Stale ma provokuju

Príspevok v téme: Stale ma provokuju
Barbora944

Preco musia ludia pdsudzovat druhych aj na zaklade toho, co jedia? Uz ma tak strasne hneva, ako si zo mna ludia neustale robia srandu. Som veganka a nikdy som nikomu nedavala rozumy o tom, ako ma prestat jest maso a zivocisne vyrobky. Ale naopak? Ostatnym nerobi problem sa zo mna smiat, utocit na mna, robit si standu z veci, ktore su pre mna citliva tema. Nechcem sa s nikym hadat a robit si zbytocne problemy, hlavne v praci. Ale preco to stale musia robit? Smiat sa, ze ma vypustia napast sa travy, ked s nimi neccem ist na obed (nosim si vlastny). Provokovat, aby som svoje zarobene peniaze davala na zvierata v bitunkoch. Toto sa akoze zda vazne ludom smiesne?! Este moja primitivna kolegyna, ked si prinesie obed a naschval sa ma pyta, ci si nedam, hovori ako to super voni a ake je to paradne, hovori na ake vsetky veci zomriem, lebo mi chyba to a to. A pritom moja strava je zdrava a velmi pestra. Ona do seba cely den tlaci suche pecivo.

Jana Lukacova

Barbora944: ...ľudia radi útočia vo svorke, dodáva im to silu (svedčí to však o ich vnútornej "slabosti")...útočia na Vás preto, pretože v skutočnosti im nahlodávate svedomie, ktoré by radi ignorovali, nechcú zmeniť to, čo je potrebné v ich živote zmeniť (a nemusí sa to týkať iba ich stravy, ale možno aj iných aspektov ich života)...

Potrebujete sa naučiť pracovať s tým, čo vo Vás komentáre kolegov vyvolávajú (prijať a prejaviť, to ako sa cítite), aby ste sa nimi nenechávala pohlcovať a "vysávať" zo seba energiu.

Medea7

Ale co sa mas co komu spovedat co jes alebo nejes, tam nech si kuka kazdy do svojho taniera, snad sa im nebudes ospravedlnovat

simiona

Toto robili aj mne v práci. Tiež tam nejem mäso, lebo nám dávajú samé mastné mäso. A keď vraveli: "Ostalo ti tam mäso. Veď ho zjedz." Ja som nepovedala: "Ja ho nechcem. Ale keď chcete, dám vám ho." Prestali.

Lollka

Vyzera to ze mas dost primitivnych kolegov lebo normalni ludia by sa takto nespravali. Nenechaj sa vyprovokovat do hadky a nedavaj najavo ze ti ich reci ublizuju. Povedz im, ze ti je z masa zle a preto ho nejes. Na tie ich blbe reci je aj tazke reagovat lebo su tu fakt primitivne reci totalnych hlupakov. Skus si pripadne precitat nejaku knihu o tom, ako reagovat na taketo utoky, bola taka kniha "Dinosauri mozky aneb jak vyjit s lidmi se kterymi se vyjit neda". Ta kniha je uz dost stara, uz sa asi neda kupit ale verim tomu ze ked budes hladat nieco obdobne najdes. Pripadne nieco o slovnej sebaobrane a pod. Tam su popisane rozne typy ludi, ako slovne utocia, zosmiesnuju a pod. a rady na to ako na to reagovat tak, aby si im vzala vietor s plachiet a prestali s tym.

kafe

ked si kolegyňa prinesie obed, s úsmevom jej ho pochváľ, že to krásne vonia, spýtaj sa, či sa môžeš ponúknuť a bez toho aby si čakala na odpoved - vezmi jej mäso, alebo časť obeda na tanierik a vyhoď to do koša. - Ďakujem Majka, aj nabudúce mi dones také mňamky, dobre? -
Tiež už to tu bolo spomenuté, ale povedať, hoci aj vulgárne: - Chodte do pi.e, už ste s tým nudní. - prečo sa nevieš za seba postaviť? Oni ťa provokujú a ty sa máš ohradiť voči ich správaniu. - Mňa vaše reči obťažujú, venujte sa práci aspoň tak dobre ako ja, lebo podám konkrétne a menovite písomnú sťažnosť vedeniu za obťažovanie a mobbing. Aby ste sa na tú zelenú trávu nešli pásť nakoniec VY. -
Jednoducho sa BRÁŇ. Nebud ticho. Povedz že ti ich sprosté reči vadia, nech si to odpustia.

Ovceee

Mne sa lubia tieto psychologicke kecy, nie ona nema problem, pretoze si z nikoho nestriela kvoli tomu, co prechadza jeho traviacim traktom. Problem maju ludia, ktori sa zgrupuju, aby sa odbavovali na jednom cloveku. Tam treba hladat psycho problemy. Keby mi niekto v robote nadaval do pic, tiez si nepoviem, ze som vnutorne vysporiadana s tym, ze pica nie som a nemavnem nad tym rukou. Ale ovci nevysvetlis, ovca ovcou ostane. BEEEE

a_dr1a

Ahoj. Ono to na prvy dojem vyzera, ze tvoji kolegovia maju problem. Ale problem mas v podstate skor ty. A aj si si sama odpovedala tym, ze je to pre teba citliva tema. Preto si na tie ich reci na tuto temu tak hakliva, citliva a dotykaju sa ta, miesto toho, aby si sa nad nimi "pousmiala" a jednym uchom dnu a druhym von) Proste to neries. Obrn sa. Vies. Ty tych ludi nezmenis. Odlisujes sa od nich, vacsiny (napr.touto stravou) a preto si ta doberaju. Ale ty keby si bola vnutorne so vsetkym vysporiadana a silna, nic by to s tebou nerobilo. A najviac zabera humor. Takze na ich reci nereaguj, alebo naopak, obrat to na zart vtip a zasmejte sa vsetci nad tym pekne spolocne. To najviac odzbrojuje a zaroven im das usmevom a zmyslom pre humor najavo svoju prevahu IQ nadhlad

Slafxo

Musis si uvedomit ze su to zakompkexovany uboziaci co zjavne nemaju vlastne problemi .No ak mas svoju pracu rada a nechces aby sa ti nesmialy skus inu taktiku a to ze sa nebudes nad tym rozculovat ci obranovat pretoze ich prave to na tom tak bavi a skus sa nad tym aj ty zasmiat proste rob si srandu z toho aj ty ale nechcem tym povedat aby si sa podcenovala len nesmies si vsetko brat k srdcu a maj na pamäti ze dôlezite je to co si o sebe myslis ty a nie co si myslia o tebe ostatni

Sevrinka

Nie kazdy dokaze byt vegan. Preto ta stale provokuju. A aj preto, lebo su to obmedzene osoby. Mne sa zda, ze uz prekracuju tvoju intimnu osobnu zonu. Bude to tazke pre teba zmenit ich reakcie. Ignorovanie ich prejavov je prva vec, ktoru musis spravit. Vymysli pre nich nejaku lepsiu temu na zabavu...