Ahojte, stala sa mi nedávno taká vec, že som v noci nevedel dýchať po všetkých vyšetreniach, lekárka mi dala tri spreje, že mám veľmi sťažené dýchanie... Len ja som odvtedy poriadne nespal, veľmi sa bojím, že sa mi to stane znovu, ako môžem opäť poriadne spať? Ďakujeem....
Nevedel som sa nadýchnuť
Mozem poradit 3 riesenia v tvojom pripade :
1) najlepsie bude, aby si nespal sam - teda ak mas partnerku, tak urcite s nou. Pripadne s niekym inym. Tym sa ti skludni ta psychika z toho dusenia, a zaspis urcite lepsie, ked podvedome budes vediet, ze tam niekto v noci pri tebe fyzicky je a ihned ti pomoze, keby sa ti nieco dialo.
2) skus s tym zajst do spankoveho centra - tam zistis, ci po zaspani je mozne, ze by si sa "ne"vedome mohol dusit (teda ci by si sa nezobudil na nieco take)
3) v poslednom rade mozes skusit psychologa - ten rozoberie tu tvoju diagnozu, zisti preco si zacal mat strach z udusenia v spanku a ako to mozes riesit sam
No ak je to take vazne ze nevies spavat a nic ti nepomaha tak najlepsie nech ti lekar predpise nieco na spanie. Nemusis to ani brat dlhodobo, mozno bude stacit par dni, upokojis sa a budes potom spat uz aj bez liekov. Tie volnopredajne bylinkove tabletky na spanie z lekarne neucinkuju, mam to odskusane.
Ja som to maval ako maly, ze som sa dusil, ze som bol az modry, potom silne alergie, ktore mi prestali a plucna mi povedala, ze sa jedna o astmu a dala mi flixotide a ventolin, ze si to mam davat a dycha sa mi ovela lepwie. Len sa ja bojim, ze sq v spanku zadusim alebo, ze mi to nezaberie, kvazi moj najvacsi problem je, ze neviem zaspat a to uz niekolko dni, preto by som chcel vyriesit toto hlavnee.....
Ak si mla vsetky vysetrenia v poriadku tak to je zo psychiky, a teda to nie je nic vazne a aj ked sa ty to nahodou stane tak to je vzdy psychickeho razu a zachvilu to prejde , ale mozes kludne ako prevenciu brat nejake magnezium poprípade mat po roke dake anxiolitikum ktore ak by to bolo naozaj na nevydrzanie si prilezitostne mozes dat. Vela ludi ma dobry pocit uz len z toho ze maju po ruke liek ktory im okamzite v pripade problemov zaberie.
Ja viem, žeby som si mal niečo nájsť, ale ak ľahnem do postele začnem mať v žalúdku také stresy, Dldnes v noci som zasa zaspával 4 hodiny, čo si môžem voľne kúpiť v lekárni na spanie prosím..?
Aj ona mi to povedala a dala mi sprej ventolin co si nam dwt ked by som sa s kaslom dusil alebo nieco, tiez ma ubezpecila, ze to bude v poriadku ale neviem to dostat z hlavy... Stale sa bojim, ze sa mi to zopakuje....