som bola neviditelna, nemozem ani chybat, pretoze potom nemam tusenia co sa v skole dialo. Cca pred rokom ma spoluziacka obvinila z obtazovania, ze je velmi namahave poslat mi poznamky a komunikovat so mnou, ze ju to velmi vycerpava a berie jej to osobny zivot. Toto povedala triedna mojik rodicom a ano, zasmiali sme sa, ale nie je to fer. V triede ked oproti mne dakto ide tak este zrychli a ja sa musim uhnut lebo by do mna vrazil, som ako vzduch pre nich. Ukazuju na mna prstom, smeju sa ked dostanem zlu znamku, ucitelia maju blbe poznamky, ale ja mam zakazane od triednej s nimi komunikovat, lebo ako povedala, vsetko co poviem moze byt pouzite proti mne... Oovaraju ma a pritom nic zle som im neurobila, uz raz som prestupila kvoli prestahovaniu a neprijali ma. Oni vzdy po skole chodia pit, kazdu prestavku fajcia, nadavaju proste v kuse nadavky max. so spojkami, ucitelom tiez nadavaju, dovolia si povedat take veci ze az a nic sa nerobi. Polka ich rodicov sponzoruje skolu strasnymi peniazmi. Ja som obycajne slusne dievca, ako obcas nie je zle dakoho poslat hlboko do... ale nepatri to k mojmu kazdosekundovemu slovniku. Nepijem, nikdy som nebola opita, nefajcim (raz som skusila fuj), som panna v 18, spoluziacky roztahuju nohy od 12. Obchodna akademia bola chyba. Uroven vzdelavania je na bode mrazu. Vyborny ziak je ten co sa vie biflit somariny, a pokial sa nevie a prispieva € skole je to to iste. Prepadla som na polroku. Nehanbim sa za to, kvoli blbemu zdraviu (ktore mi ta skola znicila) som vela chybala a nevedela o pisomkach, nemala materialy k uceniu, na edupage sa pisu hovadiny a nie to co sa preberie na danycy hodinach. A ten pocit ze nikoho nemozem oslovit. Ze nemam ziadnu kamaratku, s ktorou by som chodila do skoly, zo skoly, posielali si ulohy, radili na pisomkach. Ludia, obchodne akademie su smrt! Chcela by som ist napriklad na profesionalneho pilota, nevezmu ma, nemam profilove predmety. Zdarvotna sestra? Mozno v snoch.. Do zahranicia? Jazyky 0 bodov (viem, mala som sa ucit samostudiom ale ja som taka vycerpana, vyhoreta, bez nalady, na nic nemam chut ani silu, len by som spala). Rodicia ma nechapu, a ja sa citim taka sama. Chcem byt vulgarna vecne sfajcena a opita vulgarna lacna slapka ako moja trieda, ale nedokazem to. Ja potrebujem adrenalin, zabavu, komunikaciu ale nie o sexe a frajeroch, o svete o zivote o laske o comkolvek inom. Milujem spontanne napady, som za kazdu srandu, no na tej skole viac nevydrzim. Sla by som kamkolvek, aj na iny odbor keby ma vzali, nie som blba. Jasne teda ze odbor k teme len na nejakej "horsej" skole kde by som si spravila maturitu a astala vista. Prosim poradte co mam dalej robit :(

Omen

Premôž sa, tých pár mesiacov zvládneš, aj keď so zaťatými päsťami a zubami. Sprav všetko, aby si zmaturovala. Ak nájdeš v sebe dostatok sily a maturitu spravíš, potom zvládneš aj oveľa ťažšie skúšky, ktoré ťa ešte v živote čakajú. Až potom si môžeš povedať hasta la vista! Držím palce!

Via55

Prepáč, no tvoja matka je príšera v tele človeka a mala by sa začať liečiť na psychiatrii..
K tvojmu problému..., vidieť, že to máš ťažké, ale neopúšťaj sa, dokonči školu, ktorú už máš skoro na konci...Veď ani nie o mesiac máš písomné, to už by sa ani neoplatilo. Keď si zvládala doteraz, zvládneš už aj tento kúsok. Len na konci sa vždy zdá, že je to najhoršie...
Veľa šťastia, zvládneš to, musíš, kto iný, ak nie ty?! :)

achachk

Vysvetli prečo si neprestupila skôr?Asi sa ti to deje už dlho nie?Dávno tam nemáš čo robiť..Ako ti tu už mnohí pisali skús tych paru mesiacov vydržať keď si už tolko vydržala...K tej tvojej matke..To čo ti robí je týranie a dávno si to mala riešiť.Nemáš otca alebo niekoho ineho z rodiny?To že ta bije,rozbija nos zato ju môžeš kludne aj udať..Matka nematka...A čo najskôr sa odstahovať od nej kdekoľvek...Mne keby toto robí moja matka tak ver tomu žeby ľutovala že sa narodila..Nikdy by som si nenechala takto ubližovať..Čo si masochistka?

Swift

Viem si to predstaviť a je mi ľúto, v akej si situácii a tiež, že máš takú matku, akú máš, lebo nemáš pokoj ani tam, kde by si ho mala mať v prvom rade - doma. Podľa toho, ako to opisuješ, to je neskutočné psychické a sčasti aj fyzické týranie vlastnou mamou, ktorá by mala byť tvojou hlavnou oporou. Síce sa o teba stará a vychovala ťa, ale to jej nedáva právo takto sa k tebe správať a ja by som to netoleroval. Neviem, čo by som robil, ale nenechal by som to len tak, záleží od situácie a neviem podrobnosti o tej vašej situácii. Otec čo na to? Nežijete spolu? Súrodenca nemáš, s ktorým by ste sa navzájom podržali? A zopakujem, čo som napísal predtým, že na vysokej to už bude oveľa lepšie, len si vyber dobrú školu. Nemusíš sa báť, že to bude ťažké a nezvládneš to. Ťažké to niekedy je, ale popri všetkých výhodách študovania na výške ti to vadiť nebude, bude to nový život, ale teraz musíš zmaturovať, lebo maturita je vstupenka na výšku a nič nepodceň, skús pootravovať na Facebooku ľudí aj z iných tried, či nemajú nejaké materiály k maturite, možno niekto pomôže a tiež možno narazíš na niekoho inteligentnejšieho, s kým sa skamarátiš. No a hádam to už tých pár mesiacov vydržíš, potom po skončení tejto školy sa budeš cítiť taká slobodná a každý deň budeš môcť vstávať aj zaspávať s úsmevom na tvári. Snáď ti tých pár mesiacov rýchlo ubehne. :)

nicollette12

Akurat som si precitala to o tvojej mame a aj ked som mala aj ja tvrdu vychovu, tak toto je na mna uz dost silna kava... bohuzial, nic ine ti nezostava, iba pockat, to vydrzis, ini ludia bojuju s chorobami, nemaju nikoho a vedia to vydrzat, samozrejme nie vela je takich, ze to vydrzia a zvladnu a vyliecia sa, ale potom ziju uplne iny zivot a su za vsetko vdacny, takich ludi si treba vazit, to pochopis aj ty, ked si tymto prejdes, budes sa citit silna ze si to zvladla aj napriek vsetkym zlym veciam a nezabudaj na to, ze stastie este len pride, karma tiez existuje a ti co sa teraz smeju, nepraju a ohovaraju tak to v buducnosti budu mat este zaujimave o to sa neboj, hlavne nezufaj.... hlavu hore aj ked viem ze to je pre teba velmi velmi tazke.... venuj sa uceniu najviac ako vies, snaz sa nechybat, co nevies tak si zozen nejake doucovanie podla moznosti, vykasli sa na kolektiv v triede, cez prestavky si daj sluchadka, pocuvaj hudbu, chystaj si na dalsiu hodinu, cez hodiny pocuvaj a zapisuj si, snaz sa zapajat, aby ucitelia videli ze chces a mas zaujem, maturita pride ako nic a sustred sa na to aby si ju spravila a uspesne vypadla z tej skoly...ak sa da a zvladla by si to, tak si skus najst nejaku brigadu casovo nenarocnu aby si sa stihala aj ucit a pomaly zacni setrit na nejaky podnajom, popripade na jednu izbu aby si si mohla prenajat, odid od matky, budes sa mat lepsie.... ak teda nechces ist na vysoku, neviem ci si o tom pisala alebo nie, ale ked pojdes na vysoku tak si vybav internat a budes mat pokoj.... vela stastia a pevne nervy, hlavne bud taka aka si a nemen sa kvoli par ludom...

Abcdefgh2

Zatni zuby a vydrž to :) naozaj :) ty to vidíš tak katastroálne,ale reáne si pozri, že do tej školy pôjdeš ešte tak 60x a nikdy viac. Pozri čo všetko si vydržala a máš za sebou a už len tie necelé 4 mesiace... Koncoročné vysvedčenie ti už bude len na to, že dokážeš, že si strednú ukončila, nech sú tie známky už akékoľvek. Hopaj si pekne cez víkend na zadok a pozri si len veci na maturitu. Čo stihneš, nestresuj sa zbytočne, už len zrob, čo sa dá a nejak to dotiahneš :) nepoznám teda veľa ľudí, čo nezmaturovali a to poznám indivíduá, čo stredné dosť preflákali... na maturite nebuď hlavne ticho a oni z teba vytiahnu aj to, čo nevieš.

Neber tých ľudí tak vážne, možno sa tam zišla taká partia, čo ti nesedí (a potom buď rada, že si od nich "oddelená", pretože by ti ten život aj tak najskôr nevyhovoval.) Tam vonku z tvojej školy je kopec ľudí ako si ty, ľudí, čo sa radi bavia na rovnaké témy a chcú niečo iné, než alkohol a cigarety. A ty budeš aj tak o 4 mesiace preč.

Je normálne, ak si popýtaš poznámky od spolužiakov, ak sa k tebe niekto zachová, chyba nie je na tvojej strane, takže to nerieš. Mnoho ľudí dospieva v "rôznom" veku.. keď nezoženieš poznámky, choď za učiteľkou a povedz, že si si pýtala a nikto ti nedal a ona to musí vyriešiť.

A mysli na ten pocit, keď budeš mať všetko za sebou, budeš vedieť, že si strednú úspešne skončila a nikdy viac nemusíš tam vkročiť. Neboj, toto nie je koniec života, len akási možno nevyhovujúca etapa, ktorú treba dotiahnuť.

A hlavne nevzdávaj život, máš ho celý pred sebou. Jazyky? môžeš sa ich stále naučiť. Alebo nabrať nejaké základy za ja neviem rok a potom odísť do zahraničia a tam ťa to už prinúti :D Určite ešte máš šancu nájsť povolanie, ktoré by ťa napĺňalo. Možno to bude aj tá ekonómia a ak nie, tak jednoducho hľadaj. Môžeš si dať voľný rok, alebo skús nejakú ľahšiu výšku, ktorá sa bude aspoň podobať na to, čo chceš a za ten rok sa pripravuj. :)

Aqiska

dejana- som si vedoma toho, ze je neskoro, ale vsetko sa musi nejako dat

Swift- ja som chcela ist na cokolvek ine, len nie na OA. Vyjadrim sa aj ku komentaru vyssie rovno, tiez som bola donutena, pretoze matka sa mi vyhrazala, ze ked ona ma ekonomicku skolu musi mat aj dcera a mam si vybrat ci detsky domov alebo hrozna obchodka. Cuduj sa svete, tak velmi som si stala za svojim, ze som sa zacala balit do decaku. Ale nieee, matka si aj tak spravila po svojom a tak som tam kde som. Kazdy den chodim s placom domov, ten ignor je strasny, to pochopi len ten, kto zazil... Nedokazem pocuvat tie ich nezmyselne konverzacie, ktore pocujem aj cez sluchatka v ktorych mi hra na plno hudba... nie som ako oni, ale tuzim zapadat, aspon raz v zivote by som chcela niekam patrit :(

verbena- moja matka je kapitola sama o sebe. To, ze sa mi denne vyhraza ako mi zrusi trvaly pobyt a vyhodi ma na ulicu, ako ma bije a rozbija mi nos, ako ma nahana s metlou po dome, ako mi dava facky, ako ma hocikedy kopne len aby sa vyventilovala, ako mi menom ani nepovie, len pi*a, k*rva, suka, spina, svina, bestia, diabol aaa ani mi vsetko teraz nenapadne... To som vynechala. Ak som sa daco naucila, tak ze cloveka nemozem sudit, ked nepoznam cely jeho pribeh... Ja kym nehodim tycku, doma tiez nemozem byt, moja matka neveri ani vysledkom od lekarov vraj som ten hypochonder ci co, simulant, fluktuant... ked si bola donutena mozno sama najlepsie vies, ze taku maturitu si nerobis len kvoli sebe. Jasne, ze to je hlavne ale vies, ze by si bola najradsej inde ale nemozes a musis ist dalej aj ked nechces... Triedna ucitelka mi bude zhanat materialy od inych ucitelov? Ono to takto neunguje, v tejto dobe aspon nie. Ked vidim ostatnych ako sa spolu ucia na dalsie hodiny, skusaju sa, beru si papiere ked jeden chyba. Je mi to luto. Lebo ja som nikdy nemala problem aj telefonovat so spoluziackou a tak odovzdat ulohy a nove infos co sa dialo ten den v skole. Lenze tie zakerne poskupinkovane svinky pozeraju len ako druhemu uskodit. Ked odpovedam a ucitelka povie ze je to fajn na to, ze som sa neucila, ze kludne dvojecka a opyta sa protekcnej kravy co by mi dala a povie ze 4, taak mila ucitelka "vies co, mas pravdu, 4 jej dam, zas ked sa nad tym viac zamyslim, nebola to v poriadku odpoved". Ked ta ista protekcna krava dostane z pisomky zlu znamku, hned na druhej hodine sa pise opravna pisomka len kvoli nej. Alebo pri odpovedi ked dostane zlu znamku jednoducho jej to ucitelia do ziackej knizky nedaju, daju jej dobru.. Proste toto hnusne skolstvo nedavam, je mi z toho zle co vsetko dokazu peniaze a vplyv rodicov... Este stale si myslis, ze toho neviem moc o zivote?

nicollette12- clovek vzdy zvladne viac ako si na zaciatku mysli... ktovie ako to bude so mnou

Swift- diky :)

KludneMiVynadaj- ja len nechapem ako mozu taki ludia bez chrbtovej kosti existovat a ublizovat druhym. Mozno preto, ze som ina to neviem pochopit

verbena- skola nemusi nic. Skoly su jedna velka mafia, kde kazdy drzi s kazdym. Sikana nesikana, nepridem predsa o prispevky nie? Ucitelka mi pred spoluziakmi ani pekne nepovie, pritom na chodbe ked sme tam len 2, tak sa mi ide strcit do zadku svojou milostou. Proste nesmie, nemoze si to dovolit. Ja viem, ze je to chore ale je to ralita s ktorou nepohnem. Ja by som si mesiac ani chybat nedovolila. Tyzden v kuse je vela, ale tiez ked ides do skoly s tociacou sa hlavou a vidis hviezdicky a spis na lavici cely den to nie je vyhra. Ked by som nevnimala tak to je to iste ako keby som tam nebola

zuzulicka- ahoj, to nemozem napisat, myslim, ze chapes preco. Keby sa to prevalilo tak by som nezmaturovala na milion %. Pravda sa totizto nesmie rozpravat. Ale Zuzku my nemame a ani v druhej triede tak asi skor nie :/

Cliattsi- ja mam ludi rada, len nie som obklopena takymi "mojimi". Vzdy uz od zakladky som si rozumela bud so starsimi, alebo s mladsimi. Moja generacia vzdy bola pre mna "problemova", len teraz to je uz extrem

Cliattsi

viem, mala som sa ucit samostudiom ale ja som taka vycerpana, vyhoreta, bez nalady, na nic nemam chut ani silu, len by som spala
.......ja by som povedal, že tvoj organizmus je vycerpany stresom. Mas asi aj strach z ludi.

zuzulicka

Ahoj @Aqiska, môžem sa opýtať, že kde presne chodíš na OA ? Do akého mesta ? Lebo možno chodíš na tú istú čo ja :D Mohli by sme sa skamarátiť ak by si chcela