Žiarlivosť - ako nežiarliť

Príspevok v téme: Žiarlivosť - ako nežiarliť
Janko2468

Ahojte som mladý chalan 22 rokov. S priateľkou sme 3 roky. Prvý rok som ju dosť obmedzoval čítal správy v mobile kontroloval. Áno viem najväčšia hlúposť aka mohla byt. Odstupom času som to nechal tak úplne avšak niekedy má chytí taký stav že musím si pozrieť skym si píše. Toto som spravil naposledy pred pár dňami a skončilo to takmer rozchodom ...dala mi ešte šancu pretože už to bolo asi 3x za to že má lubi
Tieto posledné dni som v koncoch ..neviem si vtlct do hlavy ako neziarlit a nevytvárať si obrazy v hlave. Aj napr. Z roboty ju niekto vozí lebo cítim aj nejakú inú vôňu z jej kabátu ako predtým. Keď sa jej opýtam že kto ju vozí tak že chodi taxíkom ako zvykla kedysi. Akurát že vtedy mi už aj volala dopredu že už čaká ten taxík a teraz nič. Chcem dať všetko má poriadok ale myseľ mi to bráni. Stále si namyslam blbosti a neviem ako prestať. Dokonca aj mobil si viac stráži aby som dačo nenašiel? Neviem? Celé si to len namyslam? Som v koncoch poraďte mi prosím. Záleží mi na vzťahu rovnako aj jej. Ale ja to kazím a ak sa nedam dokopy tak bude to fuč to si plne uvedomujem len sa s tým neviem vyrovnať. Čo mám robiť?

Zuzazuza

Uvedomujes si, ze to je len praca tvojej mysle. A to je zaklad na to, aby si s tym vedel pohnut. Tomu ver, lebo to je pravda. Tu istu vec dvaja ludia mozu vidiet uplne odlisne, vsetko je to iba o myslienkach. Mas to vo svojej moci. Mozes lahko zmenit sucasnu situaciu. Si uz dost blizko, lebo presne vies a uvedomujes si a chces to zmenit. Je normalne, ze ked si budes hovorit "inak vonia, urcite s niekym bola", pride vybuch ziarlivosti. Ale mozes si aj povedat "inak vonia, ale je so mnou napriek tomu, ze ju nicim svojou ziarlivostou, urcite ma miluje a keby chcela niekoho ineho, uz by tu nebola". Musis vzdy uprednostnit myslienku, ktora obhajuje namiesto obvinuje. Ak si povies - nezavolala mi za cely den, urcite s niekym bola, alebo si povies - nezavolala mi, mozno ma velmi tazky den - tvoje reakcie, to, ako sa budes citit, ako sa budes k nej spravat, co jej povies, to bude uplne odlisne v kazdom z uvedenych pripadov. Tvoje myslienky totiz urcia nasledne, ako sa budes citit, na zaklade toho potom ako sa budes spravat. Ked sa naucis takto kontrolovat svoje myslienky, mozes vdaka tomu nielen premoct ziarlivost, ale vybudovat s partnerkou krasny vztah, aky len tak niekto nema. Ked si pomyslis zle, zakonite sa budes citit zle. A Ty v sebe mas tu silu rozhodnut sa, ktoru myslienku v sebe podporis. V tomto ti pomoze, ked si uvedomis, ako ona miluje teba a ze Ty milujes ju. Ta motivacia nech je laska, to, ako zufalo tuzis nestratit ju. Ty vies najlepsie, preco ju nechces stratit, zrejme vies, ze ta uprimne miluje a ze je lepsia ako ostatne. Tvoja myslienka, ktoru uprednostnit, o vsetkom rozhoduje. Ale to, ktorej myslienky sa budes drzat, to si mozes zvolit uplne slobodne. Ked chces neublizovat, zvolis si myslienku, ktora je laskava (neozvala sa cely den, zavolam jej a budem sa zaujimat, ci nema toho privela a ak ano, posnazim sa jej zlepsit naladu, dam jej najavo, ze som tu a stojim pri nej). Ak pocitis, ze prichadza myslienka nepriatelska a hnevliva (neozvala sa cely den, urcite s niekym bola), mozes ju odhodit, myslienka nie si Ty, mozes sa rozhodnut, ci ju prijmes alebo nie. Ziarlivost nie si Ty.