Zmení sa niekedy ?

Príspevok v téme: Zmení sa niekedy ?
zmenajezivot

Dobrý večer.
Mám kamarátku, s ktorou sa poznám odmalička. Vždy bola utiahnutá, uzavretá, hanblivá atď. Ľudia ju stále pokladali za divnú. Okrem mňa nemala žiadnych priateľov. Na základnej sa s ňou nikto nebavil a na strednej si prešla psychickou šikanou, využívali ju, mala aj depresie.
Je večná samotárka a nepripúšťa si nikoho k telu.

Pred rokom sa zmenila. Začala byť egoistická, cynická, drzá, ale k ľuďom, ktorých má rada je citlivá, milujúca a má ich nadovšetko rada (k rodine a ku mne) vidím to na nej. Takisto k cudzím ľuďom, ktorí majú problémy. Snaží sa im pomôcť, úprimne. No to je všetko. Mne sa zdá, že tie zlé vlastnosti predstiera, pretože si chce od ľudí držať odstup, nechce nikoho pustiť do svojho srdca, pretože sa bojí, že to nedopadne dobre. Ona sama mi povedala, že nevládze byť tou divnou. Nezvláda psychickú šikanu. Musí to byť jej obranný mechanizmus alebo čo, pretože to nie je ona. Takú ju nepoznám.
Je úplne, ako Patrick Jane zo seriálu Mentalista. Hoci sa mu stala oveľa horšia vec, no začal predstierať, že je v pohode, ale v skutočnosti nebol.

Je možné, že tie problémy z minulosti jej spôsobili "zmenu" správania sa ?

susana33

neviem, ci sa niekedy este zmeni. mozno ano, alebo moze byt aj ze nie a uz bude taka, aka je teraz. no ludia sa menia a menia ich situacie

jozefinana

Nema nejake dovody na to,preto sa zmenila?Netrapi ju nieco?Nezmenilo sa nieco v jej rodine?Pytala si sa jej na taketo veci?

fajnapralinka

ona to nepredstiera.... ty len dakuj bohu za to ze si mala stastne dectvo a ziadnu šikanu si trpieť nemusela...
ona si podvedome vytvorila taku barieru okolo seba...
ale je to aj dobre, lebo ten kto to s nou myslí úprimne a má ju rád, s trpezlivosťou sa cez tú "stenu" dostane.... ludia ktorí by ju chceli len vyuziť, zistia ze nedosiahnu to čo chcu a nechce sa im čakať, oni to chcu hned... tak od takých je chránená...

tak to nerieš.. pokial je k tebe milá, ze nie je k tebe arogantna alebo nieco.. tak nerieš jej život....!

Ja som si tiez presla šikanou, od zakladnej školy, psychicky teror doma,... mám rovnaký "problem" ako tvoja kamoska... ze obcas podvedome som odmeraná... ale potom si uvedomím ze sakra, prečo som bola taká...? tak na buduce uz som milšia k tomu človeku - cudziemu.... ale hlavne vela zalezí od toho ako sa ku mne správajú druhí... nenechám si srať na hlavu.... a ani manipulovať mnou nik nebude...

Jana Lukacova

zmenajezivot: tak ako píše diidi, zmenu priateľka musí sama chcieť (vzdať sa svojho obranného mechanizmu a čeliť emóciám, ktoré v nej situácie, ktoré v minulosti prežila vyvolali)