Defekt srdca

imunitka

Lujzag, tu operaciu by si nemala odmietat, pretoze teraz je to sice "stabilizovane", ale nikdy nevies, co sa moze stat. Teraz rastie aj dierka umerne k srdcu, ale fakt je, ze sa to moze vzdy zvrtnut. Takychto deti je naozaj dost, robim na Kramaroch a tieto operacie sa robia bezne, su tam sami odbornici, takze by si nemala vahat. Zamysli sa nad tym...Cim neskor, tym horsie. Mozno cakas, kedy sa budes citit na tu operaciu psychicky pripravena. Ale neznamena to, ze ak to je operacia srdca, tak to je nieco hrozitanske. Samozrejme, ze to je zivotne dolezity organ, ale ako som uz vravela, su s tym skusenosti. Zelam vela stastia :)

radana

Mam kamaratku,ktorej dcerke zistili asi ako 4 rocnej ze ma v srdiecku tiez "dierku".Chodila s nou na Kramare a tam ju aj zoperovali.Chodi s malou pravidelne na kontroly a mala sa ma dobre.Jej to zistili pri infekte,tak ju poslali na podrobnejsie vysetrenie.A tiez mavala mala to,ze nevladala tolko behat,velmi skoro sa unavila.

lujzag

Ahojte.Na tuto temu uz bol zalozeny novy prispevok. Moj syn ma 5 rokov. V 9-mesiacoch mu zistili selest a echo ukazalo, ze ma defekt midzipredsienoveho septa - dierka medzi predsienami. Posielali nas na operaciu, zatial som odmietla, chodime polrocne na kontroly...zatial sa to nezhorsuje a ani nezlepsuje v porovnani s tym, ze srdce rastia, adekvatne rastie aj dierka.
Syn nema ziadne sekundarne priznaky, rastie, dobre papa, beha, nie je chorlavy, od 1,5 roka navstevoval jasle, teraz skolku. Denne berieme digoxin....okrem sobot a nediel. Stale zavzujem operaciu, lebo na kazdej kontrole nas do toho na Kramaroch tlacia.

maca 2

defekt srdca: diagnóza predsienové septum , dcérka má 3 roky a zistili jej to pri narodení ked mala 1mm a pri poslednej kontrole jej zistili že sas to zväčšilo o 5mm.chcem sa s vami podeliť o informácie, ako dalej pokračovať a čoho sa treba vyvarovať!
dakujem.

aloe

Emmka,petarda: napíšte mi na meil, dám vám kontakt ako sa napojíte do virtuálnej posluchárne, kde každý štvrtok sú lekárske prednášky, vypočujete si ich zadarmo v pohodlí domova a ešte môžete aj konzultovať.je to super! duratnakatka@zoznam.sk

Emmka

Lolaa,velmi pekne dakujem,ani nevies ako som stastna,ze so mnou niekto suciti,tiez som toho nazoru,ze z rtg sa to neda presne urcit.Uvidime ako to vsetko dopadne,prosim drz mi palce,dam vediet ako sme dopadli.DAKUJEM!!!

lolaa

EMMKA,tym že je srdiecko,komory,zväčšené,može isť o kompenzačný mechanizmus,vela krvi prudi cez plucka,stupa v nich tlak a to spätne môže spôsobiť zväčšenie komorových časti srdiecka,toto sú však len domienky,potrebujete poriadne vyšetrenie.Ovocie ani sladkosti nespôsobuju defekty na srdci!Buť tam je alebo nie je,často nespôsobuje žiadny problém a sam sa aj uzatvori,rastom,alebo dieťa neprospieva,nevládze piť,často ma ochorenia dýchacích ciest,zisti sa niaky defekt na srdiečku, ten sa zaplata katetrizačne alebo operačne a drobec zacne priberat,nie je tak často chorý a dobehne vo všetkom rovesníkov.U dievčat sa musia všetky defekty uzatvoriť aj z dôvodu pôrodov.

lolaa

Emmka podla rtg sa neda urcit presna diagnoza ochorenia srdca a tobôž u 1,5r dieťatka.Neviem skade ste ale najlepsie je zavolat do Detskeho Kardiocentra v BA 02/59371 817,objednate sa s malou na vyšetrenie,povedia vam 100% diagnozu a ak bude treba aj najvhodnejšiu liečbu.