Ahojte.
Už hodný čas sa pretĺkam s atopickým ekzémom a začínam byť zúfalá. Nemám ho extrémne zlý - nemokvá - za čo som vďačná. Ale mám ho rozšírený a neústupný kade-tade po tele, na tvári, červený, svrbivý, bolestivý... Bola som s tým aj u lekára, vyfasovala som kortikoidy na záhyby kože a premazávadlo s kyselinou mliečnou + ichtamolovú (gáfrovú?) masť.
V posledných týždňoch sa mi ho podarilo "upokojiť", takže koža je len veľmi napnutá, šupinkovatá, strašne suchá... ale nie tak červená, ako bývala. Nech sa však premazávam čímkoľvek, tá suchá, napnutá šupinková koža sa nemení. Skúšala som všeličo, čo som našla vo fórach, potieram sa Jarischovým roztokom, premazávadlom s kyselinou mliečnou, excipialom, indulonou, rôznymi krémikmi pre atopickú/citlivú kožu, aloe... a neviem sa zbaviť tej suchoty (a svrbenia, ale kým sa ovládam, dá sa to vydržať).
Nemá niekto nejakú radu, čo pomohlo jemu? Viem, že nie každému pomôže to isté, ale vyskúšam hocičo. Ďakujem.
Pomoc pri atopickom ekzéme
a nechtikovu vazelinu z DM si skusila...? ja som atopik a použivam ju už asi 5 rokov,.. dovtedy mi nič dobre tiez nebolo, lebo pri tomto probleme sa treba vyhybať parfumovanym kremom...
jedine čo mi akotak pomahalo bolo LIPOBAZE, no objavila som tuto vazelinu a odvtedy už len toto použivam...
vyskušaj za to nič nedáš... 250ml stojí do 2€ , teraz mali v akcii som si kupovala asi 1,19 stala.. je super..
atopik musí mať kozu stale hydratovanu, ked ideš von hlavne v tejto kose si treba stale nakremovat ...
vazelina chrani pred chladom...
ja som niekedy mala v zime strasne ruky, praskali mi zahyby, červene, mokvajuce... odkedy pouzivam vazelinu nemám problem..
jedina nevyhoda je ze ako si davam ruky do vrecák na kabate tak mam vrecka zamastene... :-/ ale ak pouzivas rukavice tak by si s tym nemala mať problem... ja ich nepouzivam...
stále treba kremovat, po kazdom umyvani, pred spaním..
Vyskusaj krem SKIN-CAP, neviem ci si skusala... na 100% ti zaberie a zbavi ta ekzemu, spravi sa ri uplne nova koza+kremik pekne vonia a dobre sa vsiakne, takze sa mozes aj rovno obliect na to... ja som ho isty cas pouzivala ked som s tym mala problem, ale sestra ma casto ekzem mokvavy, vzdy ked si da tento krem tak do tyzdna ma novu kozu.... moze ta trochu stipat, ale nie je to nic hrozne... fakt odporucujem vyskusat, stoji okolo 20€ sa mi zda v lekarni ho budu mat urcite...