Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania?

Príspevok v téme: Tetania?
Kaja14

Dobrý deň, mám 19 rokov, pred piatimi mesiacmi som prekonala Bellovu obrnu tváre (už po druhýkrát), bola som okamžite hospitalizovaná v nemocnici, kde bolo robené dvakrát CT mozgu a EKG, všetko bolo v poriadku. Asi dva mesiace ma však trápia bolesti hlavy a pred tromi týždňami sa k tomu pridružilo mravčenie/tŕpnutie prstov, svalové zašklby, kvôli ktorým nemôžem ani spať, pretože sú neuveriteľne silné a to hlavne na rukách a nohách, občas pocit pichania až svrbenia na tele, tras rúk, pukanie, pískanie v uchu a teraz sa ešte aj pridali problémy so zrakom, keď na asi sekundu vidím niečo čierne (to sa stalo asi 4-krát) a keď sa na niečo pozriem, tak mám pocit, že sa to hýbe. Som anemička, minulý týždeň som bola u hematologičky, mám brať železo 3x do týždňa a injekcie B-complex raz do týždňa. Včera som bola u neurológa, ten mi len povedal, že tieto príznaky môžu byť aj z nedostatku B12 a ak mi to do troch týždňov neprejde, urobí mi test na tetániu. Ja som už úplne zúfalá, celý deň len hľadám na internete príznaky, mám veľký strach že by to mohla byť SM. Máte niekto podobné problemy?

Tomas12345

Lucia 369 :

Popíš čo jedávas na ranajky, obedy, večere. Strava robí veľa čo sa týka zdravotného stavu.

Lucia 369

Ahojky, mam 23 a mam vsetky priznaky, ktore si opisala... taktiez som sa obavala o MS... robili mi 2 krat CT mozgu aj MRI a rozne dalsie vysetrenia mozgu... konecna. diagnoza TETANIA... doktorka povedala, ze sa mam ukludnit a prejde to... aj ked osobne nepocitujem ziaden stres

philips

Lion, môžem ťa poprosiť o vysvetlenie, prečo zrovna tieto vyšetrenia chceš indikovať? Ani jedno z nich nedáva logiku, tak som celkom zvedavý.

Poradim

Ahoj :)
Mozu to byt prejavy tetanie. Mas predsa dlhodoby stres z tychto veci, ktore prezivas. Stres nam odburava horcik ale aj ine mineraly a v krvi to nemusi byt vidiet. Napr. 99% horcika sa nachadza v kostiach, svaloch, nervoch a len necele 1% v krvi.
Tetania je zvysena nervovo-svalova drazdivost, ktora vznika z nedostatku mineralov (vacsinou horcik a vapnik) a u vacsiny ludi je to prechodny stav. Najmä u mladych dievcat je to bezna vec. Pokial clovek dlhodobo pretazuje organizmus stresom, nedostatkom spanku, nadmernou fyzickou aktivitou, dlhodobou frustraciou, alebo redukcnymi dietami, telo si povie DOST.
Neboj, hlavu hore, bud silna, doplnaj telu vsetko potrebne, nezabudaj ani na to zelezo. Casom to prejde.
Su ludia, ktori maju takuto drazdivost vrodenu. Neurolog to lahko zisti klepnutim kladivka. Vola sa to Chvostekov test. Nemusi im to vsak vobec sposobovat tazkosti, no moze sa to prejavit ked je telo nejakym sposobom pretazene...
Nedaj sa presvedcit na nejake oblbovaky. Aspon nie dlhodobo. Clovek, ktory nikdy nezazil tetaniu, ti povie, ze je to hovadina a ze mas ist k psychosovi. Neprajem nikomu nic zle, ale ked by to zazil na vlastnej kozi, taketo reci by si nechal pre seba.
Lieky dlhodobo este nikomu nepomohli a otrepanu formulku "mysli pozitivne" asi tiez nepotrebujes pocut :) Lepsie najst dobreho neurologa, co poradi, ako to co najskor prekonat.
Drzim palce, nech si coskoro fit.

mjanik

vyhľadaj akupunktúru a začni liečbu preliečením krčnej chrbtice,veľa príznakov zmizne a čo ostane potom jedno po druhom vyliečiť(sú tam aj náznaky histamínu)

hehe1

urob to, co ti radi lion, ziadna tetania neexistuje, je to iba nasledok, podobne ako histaminova intolerancia, aledoktori sto rokov za opicami na to este neprisli....

nezodpoveny007

Tiež nechápem tvojho neurológa, že ti neurobil vyšetrenie na tetániu hned... ja keď som u neurológa bola na vyšetreniach, nie kvoli tetánii ale iným problémom, tak mi urobil automaticky vyšetrenie aj na tetániu... neviem kam chodíš k neurológovi, ale ja by som ho na tvojom mieste zmenila... príde mi to od neho dosť nezodpovedné, že vidí ako sa cítiš a ešte mu to aj povieš a on ťa nehá čakať na nejakých smiešnych vitamínoch...
Ale veď čakaj a uvidíš... alebo niečo urob a aspoň budeš vedieť ako na tom si