Dobrý večer.
Mám kamarátku, s ktorou sa poznám odmalička. Vždy bola utiahnutá, uzavretá, hanblivá atď. Ľudia ju stále pokladali za divnú. Okrem mňa nemala žiadnych priateľov. Na základnej sa s ňou nikto nebavil a na strednej si prešla psychickou šikanou, využívali ju, mala aj depresie.
Je večná samotárka a nepripúšťa si nikoho k telu.
Pred rokom sa zmenila. Začala byť egoistická, cynická, drzá, ale k ľuďom, ktorých má rada je citlivá, milujúca a má ich nadovšetko rada (k rodine a ku mne) vidím to na nej. Takisto k cudzím ľuďom, ktorí majú problémy. Snaží sa im pomôcť, úprimne. No to je všetko. Mne sa zdá, že tie zlé vlastnosti predstiera, pretože si chce od ľudí držať odstup, nechce nikoho pustiť do svojho srdca, pretože sa bojí, že to nedopadne dobre. Ona sama mi povedala, že nevládze byť tou divnou. Nezvláda psychickú šikanu. Musí to byť jej obranný mechanizmus alebo čo, pretože to nie je ona. Takú ju nepoznám.
Je úplne, ako Patrick Jane zo seriálu Mentalista. Hoci sa mu stala oveľa horšia vec, no začal predstierať, že je v pohode, ale v skutočnosti nebol.
Je možné, že tie problémy z minulosti jej spôsobili "zmenu" správania sa ?