Mama si nechá skákať po hlave od 10ročnej sestry

Príspevok v téme: Mama si nechá skákať po hlave od 10ročnej sestry
njhfjd

Ahojte. Deje sa taká vec, že moja mama vychovala sama 3 deti. Moj otec robil v zahraniči a zarobil vela, no platil minimum a ešte si z pridavkov, kt. dostal tam platil vyživné. Za toto sa s nim sudime už dlho a stále nič. Proste slovenské súdnictvo. S mamou sú rozvedení. Mamu celý život podvádzal, robil jej zle, z detstva si pamätám len hádky. Ona mu všetko trpela, je veriaca a nechcela sa rozvádzať. Nakoniec však ustúpila. O nás sa nestaral nikdy, ledva hodil to,čo mal, aj to ho museli hnať súdy, to bola celá jeho výchova, celé jeho "otcovstvo." Mama to mala a má ťažké. Starala sa aj o chorú mamu a veľkú záhradu. Žijeme v RD, každu chvilu sa niečo kazí, musí byť aj opravár. Snažím sa jej pomáhať, no aj tak je toho veľa.

Len ma hnevá 1 vec. Mňa a staršieho brata (on 24, ja 22) vychovavala prisne. Zvykla nas biť nielen rukou, ale aj inými predmetmi. Vtedy sa nám to nepáčilo, dnes sme jej za to vdační. Ale sestra má10, narodila sa jej už vo vyššom veku a u nej zvolila výchovu takú, že ju nebije NIJAK NIKDY, dokonca na ňu ani nezvyšuje hlas, nič, stále len pekne pekne. Teraz napr. sestra povedala, že nechce strojček na zuby, pritom ich má uplne krivé a ona sa s ňou dohaduje ako so seberovnou, že či to chce/nechce. Ona len trucuje, po mame vrieska, uteka z domu, neposlucha, odvráva, zlá je, úlohy nevie, že si má robiť sama, ale musí ju do toho tlačiť a ona vkuse sa jej len s prepačenim pchá do zadku. Hovoríme jej to opakovane ja i brat,ale akoby sme hovorili iným jazykom a stále je taká k nej. My na ňu nahučíme, aj ju zbijeme, ale ona nič a potom vystrája, najhoršie sa správa k mame. Mama potom stále len plače, a stále nechápe, že sa takto správa kvoli nej. Je pravda, že je taka aj kvoli otcovi, kt. ju zas hucká proti mame, ale aj pri nás sa hadali a každý hovorili iné a toto sme nerobili. Ja už neviem. Mám mamu rada najradšej na svete. Nie je lepšej a pre mňa krajšej a váženejšej osoby na tomto svete. Starala sa vždy o nás pekne a na maximum. Ale od všetkých si nechala skákať na hlavu. Stále plače a že ona už odíde, ked ju tu nechceme. Pritom dom patrí len jej a nechá tu pravidelne so sebou zametať či už od brata, otca i malej sestry. Som z toho nešťastná lebo ju mám rada. Ale neviem jej pomôcť. Na vieru som zanevrela, aj na manželstvo a zrejme aj na deti. Z viacerých dôvodov. Poradte prosím, čo jej povedať, aby to pochopila :(

nicollette12

Moja, ja som to nemala o nic lepsie vo vychove, ja som za to mame vsak vdacna lebo keby sa aj teraz tak vychovavali deti, nie ze decko obijmem ked mi nadava a hadze sa o zem, tak by tie deti mali uctu a pocuvali by, neokunali za kazdu blbost, boli by samostatnejsie, vdacnejsie... ale ak sa mozem vyjadrit k tebe autorka- ty si skor frustrovana z toho, ze tvoja sestra nie je vychovavana ako ty a tvoj brat, mozno tvoja mama uz na to nema taku silu kedze je starsia ako spominas, tak si aj neha skakat po tej hlave, ale urcite to nemoze bYt tak ako pises, podla mna to uz prehanas, je to cisto len o tom ze sa citis zle lebo ona si moze dovolit, dostane tamto hento, ty si nedostala a ked si si dovolila, tak bola bitka... ale uvedom si, ze si dospela, zi si uz svoj zivot, tvoja matka zvladla vychovat teba a aj brata... ty snad mas deti? Nie predpokladam, tak sa jej do toho nestaraj pokial sestra nie je taka voci tebe.. nehovorim o tom ze nemas mame pomahat,ale za kazdu cenu bit svoju sestru pokial to matka nerobi, tak v tom nevidim ani ziadny zmysel, pretoze tvoja sestra nie je naucena na taky sposob vychovy, skor jej tym ublizujete

a_dr1a

Kimmy_CA, ja si nezastavam autorku tohto prispevku, nemusim suhlasit s jej vsetkymi reakciami vyjadreniami ai. Ale na zdravi su podla mna aj ini, ovela horsi prispievatelia, co pouzivaju horsie vulgarizmy, atakuju inych, vyhrazaju sa ai, a voci nim sa nedeje nic. Takze odporucam rovnake meritko na vsetkych, lebo niekto moze doslova vsetko a pritom (este za ovela horsie) sa im nedeje vobec NIC. Aj tak mi to pride akosi divne, ze sa tu na nu vrhli vsetci ako svorka vlkov na ovcu. Nesuhlasim s telesnymi trestami, isto nie - ale (neraz jedna vychovna po rici ci po ruke v momente, ak nou dieta urobi nieco zle) je ovela lepsia ucinnejsia, nez hodinovy preslov co aj tak to decko berie 1uchom dnu a druhym von

Aj tak jej tu ako jediny/a fundovane dobre a k veci poradil nick Whooops

Kimmy_CA

www.zdravie.sk a www.zdravie.sk

Len výber pár citácií:

"Do diskusného fóra je zakázané pridávať príspevky a obrázky, ktoré:
- obsahujú vulgarizmy, vyhrážky a osobné útoky voči iným diskutujúcim a tretím osobám"

"Pravidlá správneho používania a spravovania fóra:
- Buďte ohľaduplný, nepoužívajte sarkazmy, ktoré si návštevníci môžu zle vyložiť. Vyvarujte sa urážania, provokovania alebo napádania iných osôb na fóre, bez ohľadu na to, čo si o danej osobe myslíte."

Takže ak sa táto osoba odmieta podľa pravidiel fóra správať (viď napríklad jej posledný príspevok "A nikdy odo mňa nežiadaj, aby som sa milo a slušne bavila s tupcom, lebo to určite nebudem."), tak tu nemá čo hľadať.

Kimmy_CA

pre cafe: Tak vidíš, ty si jej na to predsa len odpovedala (aj keď ako píšeš, sama si myslíš že je to len flamewar za účelom vyvolania konfliktu). To je presne tá chyba, túto prispievateľku s jej besným správaním treba ignorovať a nie jej ešte poháňať vodu na mlyn.

Osobne si myslím (a predpokladám, že väčšina normálnych a slušných prispievateľov alebo čitateľov tu so mnou bude súhlasiť) že toxické príspevky typu: "Zomri a neozývaj sa. Tvoj názor nikoho netrápi." by na diskusnom portáli menom ZDRAVIE.SK nemali byť v žiadnom prípade akceptované a tolerované. Takže moderátor týchto fórumov by voči tejto osobe mal vyvodiť patričné dôsledky.

Whooops

Najmladsia sestra je vypocitava vo svojom srdci a vyuziva situaciu v rodine. Bitka od vas surodencov jej nepomoze, jedine pevne stanovene pravidla a hranice od rodicov ktore nema. Mama je makka, ona to dobre vie a robi si co chce. Myslim, ze sa to uz nezmeni podla opisu mamy, a vy ako surodenci sa s tym musite naucit zit. V mojej rodine to dodnes trva, tiez od jej desiatich a uz cez 20 rokov! Mamu som nedokazala zmenit, samozrejme ani sestru, vzdala som uz boj o pravdu s nimi. Zo sestry je co z nej je :( a mama sa jej rozdala vsetko, nepomohlo, skoncila u nej v byte agresivna, zavisla, nepracujuca atd. atd.
Za nikoho sa zit neda, len kazdy sam za seba, takze sa netrap tym co nedokazes zmenit a zariad si vlastny zivot ked pride cas. Ak budes mame hovorit ako zle robi, z mojej skusenosti za zacne nemat rada, ona bude este viac jej milacik, lebo dobre vie ako sa jej kedy strkat do zadku... je to nefer, ale to je priprava do zivota od rodiny, lebo zivot je tiez nespravodlivy a tvrdy, s kazdym sa nemazna! Len s vybranymi jedincami :) , kedze nim nie si, rozmyslaj ako sa v nom budes sama obracat.

kafe

tiež si myslím že téma je založená len preto aby vyvolala hnusnú diskusiu (flame) a autorka (ferihitka) si spokojne utrela besnú slinu. To chce kľud a nohy v teple.

feri, pochop, že druhého človeka nedonútiš chápať, vidieť veci tak ako ich vidíš a vnímaš ty. Tvoja mama je dospelá a svojprávna, má právo vychovávať alebo nezvládať výchovu tak, ako to nezvláda. Je to proste jej život. Pekne choď a ty si tiež ži ten svoj tak ako sa ti páči. Lebo keby si ho mala žiť podľa mojich predstáv, tiež by si to nedokázala.

pedag

Dnešné deti začínajú byť veľmi inteligentné, asi to je aj vďaka moderným technológiám, ktoré dokázateľne rozvíjajú ich intelekt. Môže to však viesť v takých prípadoch k menšej snaživosti a neskôr k ich nepoužiteľnosti. Ťažko povedať, že čo a ako, to nie je také jednoduché.
Intelekt však nikdy nenahradí skúsenosti získané životom, ale to si deti neuvedomujú, lebo nás majú za starých hlupákov:-)

Kimmy_CA

Nepíšte jej tu odpovede, pretože zakladateľke tejto témy tu nejde o to, aby získala nejaké konštruktívne rady a pomoc, ale aby si len dokázala svoju pravdu a každého, kto by sa jej opovážil povedať akúkoľvek a akokoľvek oprávnenú kritiku mohla svojimi primitívnymi urážkami a slovným napadaním skopať pod čiernu zem. Nemá vôbec zmysel na toto akokoľvek reagovať. Vďaka reakciám tejto osoby by táto téma mala byť celá zrušená, pretože je to očividne internetový troll, ktorý sem chodí aby sa tu mohol takýmto negatívnym spôsobom odbavovať na druhých. Nie je to náhodou proti pravidlám fóra?

njhfjd

Zbytocnost, možno keby si nebola taka planá a zbytočná v tejto diskusii (čo si), a keby si si nasadila dioptrie a prečítala by si si to ešte raz, zistila by si, že ja tam nepíšem o sebe ako veriacej. Chápem, že si len dalšia ateistka, kt. si honi ego na niekom, kto vravi, že je kresťan, čo podla teba znamena že ma byť svätý a bezchybný a že ty (dokonalá ateistka) môžeš s lupou na neho striehnuť a čakať kým niečo posere. Dať výchovnú decku je DOBRO. A ked to nevieš, si riadne vygumovana dnešnymi ťuťulimuťuli rečami, kt. vedú len k neposlušnosti a tomu, že rodičia nemajú žiadnu autoritu.

A nie, "zomri" je len fráza pre idiotov a nechápavých, nie pre niekoho koho mám rada a nemôže za prostredie, kde sa narodil.

Tupáčik, ja sa správam tak ako chcem. Ale som aj zodpovedná, vzdelávam sa a autority/múdrych ludí si vážim. Mamku si vážim a nemám ju za handru ako liberálne vychovávaná sestra. Pracujem na sebe a svojej nezávislosti, aby mi nikto nikdy nemohol miešať karty. Čo bude zo sestry, kt. je zvyknutá, že všetko za ňu urobia iní?

A nikdy odo mňa nežiadaj, aby som sa milo a slušne bavila s tupcom, lebo to určite nebudem.