Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zatekanie hlienov chripka?

Príspevok v téme: Zatekanie hlienov chripka?
Klavdi

Zdravim, mam taky problem, ze od zaciatku januara mi nejak hapruje zdravie. Najskor pocit anginy potom asi chripka, dobrala som 2 baliky antibiotik. Pravidelne som jedla med, cesnak, zazvor, caje samozrejme antibiotika aj sirup. A neustale mam problem zo zatecenym hlienom.
Uz ked chripka pominula mala som pocit zapalenych dutin uz aj to pominulo a prisiel upchaty nos rano vecer (ale len 1 dierka vzdy ta ista obcas aj tiekol) a vjednom kuse zatekanie hlienov. A s toho ma boli aj hrdlo. Neviete nejake dobre rady ako sa toho hlienu zbavit uz konecne?
A vobec nekaslem,nevykasliavam.

merilynn2

Ahoj, mne najlepšie zafungoval Solmucol, pritom hlieny v čelových dutinách sa ma držali skoro 3 roky. Začalo mi to náhlym zastavením sopľov počas bežnej virózy z openspejsu; pár týždňov som mala bolesti hlavy, miernu teplotu a zväčšené uzliny, potom to povolilo, ale tlaky v hlave sa mi vždy vracali v nádchovej sezóne, hlieny mi zatekali do hrdla, aj keď nos som mala úplne čistý. Podotýkam, že prvýkrát sa mi to objavilo počas nádchy, keď som nos poctivo vyplachovala slanou vodou. Skúšala som nahrievanie infralampou (čo bolesti hlavy ešte zhoršilo), prikladanie nahriatej soli (bez úspechu), naparovanie s vincentkou, slanou vodou, bylinkami, olejčekmi (trochu pomáhalo), obklady na čelo s masťou a cibuľou (to tiež trochu pomáhalo, nechávala som si to celú noc a ráno mi v dutinách praskalo, akurát cibuľu som z vlasov cítila ešte týždeň), sprej do nosa (vincentka, Aspecton - morská voda s bylinkami, občas to pomohlo, občas sa tlak ešte zvýšil). Strúhala som chren, plakala som z neho, ale hlieny sa mi púšťali iba z čeľustných dutín. Za cca tri roky sa mi sople spustili iba raz po vyfukovaní veľkonočných vajíčok, tiekli dva dni a po vypití jedného malého piva sa mi zase zastavili. Počas väčšiny tohto obdobia som sa snažila vyhýbať mlieku a mliečnym výrobkom, potom som však zistila, že u mňa mlieko na to absolútne nemá vplyv. Vyhýbala som sa akurát veciam, z ktorých ma bolela hlava - glutaman, košenilové farbivo, čokoláda, banány, ale keď mi bolo najhoršie, robili mi zle aj rožky alebo jablko.
Od Solmucolu som zázraky nečakala, bola som však milo prekvapená, keď som ráno zdvihla hlavu a cítila som, ako sa tá masa v hlave odvalila (síce ma z neho škriabalo v hrdle, čo ma predtým nezvyklo, ale hlavne, že povolil tlak v hlave). Užívala som ho asi mesiac, lepšie je na noc, asi po týždni som si uvedomila, že sa dokážem vysmrkať, čo bol veľký úspech. Skúšala som aj ACC Long s rovnakou účinnou látkou, no z toho mi trochu vyskočila teplota a bolela ma hlava.

Angelika3

Ahoj, ak môžem poradiť nekonzumuj mliečne výrobky, tie dosť zahlieňujú. ďalej na prečistenie od hlienov je výborný chren, vraj pomáha predchádzať aj zápalu pľúc. Ja napr.zvyknem uvariť a nastrúhať cviklu, pripraviť na sladko-kyslo a do toho nastrúhať čerstvý chren. Je to dobrá príloha k jedlu a cítim, že to dobre prečisťuje, vždy po konzumácii si riadne zakašlem :-)

Zuzazuza

Niektorym ludom pomohlo aj pitie citronovej vody. Urcite si preplachuj nos, odporucam roztok morskej soli a pouzit konvicku na preplachovanie nosa. Rano a vecer kazdy den. Plus dbaj na to, aby si nemala vysusenu sliznicu. Preplachy ju sice zvlhcuju, ale hlavne v zimnom obdobi to nemusi stacit. Spytaj sa v lekarni na nejaky zvlhcujuci sprej do nosa s obsahom oleja napr sezamoveho + vitaminu A a E. Toto upokoji sliznicu a podpori regeneraciu. Takisto pitie skoroceloveho caju pomaha liecit sliznice. A neprehanaj to teraz s mliecnymi vyrobkami a cukrom. To zase podpori slezinu, ktora je zodpovedna za regeneraciu sliznic.

OrdinaryMan

Mam to iste co ty akurat ze 2 tyzdne..neberiem antibiotika, ale len Nasonex co su lokalne kvapky do nosa..toto ti pomoze, a rano ked mas opuch hrdla tak kloktaj zo slanou vodou, aby si vypluvala hlieny ktore sa ti z hrdla odlepia. Nos si preplachuj vincentkou a takisto sa naparuj. Toto vsetko ked budes robit tak si do 2-3 dni relativne ok.