Prosím vás, potrebujem pomoc. Už neviem čo mám robiť. Mám 20 rokov, už nejaký čas žijem s refluxom. Pred cca 2 rokmi som bol liečený aj na helikobaktera, za ten čas som nemal nejaké veľké problémy akurát v období jeseň/jar. Ale zvládol som to nejak aj bez liekov.
Pred týždňom som bol na gastre na kontrolu, povedal som že mám v tomto období problémy z pálenim záhy hlavne večer a ráno. Tam mi predpísali Helicid, keď som ho začal brať tak by som povedal, že moje problémy sa nijako nezmenili ale práve naopak. Prvé 2 dni som mal bolesti žalúdka, bolo mi ťažko na žalúdku a teraz mám pálenie záhy celý deň neviem to nijak ovplyvniť skúšam aj rady z internetu ako zmierniť pálenie ale nejako mi to nepomáha. Už ani neviem čo mám zjesť aby som nemal ťažkosti....
Rozmýšľam, že prestanem brať helicid, len neviem či práve helicid mi môže spôsobovať také problémy veď by mal naopak pomôcť, znížiť tvrobu kyselin. Celý deň cítim ako ma páli nie len zaha ale celý pažerak az v krku.
Chcem ešte vedieť či niekto nemá skúsenosti s chioskou mastichou? Nemyslím žiadne marketingové hodnotenia, ale komu vážne pomohla, som študent a nechcem vyhodiť tolko peňazí zbytočne ak to nemá žiadny účinok
Pálenie záhy, helikobakter, prosím pomoc
Ďakujem za odpovede, dnes som si kupil psyllium, fatru pijem už od Pondelka konkrétne tu "extra liečivú", + ráno a večer na lačny žalúdok vypijem pohár vincentky. Taktiež nejem nič ťažké, držím dosť prísnu diétu a snažím sa jesť pravudelne. Mám pocit,že je to o niečo lepšie, záha ma už tak nepáli, ale bolí ma ešte pažerák, tak verím že sa to zlepší... ak nie tak budem musieť zájsť znova na gastro
Ja som užíval mastichu a pomohla mi od bolesti žalúdku..tiež som otočil pár 10€ na tom a chodím do školy :/ skús tabletky prášok sa mi moc nepozdával i keď je lacnejší, eiffeloptic som posledne našiel najlepší deal, skús 2 ráno 2 večer potom aj po jednej keď tak neskôr :)
Skus nebrat lieky, ale vyskusaj pit koloidne striebro, navod najdes na nete, tiez brat aloe vera, hubu Caga - tbl., caj, vlakninu Psyllium, enzymy..., probiotika, pit mineralku Fatra...
.