Ako sa dá dostať z depresie, úzkosti ? Ja už nevládzem

Príspevok v téme: Ako sa dá dostať z depresie, úzkosti ? Ja už nevládzem
Gabiika

Mám 16 a nikdy som nepociťovala takú úzkosť ako doteraz. A proste viem, že všetky tie psychické problémy sú iba v mojej hlave... no ja sa v nich utápam a nedokážem ísť ďalej. Takýmito "sračkami" akými ja teraz prechádzam tak tie fakt neprajem nikomu. Nemám chuť sa s nikým rozprávať a dokonca ani v škole. A mám taktiež i nízke sebavedomie, alebo skôr žiadne. Fakt neviem ako mám ísť ďalej. Snažím sa byť šťastná ale nejde to... akokeby som mala nejaký blok v hlave. Prosím Vás, mal už niekto takýto problém, ak áno, ako si sa z toho dostal/a ? Alebo niekto proste, kto by mi poradil ako sa z toho dostať... lebo už fakt nevládzem a v posledných dňoch mám aj také myšlienky na samovraždu. Ešte ani v škole nemám pokoj keďže ma jeden spolužiak ohovára za mojím chrbtom... nechápem prečo...ja to už takto ďalej fakt nezvládam :(

nicollette12

Jooj teba trapi nejaky spoluziak? Co ta je po nom, maj sa rada, rob veci ktore mas rada, mas 16, venuj sa skole a ak sa nudis tak si najdi brigadu, zarobis si a nebudes mat cas riesit blbosti... a nad samovrazdou nerozmyslaj, nie si na tom tak zle, aby si vobec mala take myslienky.... keby ti nic nepomahalo, povedz to mame a chodte k psychologovi....

Preteba

Muma, nenechaj sa ovládať strachom, kvôli jednému zlyhaniu. Nemôžeš sa zamerať na to, že stretneš akurát niekoho, kto Ti bude robiť zle, lebo kvôli tomu Ti ujde veľa krásnych príležitosti stretnúť láskavých priateľov. Odpusti mu a zabudni na to, minulosť nezmeníš, pozeraj dopredu, čo všetko je pred Tebou aj okolo Teba krásne.

muma1234

Ahoj.Ja mam podobny problem.Asi depresia.Na strednej som mala spoluziaka, sedel za mnou a kopal mi do stolicky, posunula som ju spat, a on znova, a tak asi 5 , 6 krat co som uz mala nervy na malicku, ignorovanie nepomohlo, skor som mu hned mala nieco povedat, ale mala som strach.Ani neviem preco.A potom sa to zacalo, zacali sa mi smiat aj iny spoluziaci, nerada som chodila do skoly.Od vtedy sa bojim, ist do prace, ze stretnem takych ludi a nebudem vediet s tym bojovat a rozplacem sa a pojdem domov.Priatel ktory mi bol oporov trochu ma po 8 rokoch nechal..A tak som sa zlozila.Psychicky, uplne odvtedy mam asi uz aj deprsiu lebo nechodim do prace ani medzi ludi.Len s rodicmi som a tak.Pisem ci mi viete pomoct co s tym, psychologa mi neodporucali ze do mna netrepe lieky ani rodicia nechcu ze som mlada ale ja uz inak si pomoct neviem.A rodicia stale ze mi pomoze praca a byt medzi ludmi a ja mam prave z toho strach :D Oni asi nechapu.

pedag

Trošku si si povymýšľala, že ako trpíš a tak, že? Kašli na názory iných, aj tak ťa nikam neposunú, nemusíš o tom pochybovať ani sekundu. Proste Kindergarten. Depresie asi nemáš, lebo na to ešte nemáš ani vek, ani starosti. Maj to na saláme, choď spať a dobrú noc.

dikyBrona

moja zlatá ohovárať ta budu všade, ty toho magora k zivotu nepotrebujes... máš 16 nájdi si brigádu... aby si si zamestnala hlavu, lebo ked sa clovek nudí tak iba na kraviny myslí, ja ked nie som v práci a som doma tiez ma chytá depresia z nudy...
chod brigadovat - zarobiš si, naučiš sa pracovnym navykom čo sa ti zíde v buducnosti, spoznáš nových ludí, získaš prax, čo tiez ocenia tvoji buduci zamestnavatelia, ked ti uvidia v zivotopise ze od 16 pracujes, bude to pre teba plus...
a chod kazdy vecer sa prejsť,... alebo si chod zabehať - uvidiš ako ti to vyčisti hlavu - hlavne ten beh...

Anonym_93436

Väčšina depresií ma v niečom pôvod , zlá situácia v živote ktorú nedokážeme spracovať alebo jednoducho niečo čo nás rozhodí .. ten pôvod depresie treba nájsť , vtedy s ním budeme môcť pracovať.

Spolužiaka si nevšímaj , taký ľudia sa nájdu všade a dokonala zbraň na nich ? Ignorácia , ak si všimne že sa kvôli tomu ohováraniu trápiš tak ešte viac pritvrdí , dám ti radu , prirodzený úsmev na tvári ho zničí.

Snaž sa tým zlým myšlienkam ktoré ti prichodia do hlavy nedávať pozornosť , viem že je to ťažké ale skús ich zaháňať pretože čím viac pozornosti im dáš tým viac budu rásť a tým horšie sa ich zbavíš. Čomu dáš pozornosť to rastie , takto to funguje vždy.

Ak chceš kludne mi môžeš napísať na email ( červená ikonka pod menom ) a skúsime to vyriešiť , zažil som depresie , šikanu a žijem v bolestiach takže viem ako sa cítiš.

Zatiaľ ti držím palce a prajem hodne šťastia aby sa ti darilo.