Ahojte som mladý chalan 22 rokov. S priateľkou sme 3 roky. Prvý rok som ju dosť obmedzoval čítal správy v mobile kontroloval. Áno viem najväčšia hlúposť aka mohla byt. Odstupom času som to nechal tak úplne avšak niekedy má chytí taký stav že musím si pozrieť skym si píše. Toto som spravil naposledy pred pár dňami a skončilo to takmer rozchodom ...dala mi ešte šancu pretože už to bolo asi 3x za to že má lubi
Tieto posledné dni som v koncoch ..neviem si vtlct do hlavy ako neziarlit a nevytvárať si obrazy v hlave. Aj napr. Z roboty ju niekto vozí lebo cítim aj nejakú inú vôňu z jej kabátu ako predtým. Keď sa jej opýtam že kto ju vozí tak že chodi taxíkom ako zvykla kedysi. Akurát že vtedy mi už aj volala dopredu že už čaká ten taxík a teraz nič. Chcem dať všetko má poriadok ale myseľ mi to bráni. Stále si namyslam blbosti a neviem ako prestať. Dokonca aj mobil si viac stráži aby som dačo nenašiel? Neviem? Celé si to len namyslam? Som v koncoch poraďte mi prosím. Záleží mi na vzťahu rovnako aj jej. Ale ja to kazím a ak sa nedam dokopy tak bude to fuč to si plne uvedomujem len sa s tým neviem vyrovnať. Čo mám robiť?
Žiarlivosť - ako nežiarliť
toto si treba s partnerkov zoci voci vyrozpravat :)
..vies, ze to nie je najlepsie riesenie ale co tak ju jeden den sledovat?..iba tak si budes isty, ci fakt ju niekto iny vozi alebo cakava na ten taxik..
ziarlivost nie je dokaz lasky ale dokazom chybania sebavedomia.
zivot so ziarlivym partnerom, ziadna vyhra.
Janko, ono to nejde hned :) To by bola ina parada, kebyze si staci cosi povedat a svet sa otoci o 180stupnov :D Pracovat musis na sebe isty cas, aby si videl vysledky. Plus, ako je na tom tvoje vlastne sebavedomie a sebahodnotenie? Zrejme nebude prilis vysoke, ze ano? Mal by si potrenovat prave tuto oblast. Clovek, ktory sa ma rad a pozna svoju hodnotu, nebude mat ziarlivostne sklony :)
Janko2468: Tým, že si budete sám sebe čokoľvek hovoriť nič nezmeníte, potrebujete čeliť príčine svojej žiarlivosti...Vaše predstavy (na základe ktorých zvyknete konať) sú poháňané tým, čo máte v sebe nespracované - emóciami, ktoré vyvolali udalosti, ktoré ste v minulosti prežil, ale nečelil ste im (niekto Vám ublížil a namiesto toho, aby ste svoju bolesť prejavil a bol opäť vyrovnaný, "okej", ste ju potlačil a začal to pociťovať ako svoju "menejcennosť"...
Tým, že kontrolujete svoju priateľku sa snažíte vyhnúť tomu, čo vo vnútri cítite (alebo inak ak by sa naplnilo všetko, čo sa Vám v predstavách odohráva, že priateľka flirtuje, klame Vás atď, atď, čo to vo Vás vyvolá?)...to je to, na čo sa potrebujete sústrediť, prijať a prejaviť svoje city, aby predstavy odišli, bol ste šťastný a riadil sa ste sa tým, čo sa reálne deje, nie predstavami..
Snažím sa na tom pracovať ale stále mám kadjake sracky v tej hlave neviem to z nej dostať vravím si že má miluje a nič vracia sa mi to
Ziarlivost sa takmer nikdy netyka tej osoby, na ktoru ziarlime. Lebo keby ta osoba aj nerobila to, co nas vytaca, keby na poziadanie ukazovala spravy, a ohlasovala kazdy svoj pohyb, ziarlivy clovek si aj tak najde dovod na ziarlenie. Preco? :) Lebo ziarlivost je problemom osoby, ktora ziarli :) Kym ty nebudes v pohode a nebudes to mat zrovnane v hlave, budes mat tieto myslienky a stavy pri kazdej jednej partnerke. Treba si uvedomit, ze mas problem a ze ho chces riesit :) Vzdy ked ti pridu myslienky na to, s kym partnerka je alebo co robi, v okamihu vymen tieto myslienky za slova v style "vsetko je v poriadku, partnerka ma miluje a vedome mi nicim neublizuje". Podla mna je toto najlahsia a zaroven najtazsia vec na svete. Ovladat svoje myslienky. Najtazsie je to preto, lebo clovek je obrovsky trpitel a rad sa tyra. Rad sa lutosti, utapa v tom, ake je chudiatko a aj ked ma problem, radsej sklopi hlavu a caka, ze za neho niekto vsetko vyriesi. A najlahsie je to preto, lebo ovladat vlastnu hlavu je neskutocne slobodne a nikto iny to robit nemoze. Nezmenis svet, ludi ale svoje myslienky ano :) Lebo len ty mas nad nimi moc a presne tak, ako premyslas, aj zijes :)
Janko, vzťah je o dôvere, keďže žiarliš, nedôveruješ. To, že si ona píše, neznamená, že niečo tají, ale je to jej súkromie. A to sa rešpektuje aj vo vzťahu. Rozhodni sa, že jej budeš dôverovať a tomu prispôsob aj svoje myslenie. Žiarlivosť je meč vo vzťahu, ktorý rozdeľuje. V tom je láska, že druhého chceme urobiť šťastným.
Nemas nahodou nejaky osobny problem? Lebo to moze byt spustacom tej tvojej ziarlivosti... mozno ze sa citis pri frajerke menejcenny, alebo mas pocit ze o teba straca zaujem, lebo inak si tvoju ziarlivost vysvetlit neviem.... a skus sa trochu uvolnit a nebyt stale v krci a snorit co najdes aby si ju s niecoho usvedcil.... to nie je laska-to je majetnictvo
A aj keby tvoji priatelku niekto vozil domov, tak nevidim na tom nic zle, ak je to niekto z prace, mna tiez vozil kolega ked som mala auto v oprave a priatel o tom vedel a respektoval to...tak neber ju ako svoj majetok-ma pravo aj na osobny zivot...
Ďakujem pekne za takúto odpoved veľmi mi to pomohlo. Len už mi to tika ako casovana bomba čiže ak sa nevzchopim tak som skončil. Tie myšlienky to je super nápad. Ďakujem veľmi pekne. Ešte nejaké rady? Fakt primem všetko radšej nech je toho viac.