Nejlepší bude, když to skončím

Príspevok v téme: Nejlepší bude, když to skončím
zoufalasituace

Nemám jinou možnost, jen svůj život ukončit.
Minulý týden mě vyhodili z učňáku (z 3. ročníka), kvůli vysokému počtu neomluvených hodín. Nechodila jsem tam, protože mám silné deprese. Mám je už 6 let (je mi 19), ale poslední rok rapídně zesílily.
Nevím, co teď budu dělat. Když nad tím tak přemýšlím, jsem v podstatě bezcenná. Vždycky jsem chtěla jít někde do zahraničí (UK, nebo dále: USA, Austrálie). Snívala jsem, že po škole půjdu, no už je to všechno v prdeli.
Nemám žádné cíle, ani chuť do života a už nemám ani svou cenu. Někdy (v poslední době často) přemýšlím nad tím, že by bylo nejlepší skočit pod vlak. Ukončit to pozemské trápení a připravit se na to, co mě čeká po smrti (vím, že něco je).

pedag

Však kto bude vedieť, že vešiate plienky na pôjd, trebárs? Nikto, tak potom? Netreba si robiť starosti, zbytočné. Nikto nič nevie, všetko je v poriadku.

NaRovinu

Poznám taký citát: ,,Ak prestaneš vnímať svet podľa toho, čo sa ti páči a čo sa ti nepáči a začneš vidieť veci, aké skutočne sú, nájdeš vo svojom živote viac pokoja."

- Patrick Jane (Mentalista)
Nádherný citát.

pedag

Ono, keď má človek aspoň jedno dieťa, tak už je svet tiež veselší. Vzťahy nemusia vyjsť. Čo je veselšie ako keď Vám syn povie, tak čo máš nové, ty hlupák starý - yeah, that´s cool!!

Preteba

Pedag, to si trafil. Netreba sa naháňať za vetrom, naučiť sa byť spokojný s tým, čo mám a hneď svet vyzerá krajší a život šťastnejší. :)

pedag

Väčšinou to ľudia končia preto, lebo sa namotajú na nejaké hodnoty a keď to nevychádza, tak to ukončia. Ale prečo? Kvôli nejakým hodnotám? Už mi není lásko 150 let, už mi není lásko ani 200 let, i když to krásna léta jsou, nebral bych je ani náhodou:-D

zoufalasituace

BielyTesak4 - Zdá se mi, že deprese vznikly kvůli samotě. Mám sociální fóbii, která byla ještě před depresemi. No a potom se pomalu začal kazit můj život. Začala jsem mít problémy, ztratila jsem o všechno zájem, no a teď se mi zkazila i budoucnost.

Zanechám tu e-mail, napíš mi ty, i ostatní když chcete poradit.
jsemnanic@gmail.com

Anonym_93436

Život je niekedy ťažký , chápem že máš teraz ťažké obdobie ale nie si bezcenná. Stojí za to žiť , a to vravím ja ktorý žije deň čo deň v bolestiach a som úplne sám. Irónia , avšak je to tak. Niekedy si nemôžeme splniť niektoré sny avšak to neznamená že nemôžeme mať iné sny , jednoducho si iné vytvoriť. Začal by som od začiatku , z čoho pramení tvoja depresia ? Ak začneme na začiatku a nájdeme príčinu potom problém vyriešime. Ak by si nechcela písať priamo sem , kludne mi napíš na email. Si silná a ja verím že to zvládneš a že sa nájde správne východisko , ak to zvládneš budeš mať neskutočne veľkú skúsenosť v živote s ktorou budeš môcť ďalej pracovať a zlepšiť tak svoj život.

Hold smrť nie je riešenie , myslel som si to taktiež ale chcem bojovať , nič nie je stratené. Držím ti palce a prajem ti hodne veľmi veľa šťastia , zvládneš to.