Dobrý deň, viem že toto je nekonečná téma, no možno mi niekto poradí. Mám dlhodobé tráviace problémy. Na gastro chodím pravidelne niekoľko rokov. Asi pred 7 rokmi som mala helicobaktera. Po preliečení bolo všetko ok. Po čase ma začaľ opäť pobolievať žalúdok a brucho dolu na ľavej strane. Po fibroskopii mi HP nezistili. Mala som ale stredne ťažkú gastritídu, ktorú opísali ako chronickú..Nasadili mi Nolpaza 20, 1 tbl denne. To bolo v máji 2016. Ešte mi chcel lekár urobiť kolonoskopiu pre tú bolesť v podbrušku, no v ambulancii som ju nezvládla, preto mi robili virtuálnu, CT. Všetko v poriadku,len mi zistili že mám dlhé hrubé črevo /dolichokolon/. V marci 2017 som prestala užívať noplazu a všetko bolo OK. V auguste znova problémy. Pobolievanie brucha. Opäť fibroskopia bez nálezu HP, akurát mierne sčervenanú sliznicu žalúdka. Kvôli dlhému črevu nechcel lekár robit kolonoskopiu, tak aspoň rektoskopiu. Pri prezretí 65cm čreva všetko ok. Len zistil že mám črevo v podbrušku ešte aj špirálovito točené. Vyšetrenie na OK zo stolice bolo tiež v poriadku, a kalprotektín v stolici mierne zvýšený, pravdepodobne zo žalúdka.Znova Nolpaza. Po cca dvoch týždňoch mi bolo fajn. Pred troma týždňami som začala pomaly vysadzovať tú Nolpazu a problémy sú späť. Tlak v žalúdku, pobolievanie v dolnej ľavej časti brucha. Niekedy nadúvanie, inokedy granie pomaly aj zo vzduchu. Pravidelne si dávam vlákninu psylium, probiotoka užívam denne, snažím sa stravovať šetrne, pijem bylinkové čaje, nefajčím, príležitostne pohár vína , ale teraz keď mám problémy, ani to. Dávam si kvapky J.V.Duo - homeopatiká na správne fungovanie žalúdka.. A stále mi nie je dobre. Už som z toho zúfalá. Moc som sa rozpísala, ale prosím ak niekto má podobné skúsenosti, poraďte .
Tráviace problémy
neriesila. nechce sa mi to riesit s doktorom, videla som, ze su aj volno predajne lieky na palenie zahy a preto to chcem najprv takto a ked tie nepomozu, tak potom pojdem az k doktorovi
ahoj Alica, poznam jedny tabletky, ktore su dost ucinne na palenie zahy, su to zuvacie tablety a aj prichut je fajn, len by som chcela vediet, ci si tento svoj problem riesila aj s doktormi?
ahojte vsetci. vidim, ze toto je stara tema ale kedze v poslednej dobe som spozorovala na sebe velke traviace problemy a vyskusala som uz kadeco, tak som sa rozhodla ze sem napisem, ci mi neviete nieco ucinne poradit. nechcela som zakladat novu temu. moje problemy spocivaju v tom, ze kazdy vecer mam priserne palenie zahy. uz som vyskusala vselijake diety, no nic nezabera, uz som zufala. poradte prooosim